Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Percutian Yang Menjimatkan Dengan Traveloka Sale-abration Dan Matta Fair 2018

Percutian Yang Menjimatkan Dengan Traveloka Sale-abration Dan Matta Fair 2018 | Sekarang ni dah dekat akhir tahun, saya pasti ramai jugak yang dah merancang-rancang untuk bercuti bersama keluarga atau rakan-rakan, ya tak? Inilah masanya kita dapat bersama-sama mereka lama sedikit, maklumlah cuti kan panjang bila hujung tahun, bolehlah bercuti jauh sedikit seperti keluar negara atau kemana sahaja destinasi yang anda suka.

Bagi saya yang memang suka travel, dalam setahun tu mesti sekali saya akan travel, tak kiralah dalam negara atau ke luar negara, mesti nak travel..kalau tak travel rasa tak complete acara tahunan saya. Kenapa saya suka travel? Sebab yang utama saya suka melihat negara orang dan mengetahui adat resam dan budaya sesebuah negara yang saya kunjungi, dalam masa yang sama dapat merehatkan minda saya dari sebarang tugas.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Namun percutian saya tidaklah mewah macam sesetengah orang, selalunya kalau saya travel memang kena betul-betul budget, kalau tak budget memang tak kemana-manalah jawabnya.

Biasanya kalau nak kan percutian yang menjimatkan dan ikut budget, memang saya akan rancang awal-awal, so saya boleh tahu tahap kewangan saya. Kalau ok boleh teruskan dengan plan yang di buat, kalau tak ok, saya akan usaha cari tempat lain yang menawarkan tiket penerbangan dan hotel yang lebih murah. Ikut kemampuan saya.

Untuk tahun ini pun saya dah buat perancangan untuk ke India tau! Saya dah plan nak kemana ketika di sana, itenerery pun dah siap ( wuhuu…gairah betul nak ke India..hehehe), Cuma tiket penerbangan dan hotel belum di masukkan sebab masih mencari yang murah-murah.

Berita baiknya….jeng jeng jeng…baru-baru ini saya dah pun membuat tempahan tiket penerbangan dan hotel untuk ke India, yehaaa akhirnya saya akan jejakkan kaki saya ke India pada hujung tahun ini. Mesti anda nak tahu di mana saya buat tempahan tiket dan hotel kan? Murah ke tidak?

Ofcoz lah murah, sebab saya membuat tempahan di Traveloka dan untuk makluma anda semua, sekarang ni Traveloka sedang mengadakan kempen Traveloka Sale-abration. So apa lagi, dah ada yang murah teruslah saya grab, orang kata peluang jangan di lepaskan, kalau lepas nanti susah nak merasa lagi..hehehe.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Haa..kalau anda pun sedang merancang untuk travel, sekarang inilah masa yang sesuai tau untuk anda membuat tempahan tiket penerbangan dan hotel yang murah di Traveloka sebab Traveloka Sale ini akan di adakan pada 4 Sep hingga 10 Sep 2018 ini sahaja tau.

Traveloka Sale-abration Kini Kembali Dengan Tawaran Menarik Dan Diskaun Yang Hebat

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Salah satu laman web yang saya suka survey kalau saya nak travel ke luar atau dalam negara, saya selalu ke  laman web Traveloka. Traveloka ni memang selalu menawarkan promosi-promosi yang hebat dan menawarkan diskaun yang cukup menarik. Amat menjimatkan buat orang seperti saya yang kena budget kalau nak travel kemana-mana.

Kebetulan masa saya ke laman web Traveloka, mereka sedang mengadakan Traveloka Sale-abration maka banyak juga tawaran-tawaran yang di buat yang menarik minat saya.

Antara tawaran yang di beri adalah :

  • Tawaran kupon diskaun tambahan untuk pembelian segera
  • Tawaran kupon diskaun di atas promosi penerbangan dari syarikat penerbangan yang terlibat. Tiada Booking Fee! Tempah sekarang untuk perjalanan penerbangan bila-bila masa dan mana-mana destinasi!

  • Tempoh Tempahan: Dari 4 September hingga 10 September 2018

  • Tempoh Perjalanan: Bila-bila masa yang anda inginkan.

