100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

Tasneem Naturel Baby Balm Sesuai Digunakan Pada Bayi Hingga Golongan Dewasa

Sejak ibu sakit akhir tahun 2017 dan di rawat di hospital, saya lihat ibu selalu kelihatan gelisah dan susah nak tidur. Katanya, badan sentiasa sengal-sengal dan lemah aje. Kesian saya lihat ibu sebegitu, nak sapukan sebarang minyak, takut tak serasi serta ada tindak balas pada kulit dan badan beliau, ini boleh membahayakan kesihatan beliau.

Saya kena cari minyak atau balm yang benar-benar sesuai dan tidak membahayakan kesihatan beliau tapi dapat memberi ketenangan serta melegakan kesakitan yang beliau alami.

Bila saya di perkenalkan dengan produk Tasneem Naturel Baby Balm iaitu produk yang berasaskan bahan semulajadi  serta 100% pati minyak (Essential Oil)  yang asli, dalam hati berfikir, kalau dah produk bayi mestilah kandungan yang digunakan selamat dan tak merbahayakan serta memudaratkan kesihatan.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

Maka saya pun terlebih dahulu  lihat kandungan yang ada dalam balm tersebut sebelum digunakan pada mak saya. Bila dapati tiada bahan yang merbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna serta ianya juga telah mendapat kelulusan daripada KKM, barulah saya berani dan yakin gunakan pada mak juga pada seisi keluarga saya.

Tasneem Naturel Baby Balm

Tasneem Naturel Balm ni ada 4 jenis, dan ke empat-empat jenis balm ni memang sesuai di gunakan dari bayi hinggalah golongan dewasa. Saya sudah memiliki dan turut menggunakan ke empat-empat jenis balm ini dan saya dapati setiap fungsi balm ini memang ternyata amat mujarab bila di gunakan.

Di sini saya kongsikan ke empat-empat jenis balm Tasneem Naturel serta fungsi-fungsi balm tersebut, bolehlah nanti buat rujukan anda yang membaca entry saya ni :-

  • Calm Time – Memberikan ketenangan / memberi keselesaan / mengurangkan keletihan juga tekanan.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

  • Sleep Time – Mudah tidur dengan lena / memberi mood yang ceria ketika bangun / membaiki kualiti tidur.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

  • Tummy Time – Membuang angin dalam perut / membantu melegakan perut sebu dan kembung.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

  • CoughFlu Time – Bantu kurangkan selsema dan cairkan kahak / bantu legakan asthma / mengurangkan suhu panas ketika demam.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

Alhamdulillah bila saya sapukan pada mak Calm Time dari Tasneem Naturel Balm, mak nampak suka. Saya gosok-sokong tangan mak, belakang mak dan kaki mak, tengok mak kelihatan tenang aje, sampai tertidur mak bila disapu-sapukan balm ni ke badan beliau. Lega betul hati bila dapat lihat mak tenang.

Malam hari pula, saya sapukan balm Sleep Time supaya dapat memberi kelegaan dan membuatkan mak tidur dengan lena tanpa memikirkan kesakitan yang beliau tempohi. Saya tahu mak risau dengan penyakit beliau sekarang dan beliau pasti susah hati, sebab tulah beliau susah nak tidur. Sekurang-kurangnya dengan sapukan Tasneem Naturel Sleep Time ni, dapatlah juga merehatkan minda mak buat seketika.

Walaupun tidak dapat membantu menyembuhkan penyakit mak, sekurang-kurangnya kami berusaha dapat melegakan dan memberi ketenangan pada mak ketika mak masih ada. Inilah masanya kami pula buat macam mana mak buat pada kami ketika sakit semasa kecil dahulu.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

Bukan pada emak sahaja saya beri produk Tasneem Naturel Balm ini, anak dara saya pun saya dah suruh gunakan balm ini terutama ketika beliau mendapat period pain serta ketika beliau mendapat selsema.

Ketika period pain atau sakit perut, saya suruh dia sapukan Tummy Time manakala jika dia menghidap selsema atau batuk saya suruh dia gunakan CoughFlu Time.

Cara penggunaan boleh dilihat pada kotak Tasneem Naturel Baby Balm yang comel-comel, serta terdapat juga kandungan bahan-bahan yang tertulis di tepi kotak tersebut.

100% Essential Oil, Baby Balm, Bahan Semulajadi, Calm Time, CoughFlu Time, Fungsi Tasneem Naturel, Lulus KKM, sleep time, Tasneem Naturel, Tasneem Naturel Baby Balm, Tiada Bahan Bahaya, Tummy Time, Tasneem Naturel Balm Terbaik Di Pasaran

Bau balm ni pun wangi aje dan turut memberi ketenangan buat si pemakai. Apa yang pasti dan penting ianya tidak melekit serta tidak berminyak dan juga tidak memedihkan mata. Sebab itu balm ini sesuai di sapukan pada bayi. Sebab itulah balm ini memang sesuai digunakan untuk seisi keluarga dan digalakkan ada di setiap rumah.

Mana nak dapatkan produk Tasneem Naturel ni? Owhh senang aje, anda boleh ke alamat seperti yang ada di bawah ini atau hubungi no yang tertera :

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)