Peluang Menangi Percutian Dalam & Luar Negara Dengan Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 | Bulan Febuari merupakan sambutan perayaan Tahun Baru Cina. Di Malaysia, Tahun Baru Cina juga di beri cuti umum yang agak panjang. Saya pasti mesti ramai yang sudah merancang percutian masing-masing kan? Maklumlah, bagi yang bekeluarga dan punyai anak-anak yang masih bersekolah, cuti perayaan macam ni memang sentiasa di nanti-nantikan, inilah kesempatan untuk bercuti bersama keluarga ke destinasi yang di idam-idamkan.

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

Peluang Menangi Percutian Dalam & Luar Negara Dengan Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018

Jika ada yang berniat nak bercuti bersama keluarga atau teman-teman, sekarang ni memang masa yang sesuai untuk survey tiket penerbangan atau penginapan. Survey dahulu kerana ianya merupakan pekara yang penting kita boleh dapat harga yang berbaloi dan peginapan yang selesa.

Zaman sekarang ni, kalau nak cepat dan mudah adalah melalui online, tak perlu dah nak tengok iklan-iklan di tv atau suratkhabar. Semuanya hanya di hujung jari dah boleh mencari maklumat tentang tawaran menarik sempena musim perayaan.

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

Kenapa pentingnya tempahan secara online? Ini kerana ianya lebih baik berbanding “Walk In” sebab kita sedia maklum harga musim cuti perayaan untuk penerbangan dan penginapan akan menjadi lebih mahal dan berganda. Maka penting sangat kita buat perancangan dan tempahan awal sebelum memulakan perjalanan untuk bercuti kemana-mana.

Lagi satu, untuk mengelakkan dari tak dapat penginapan atau tiket penerbangan pada hari yang kita sampai ke destinasi yang kita tuju. Anda bayangkan lah jika kita tak buat tempahan apa-apa, kita main terjah aje, tetiba tak ada pulak penginapan…kan ke haru di buatnya. Satu kerja pulak nak ke sana sini mencari penginapan yang kosong, sebab tulah pentingnya membuat tempahan lebih awal dan cara yang terbaik adalah melalui online.

Bagi yang ingin membuat tempahan tiket penerbangan atau penginapan dengan harga berbaloi secara online, saya cadangkan anda membuat tempahan di laman Traveloka iaitu syarikat pelancongan dalam talian Asia Tenggara yang terkemuka yang menyediakan pelbagai keperluan perjalanan dalam satu platform.

Sempena Tahun Baru Cina ni, nampaknya ada banyak diskaun yang di tawarkan untuk tiket penerbangan dan penginapan samada di dalam ataupun luar negara. Anda bolehlah menyemak sendiri tawaran yang di tawarkan sempena Tahun Baru Cina ni di laman website mereka >>  Traveloka.

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

Yang bestnya, sekiranya anda membuat tepahan sebelum 28 Januari ni, ada diskaun sebanyak 15% untuk tempahan hotel. Tempahan boleh di buat melalui aplikasi Traveloka, anda boleh menggunakan coupon code STAYVENTURE untuk mendapat diskaun tersebut. So apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang keemasan ini!

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

SERTAI TRAVELOKA FLY & WIN CNY CONTEST 2018

Bukan itu sahaja ya! Traveloka juga ada menganjurkan Traveloka Fly & Win CNY Contest yang berkonsepkan permainan mini games. Agak menarik jugak contest ni tau. Dengan hanya bermain aplikasi permainan yang mudah ini, anda turut berpeluang memenangi hadiah menarik berupa Pakej Perjalanan Dalam Dan Luar Negara.

Antara hadiah menarik yang bakal di menangi oleh pemenang bertuah adalah seperti berikut :-

  • 1st Prize : Pakej Perjalanan ke Seoul 6 Hari 5 Malam
  • 2nd Prize : Pakej Perjalanan ke Phuket 5 hari 4 Malam
  • 3rd Prize : Pakej Perjalanan ke Langkawi 4 Hari 3 Malam

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

Aplikasi permainan untuk Traveloka Fly & Win CNY Contest ini tak perlu di muat turun, boleh di mainkan terus dari website Traveloka. Jadi ianya taklah memerlukan ruangan pada gadget anda untuk bermain permainan mini games ini.

Games ni juga sangat mudah untuk dimainkan. Anda cuma perlu mengtip angpau dan mengelak halangan dengan kapal terbang mini yang berterbangan di dalam permainan tersebut.

Cara untuk main cuma perlu tab atau mengawal pergerakan kapal terbang mini menggunakan tetikus sekiranya anda menggunkan laptop atau pc.

Secara ringkas permainan mini games ini adalah seperti berikut :-

  1. Tekan button start games untuk memulakan permainan.
  2. Klik anak panah untuk bermula.
  3. Sentuh skrin sekali lagi untuk membolehkan kapal terbang mini terbang dan memulakan permainan.
  4. Biarkan kapal terbang mini terapung di tengah-tengah skrin sehingga set pertama bangunan dan halangan muncul.

Anda perlu mengutip mata melalui angpau untuk memenangi contest ini, memang senang sangat mini games ni. Anda boleh aje main sebanyak mana yang anda suka.

*Peserta perlu mencapai skor tertinggi untuk memenangi 3 hadiah utama ini. Hanya 3 pemenang akan di pilih untuk hadiah utama. ( Ummm…siapalah yang bertuah tu nanti kan? )

CNY 2018 Contest, Fly & Win CNY Contest 2018, Traveloka, Traveloka Fly & Win CNY Contest

Syarat-syarat untuk menyertai contest ini adalah :-

  1. Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas (sehingga Januari 2018) yang tinggal di Malaysia ( tidak termasuk kakitangan dan ahli keluarga terdekat Traveloka Sdn. Bhd. (“Penganjur”) dan sekutunya, anak syarikat, pengiklanan/agensi PR dan pembekal.
  2. Penyertaan peserta yang berumur di bawah 18 tahun (sehingga Januari 2018) perlu memohon persetujuan penjaga/ibubapa.
  3. Peserta perlu membaca dan memahami Terma dan Syarat sebelum menyertai kempen.
  4. Perlu ada akaun Facebook.

Selain mencuba contest bermain aplikasi mini games ini, anda juga boleh mencuba nasib untuk Share & Menang yang ada di Facebook. Hadiah yang di tawarkan juga tak kurang hebatnya.

RM1000 voucher Traveloka bakal di menangi oleh pemenang bertuah. Perkongsian boleh di buat sebanyak minimum 5 kali dalam sehari.

Kalau anda juga nak menyertai Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 ini, anda boleh layari : Cny 2018 contest

Traveloka Fly & Win CNY Contest ini bermula dari 22 Januari 2018 dan akan tamat pada 28 febuary 2018.

Bagi mereka yang selalu online dan suka main aplikasi games secara online ni..haaa apa kata anda cuba pula Traveloka Fly & Win Contest ni, selain mencabar kemampuan anda mengutip mata tertinggi, anda juga berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik yang di tawarkan.

Manalah tahu kot kot ada rezeki anda menang pakej perjalanan ke luar negara atau dalam negara, tak cuba maka tak tahu. Saya pun nak juga mencuba ni..hehehe. Jom lah ramai-ramai kita cuba nasib dengan serta Traveloka Fly & Win CNY Contest 2018 ini bagi merebut hadiah yang menarik yang di tawarkan.

SELAMAT BERJAYA SEMUA