Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

The Square, Jaya One Petaling Akan Dibuka Semula

Orang ramai terutama warga Petaling Jaya dan yang berdekatan bakal menikmati perubahan besar apabila pembukaan The Square di Jaya One, yang dulunya dikenali sebagai Plam Square akan siap sepenuhnya sekitar bulan December 2018 ini.

Saya dah menetap di Petaling Jaya lebih kurang 10 tahun dan selalu juga ke Jaya One. Seronok bersantai di Palm Square Jaya One disebabkan disini banyak pilihan makanan, tempat yang relax dan tak sesak. Malam pun happening untuk bersantai bersama rakan-rakan.

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Bila Plam Square ditutup untuk pengubahsuaian dalam bulan March lepas, tak sabar juga saya nak tunggu ianya dibuka semula dan lihat perubahan yang bakal dibuat.

The Square Jaya One, Petaling Jaya

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Tiara Teh, Jaya One Management Sdn Bhd Head of Leasing with Charles Wong and William Wong, Executive Directors of Bina Tetap Tiara Sdn. Bhd

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Keseronokkan makin jelas terasa bila Bina Tetap Tiara Sdn Bhd, anak syarikat kepada pemaju Jaya One di Seksyen 13, Petaling Jaya, mendedahkan rancangan baru mereka untuk “The Square” oleh Jaya One dengan nilaian RM15juta dan bakal memberi perubahan besar keatas Jaya One dan penduduk sekitar.

“The Square” mempunyai reka bentuk perindustrian yang bergaya dengan penampilannya, terdiri daripada tiga astaka utama – masing-masing dipagari dengan kepingan logam biru yang beralun tembus untuk dinding dan bumbung dalaman, yang membolehkan cahaya semulajadi menyinarkan cahaya keseluruh kawasan.

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Berkonsep Ekosistem Enriching yang terdiri daripada ruang kerja, makan dan rekreasi, “The Square” terletak di atas ruang 75,000 kaki persegi dan dijangka merangkumi 45% pejabat, 40% kedai F & B manakala baki 15% akan diisi oleh PJ Live Arts, tempat persembahan bertenaga yang boleh dinikmati di Jaya One.

Pengarah Eksekutif Bina Tetap Tiara Sdn Bhd Charles Wong pada taklimat media di The Square di Jaya One baru-baru ini turut berkata The Square akan beroperasi di sekitar “Four Championing Points” merangkumi ruang kerja , pilihan makanan tengahari, pertanian mesra alam dan perkotaan.

The Square juga turut menyediakan ruang kerja iaitu Common Ground menempatkan kemudahan ruang kerja berkeluasan 21,000 kaki persegi, manakala lantai bawah akan diperuntukkan sebagai petak mesra dan juga pet friendly.

Para pengunjung akan mendapat manfaat daripada pilihan makan lewat malam yang disediakan oleh restoran-restoran yang terdapat di “The Square“, memberikan mereka pilihan makanan yang berkualiti selepas seharian bekerja.

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Haa yang Pet Friendly ni seronok jugak saya dengar, makin tak sabar pulak nak tunggu siap so bolehlah bawa anak-anak bulus saya jalan-jalan di sini.

Selain itu, terdapat juga ruang yang memperuntukkan bagi usahawan dan masyarakat, “The Square” akan memulakan projek pertanian dalam bandar dengan menempatkan pelbagai hasil tanaman dari rumah untuk membantu usahawan ini memasarkan hasil tani mereka kepada orang ramai dalam lingkungan yang lebih besar.

The Square” juga berharap untuk bekerjasama dengan NGO dan kerajaan tempatan dalam masa terdekat untuk membangunkan projek yang bercita-cita ini dengan cara yang mampan.

“Kami telah menyokong komuniti penanam rumah yang menjalankan pasaran hujung minggu sekali-sekala bagi mereka untuk menjual hasil mereka. Untuk konsep pasaran petani ini, kami ingin membantu mereka berkembang dengan menyediakan platform yang mapan untuk penanam rumah untuk menerbitkan hasil mereka dengan penyewa kami (restoran), “kata Charles.

Apabila beroperasi sepenuhnya, tempat itu dapat menampung 13 lot pejabat (tidak termasuk Ground Common) antara 500 kaki persegi – 3,600 kaki persegi di tingkat pertama dan 15 lot runcit di Tingkat Bawah.

Berwajah Baru, Jaya One, Lebih Moden, Petaling Jaya, The Square ,Pembukaan Semula The Square, December 12.18, The Square Jaya One

Available untuk sewa, unit pejabat akan direnovate sebahagiannya dengan lantai, pencahayaan dan penghawa dingin, memudahkan para usahawan bergerak dengan cepat dengan pengubahsuaian minimum yang diperlukan.

Harga untuk unit sewaan akan ditawarkan pada harga RM 4.00 – RM 5.50 bagi satu kaki persegi untuk tingkat pertama dan pejabat akan tersedia untuk disewa mulai Disember 2018 dan seterusnya.

Sewa untuk Kedai runcit di tingkat bawah adalah antara RM 8.00 – RM 10.00 bagi satu kaki persegi, bergantung kepada saiz.

Maklumat lanjut, boleh juga layari :

http://jayaone.com.my/