Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Family Spa

Mengurangkan Tekanan Di White Elephant Thai Family Spa By Thai Odyssey

 Mengurangkan Tekanan Di White Elephant Thai Family Spa By Thai Odyssey | Kebelakangan ni badan ni lenguh-lenguh sangat. Hari tu naik ke Genting dah buat foot massage, tapi tak cukup sebab urut bahagian kaki sahaja, memang kena jugak seluruh badan ni di massage, mengada sangat kan body saya ni..hehehe.

Terasa nak rehatkan semula minda, semangat diri yang dah lemau ni dan nak segarkan badan yang dah lama tak segar, maka cuti sekolah sempena CNY baru-baru  ni saya mencuri masa ke White Elephant Thai Family Spa bersama mak angkat saya yang datang dari Singapura.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Lokasi kami untuk manja-manjakan diri adalah di White Elephant Thai Family SpaCentre Point, Petaling Jaya. Dekat sikit dengan rumah dan dalam shopping mall, so boleh beli belah lepas bermassage..hehehe.

White Elephant Thai Family Spa By Thai Odyssey

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Buat mereka yang belum pernah dengar tentang spa ni, White Elephant Thai Family Spa ini baru aje beroperasi sekitar 5 bulan yang lepas dan ianya di bawah kumpulan Thai Odyssey. Ianya menawarkan urutan sama seperti spa Thai tetapi menggunakan tukang urut (ahli terapi) tempatan.

Merupakan spa jenama baru dan merupakan projek CSR oleh Thai Odyssey dalam mewujudkan akedemi urut dengan Jabatan Tenaga Kerja Sabah. Di sini mereka menawarkan peluang pekerjaan kepada masyarakat Sabah sebagai ahli terapi serta memberi latihan di akademi urut yang di sediakan.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Ahli terapi di sini dah di latih dengan khusus oleh pakar terapi Thailand sebelum dibenarkan bekerja di White Elephant Thai Family Spa ni, oleh itu anda akan mendapatkan urutan yang sama walaupun mereka berasal dari Sabah.

Pengalaman Saya Mendapatkan Perkhidmatan Massage Di White Elephant By Thai Odyssey

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Apabila masuk aje ke dalam White Elephant By Thai Odyssey ni, terasa seperti kita berada di Thailand pulak. Dengan susuh reka dalaman yang memberi suanasa yang santai dan bauan yang harum terasa segar betul berada dalam suasana sebegini. Sambutan dan layanan yang di beri oleh pekerja di sini buatkan kita terasa berada di Thailand..hehehe.

Di sini terdapat beberapa bilik terapi antaranya bilik peribadi (VIP) dan bilik-bilik mengikut jenis urutan yang kita inginkan. Ada juga bilik khas untuk buat food massage sahaja. Jadi pilihan di tangan anda nak buat treatment yang bagaimana.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Bilik untuk foot massage

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Bilik VIP

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Bilik untuk Traditional Thai Massage

Pada permulaan saya nak buat Traditional Thai Masssage aje tapi sebabkan saya baru lepas buat operation jadi tak berani nak urut bahagian perut ni kuat-kuat. Maka mereka suggestkan saya buat Thai Aromatherapy Massage iaitu menggunakan minyak yang dibuat khas untuk urutan yang akan saya buat.

Minyak aroma yang di bawah ni lah yang di gunakan untuk Thai Aromatherapy massage. Actually ada 3 jenis tapi satu dah habis stok. Wangi dan segar aje bau dia. Badan pun sedap dan segar selepas diurut menggunakan minyak ini.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Aromatheraphy Oil

Sebelum membuat urutan, kaki kami telah di scrub terlebih dahulu dengan scrub garam, kemudian baru di bawa masuk ke bilik yang dikhaskan untuk massage yang kami pilih. Kami juga diberi cap dan seluar dalam pakai buang supaya jika sapu minyak tak lah seluar kita terkena minyak.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Foot Scrub

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Sebelum buat ururtan, kaki kita di scrub dan di bersihkan terlebih dahulu

Seperti biasa untuk memulakan sesi mengurut, kami di suruh meniarap terlebih dahulu. Di tekan-tekan dahulu badan kita kemudian barulah di sapu minyak aromatherapy. Perghhh….sedapnya lah dapat urut macam ni. Dah lama rasanya tak terasa nikmat berurut begini. Bilik pulak di samar-samarkan…haaa sampai tertidur dan berkeruhlah saya di buatnya (anak saya cakap saya berkeruh hehehe)

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Terus terang cakap, memang saya puashati sangat dengan urutan dan suasana di White Elephant Family Spa di Centre Point ni. Mak angkat saya pun suka sangat, siap cakap kalau turun dari Singapore lagi, dia nak datang lagi berurut disini. Boleh aje, harga pun bukanlah mahal sangat, memang berbaloi dengan hasil yang kita dapat.

Memang saya suggestkan kalau anda nak manjakan diri, rehatkan badan anda, bolehlah datang ke spa white elephant ni. Bawak keluarga dan kawan-kawan pun boleh tak ada masaalah.

Centre Point, projek CSR oleh Thai Odyssey, Spa, Thai Aromatherapy Massage, Thai Family Spa, Traditional Thai Masssage, White Elephant, Thai Odyssey, White Elephant Thai Spa

Muka ada senyum lebar selepas di urut di White Elephant Thai Family Spa..hehehe

Untuk info lanjut tentang White Elephant Family Spa ni anda boleh layari :

WEBSITE | INSTAGRAM | FACEBOOK

Call +603- 77107866 for reservations
Address:
S13, 2nd Floor, Centrepoint, 3 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan