The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Yang Halal Kini Di Pasaran

The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Yang Halal Kini Di Pasaran

The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Yang Halal Kini Di Pasaran : Kebaikkan dan khasiat sarang burung (bird’s Nest) telah lama dikenali dan diakui khasiatnya oleh masyarakat Cina. Khasiat sarang burung ini telah terbukti sejak beribu-ribu tahun dahulu, menjadi hidangan golongan di Raja dan orang-orang kaya kerana harganya yang mahal mengikut gred tertentu.

Kini sarang burung telah menjadi satu product yang diakui dan disukai oleh semua bangsa disebabkan khasiat yang dihasilkan daripada bahan semulajadi tersebut

Sarang burung juga telah terbukti secara saintifik mempunyai beberapa manfaat kesihatan seperti pertumbuhan sel-sel, memperkasa sistem imun dan pernafasan, juga meningkatkan prestasi organ-organ dalaman kita.

Antara kebaikkan yang sering diperkatakan adalah fungsi kecantikkan dan keupayaannya meremajakan sel-sel, menggalakkan kulit licin, berseri dan muda dalam jangka masa yang panjang.

The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Yang Halal Kini Di Pasaran

The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

Memperkenalkan cara baru untuk menikmati faedah kesihatan dan kebaikkan sarang burung, pihak Ecolite Biotech Manufacturing Sdn Bhd (Ecolite) telah melancarkan jenama minuman dengan perbagai perisa, iaitu “The Joy Of Life” pada 20hb Oktober 2016 di Glasshouse Taman Seputih.

The Joy Of Life, Minuman Sarang Burung Halal, The Joy Of Life Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran

The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Yang Halal Kini Di Pasaran Malaysia dan telah diakui HALAL oleh Jakim.

Minuman The Joy Of Life mengandungi kandungan semulajadi, termasuk serat Sarang Burung, Marine Fish Collagen, Rock Sugar, RO Water, ini menjadikannya bukan sahaja berkhasiat tetapi selamat digunakan.

The Joy Of Life Didatangkan Dalam 5 Perisa

Menampilakan 5 prisa yang berbeza iaitu :

 • The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Perisa Original

  Berat Bersih: 250 ml Tiada tambahan pengawet atau pewarna, kerana ini adalah produk yang semula jadi, beberapa pemendapan adalah perkara biasa & ada variasi mungkin sekali-sekala dalam warna dan rasa Simpan di tempat yang sejuk, kering. Regrigerate selepas dibuka dan mengambil masa 24 jam.

  Bahan-bahan: Gula Batu, kolagen, sarang burung dan penstabil yang dibenarkan.

The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL, The Joy Of Life Perisa Original

 • The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Perisa Longan

  Berat Bersih: 250 ml Tiada tambahan pengawet atau pewarna, produk yang semula jadi. Simpan di tempat yang sejuk, kering. Regrigerate sekali dibuka.

  Bahan-bahan: gula batu, Longan, kolagen, sarang burung dan penstabil yang dibenarkan.

The Joy Of Life Perisa Longan. The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

 

 • The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Perisa Laici

  Berat Bersih: 250 ml Tiada tambahan pengawet atau pewarna, kerana ini adalah produk yang semula jadi, beberapa pemendapan adalah perkara biasa da ada variasi mungkin sekali-sekala dalam warna dan rasa. Simpan di tempat yang sejuk, kering. Regrigerate selepas dibuka dan mengambil masa 24 jam.

  Bahan-bahan:  Rock gula, laici, kolagen, sarang burung dan penstabil yang dibenarkan.

The Joy Of Life Perisa Laici, The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

 

 • The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Perisa  Aloe Vera

  Berat Bersih: 250 ml Tiada tambahan pengawet atau pewarna kerana ini adalah produk yang semula jadi, beberapa pemendapan adalah perkara biasa dan ada variasi mungkin sekali-sekala dalam warna dan rasa. Simpan di tempat yang sejuk, kering. Regrigerate selepas dibuka dan mengambil masa 24 jam.

  Bahan-bahan: Rock gula penyelesaian, aloe Vera, sarang burung, aloe Vera pekat, jus anggur putih pekat, asid sitrik, kolagen & dibenarkan penstabil.

The Joy Of Life Perisa Aloe Vera, The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

 • The Joy Of Life Minuman Sarang Burung Perisa Kurma Merah

  Bahan-bahan: Rock gula, Kurma Merah dan Perisa Wolfberry , kolagen, sarang burung dan penstabil yang dibenarkan.

The Joy Of Life Perisa Kurma Merah, The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

Anda tidak perlu gusar tentang kebersihan dan kualiti product ini kerana proses pembuatan sentiasa terjamin kebersihan dan kualiti product yang dihasilkan.

Ecolite juga merupakan satu-satunya pengeluar, pengilang dan peneraju utama pasaran product berasaskan sarang burung di Malaysia. Ia juga menternak dan mengumpul sarang burung tersebut.

The Joy Of Life Kini Di Pasaran

The Joy Of Life, The Joy Of Life Halal, Minuman Sarang Burung Yang Halal, The Joy Of Life Kini Di Pasaran, HALAL

 

Dulu saya juga mengamalkan sarang burung ketika mengandungkan anak yang ke dua. Waktu tu kawan saya berbangsa Cina yang menggalakkan saya minum sup sarang burung, katanya bagus untuk kulit baby. Waktu tu saya beli sarang burung di kedai cina dan renehkan bersama gula batu serta buah kurma.

Memang terbukti kulit anak saya bersih dan gebu. Owhh ya..kanak-kanak di bawah 2 tahun kurang sesuai minum minuman The Joy Of Life ini.

Kini tak perlu susah-susah lagi, dengan adanya The Joy Of Life anda dah boleh minum dimana sahaja yang anda suka dan bila-bila anda suka kerana minuman ini telah berada di 7’Eleven, dan akan datang turut berada di haypermarket dan farmasi.

Untuk info lanjut boleh layari wbsite rasmi The Joy OF Life di :