  • Nikmati diskaun kupon 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan (Tertakluk kepada terma dan syarat)

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Haa..menarik ke tidak tawaran yang di beri? Mestilah menarik kan kan..hehehe. So sesiapa yang ingin travel baik ke luar negara atau di dalam negara, cepat-cepatlah buat tempahan kerana tawaran ketika Traveloka Sale jauh lebih jimat dari Matta Fair 2018.

Lagipun anda tidak perlu bersusah payah untuk survey dari satu booth ke satu booth dan merempuh ramainya manusia untuk membuat pembandingan kerana dengan Traveloka semuanya hanya di hujung jari anda sahaja.

Impian Ke India Terlaksana Bersama Traveloka

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Kredit Image – Nexnets.com

Dengan adanya Traveloka Sale-abration ini, impian saya ke India akhirnya tercapai. Tawaran yang di beri untuk tiket penerbangan dan penginapan bertepatan dengan budget saya untuk ke sana.

Yeyyy..akhirnya dalam bulan November nanti saya akan ke Jaipur, Agra dan Delhi selama 10 hari. Sebelum ini saya dah jejakkan kaki di Kerala tapi tak berkesempatan ke Delhi, Agra, Jaipur dan Kashmir tempat yang menjadi tumpuan pelancung. Sebab itulah saya memang teringin sangat nak ke India sekali lagi untuk melawat tempat-tempat tersebut.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Taj Mahal – Kredit Image -Wikipidea.org

Semasa di Agra nanti, tidak sah kalau tak ke Taj Mahal, tempat buktinya cinta Shah Jahan ke atas isterinya Mumtaz Mahal. Saya memang dah lama teringin melihat Taj Mahal dengan mata saya sendiri dan bergambar di sana seperti mereka-mereka yang sudah ke sana. Jelous sungguh saya bila lihat mereka yang bergambar di hadapan Taj Mahal. Bila saya pergi nanti..haaa memang saya akan postkan di social media saya..hehehe.

Pengalaman saya semasa di Kerala India memang menyeronokkan. Walaupun budget ke sana bukanlah mewah tapi macam-macam saya boleh buat dan yang penting meninggalkan pengalaman yang tak mungkin di lupakan, sebab tu lah saya sangat teruja utuk ke India sekali lagi dan teroka ke lain kawasan di India pula.

Saya juga bercadang menginap di houseboat di Srinagar. Dah merasa duduk di houseboat sewaktu di Kerala so teringin merasa di Srinagar pula.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Pengalaman ketika menaiki Houseboat di Kerala India

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Pemandang Di Srinagar – Kredit Image weekendthrill.com

Selain tempat-tempat menarik di Agra saya juga akan melawat tempat-tempat menarik di Jaipur, Antaranya melawat Hawa Mahal, Pink City dan berapa lagi tempat yang akan di lawati. Kalau ada masa memang semua tempat nak lawat, tapi takut pulak masa tak mengizinkan so yang terpenting sahaja yang saya highlightkan dalam itenerery.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Hawa Mahal India (kredit image – gayatravel.com.my)

Manakala di Delhi pula saya bercadang untuk membeli belah barangan cenderamata ataupun kain sari di sana. Mencuba makan makanan di sana juga memang saya nanti nantikan, maklumlah saya memang suka makan makanan India yang penuh dengan rempah ratus yang sedap sedap.

Ok lah..bila saya dah kesana nanti saya akan ceritakan pengalaman saya ketika di sana. Buat masa sekarang kena sabra menanti hari berangkat pada bulan November nanti.

Buat anda yang ingin bercuti ke India seperti saya atau ke mana-mana destinasi yang anda inginkan, tapi masih belum membuat tempahan tiket penerbangan dan hotel, memang saya suggestkan anda cepat-cepat rebut peluang ketika Traveloka Sale-abration ini sedang berlangsung.

Traveloka Sale-abration, Traveloka Sale + Matta Fair 2018, Matta Fair 2018, Traveloka Sale, Matta Fair, Percutian Yang Menjimatkan, Travel Murah, Tempahan Tiket Penerbangan, Tempahan Hotel

Bagi yang belum download Aplikasi Traveloka, bolehlah download sekarang atau :

KLIK laman website di bawah ini
⇓⇓⇓⇓⇓

Dapatkan promosi terhebat sempena Traveloka Sale yang lebih jimat dari Matta Fair 2018.