Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Wiko Tommy 3 Smartphone Paling Sesuai Untuk Keperluan Anak-Anak Zaman Ini

Wiko Tommy 3 Smartphone Paling Sesuai Untuk Keperluan Anak-Anak Zaman Ini | Zaman teknologi sekarang majoriti setiap orang mempunyai telefon bimbit. Telefon bimbit melalui transformasi mengikut peredaran zaman sehingga la ke era telefon pintar (smartphone). Zaman kini telefon pintar bukan lagi satu kehendak malah merupakan keperluan kerana banyak urusan di permudahkan melalui akses internet, hanya melalui telefon pintar sahaja boleh menyambungkan kita dengan internet.

Bukan sahaja golongan dewasa dan mereka yang bekerjaya sahaja menggunakan teknologi telefon pintar, malah kanak-kanak juga turut menggunakannya.

Kita sedia maklum pendedahan yang berlebihan dengan gadget seperti telefon pintar kepada kanak-kanak memang satu aktiviti yang tidak sihat kerana ianya merupakan salah satu faktor yang boleh menyumbang kepada masalah sosial dan masalah perkembangan awal kanak-kanak.

Tapi tidak semua telefon pintar memudaratkan kalau digunakan dengan cara yang betul serta dengan pengawasan ibu bapa.

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Wiko Tommy 3 Smartphone Paling Sesuai Untuk Keperluan Anak-Anak Zaman Ini

Keperluan telefon pintar zaman sekarang di kalangan kanak-kanak atau pelajar sekolah memang di perlukan, dunia semakin maju keperluan anak anak juga semakin berbeza. Dengan homework yang pelajar kena siapkan tugasan di FROG ASSIGMENT, kena berbincang pasal pelajaran dalam group whatsapp sekolah dan macam macam lagi.

Jadi untuk tujuan kebaikkan tak salah untuk kita memberi anak telefon pintar. Boleh membantu mereka untuk belajar…tapi kita perlu pantau juga lah ya!

Sebab tu lah saya rasa antara jenama telefon pintar yang bagi saya sangat sesuai dengan anak saya Aeysha adalah dari jenama Wiko Tommy 3, jenama buatan Perancis yang sangat bergaya, trendy dan stylo. Cukup menepati citarasa golongan muda, dan ianya nampak sesuai dengan gaya hidup anak remaja zaman sekarang.

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Dengan size skrin 5.45 inci, membuatkan Wiko Tommy 3 ini menjadi telefon pintar dengan saiz skin bernisbah 18:9. Mempunyai paparan skrin yang agak luas dan berciri touch screen, jadi macam-macam anak saya boleh buat, dia boleh muat turun tutor matematik, sains, membaca al-quran dan banyak lagi. Secara tak langsung membantu jugak dalam pembelajaran dia. Maklum tahun depan dah nak PT3 so kena banyak ulangkaji pelajaran dari sekarang.

Antara kelebihan  ciri lain telefon pintar ini, ianya memenuhi trend gaya hidup kini iaitu mempunyai kamera belakang 8-megapixel dan kamera hadapan 5-megapixel, dilengkapi dengan kesan tambahan pada camera seperti Face Beauty, Live Filters dan Time-Lapse. Memang sangat di sukai golongan muda remaja.

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Gambar Selfie yang di ambil oleh Aeysha

Aeysha dapat aje telefon ni, perkara pertama dia buat, dia tangkap gambar sana sini, berselfie sana sini..hehehe, tapi saya tengok gambar-gambar yang di ambil, memang cantik-cantik, nampak sharp dan terang aje. Nanti mak pun bolehlah pinjam ya!

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Gambar Dari Wiko Tommy 3

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Gambar Dari Wiko Tommy 3 Sewaktu Petang Di Kawasan Luar

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Gambar Dari Wiko Tommy 3 Matahari Terbenam

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Gambar Kek Yang Di ambil Dari Wiko Tommy 3

Dengan ruangan storage sebesar 16GB dan RAM 1GB. Menggunakan pemproses Quad-core berkelajuan 1.3Ghz yang menyokong 4G LTE untuk prestasi yang lancar, rasanya dah cukup untuk anak-anak kita guna, terutama mereka yang masih belajar.

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Antara warna yang di tawarkan adalah Anthracite, Gold, Bleen dan Cherry Red. Warna terang yang menjadi pilihan remaja seperti Aeysha yang berumur 14 tahun, dia paling suka warna biru, sebab tu lah saya pilih warna biru untuk dia. Biasalah, anak-anak remaja selalunya memang sukakan sesuatu yang nampak menyerlah dan attractive. Ia melambangkan kehidupan mereka yang muda serta sukakan keceriaan.

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Di bawah ini merupakan spesifikasi telefon Wiko Tommy 3

  • 18: 9 Widescreen Format
  • 5.45 “Paparan IPS
  • 4G LTE
  • ROM 16GB (Boleh Diperluas melalui MicroSD)
  • Kamera Belakang 8MP & Kamera Depan 5MP Selfie Flash Front
  • Ciri-ciri Kamera (HDR Auto, Live Filter, Face Beauty dan banyak lagi)
  • Android 7.1 (Nougat)
  • Dual SIM

Sekarang ni tengah ada promosi sempena Ramadhan, so harga sekarang RM329 aje (harga mampu milik dan jimat sangat-sangat).
– Bukan tu aje, dapat hadiah PERCUMA iRing, Headphone, Stick Selfie (sementara stok masih ada)
– Tempoh Promosi: 15 Mei – 14 Jun 2018
–  Boleh juga beli secara atas talian (online) melalui pengedar sah di Lazada, Shopee, Wiko Malaysia FB
– Warranty – 120 days Replacement (T&C applies)

Wiko Tommy 3, Smartphone Wiko, Wiko, Tommy 3, telefon pintar wiko, Wiko Raya, Wiko Mobile My, Wiko Tommy 3 Sesuai Untuk Anak-Anak, Promosi Ramadan

Kesimpulannnya dari segi harga, spesifikasi, rekabentuk dan warna ia memang sangat menepati keperluan anak anak remaja terutama yang masih belajar.

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh layari :

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM