Jurassic Research Centre Jurassic Dan Zombie Out Break Tarikan Terbaru Genting Highland | Sebelum ni saya dah cerita berkenaan salah satu tarikan terbaru Genting Highland yang baru di buka iaitu ALive Museum – Klik di sini untuk info lanjut .

Maka untuk entry kali ni saya nak bawa anda ke Jurassic Research Centre dan Zombie Out Break pula. Yeayy..jom sama-sama kita nikmati apa yang ada di sana!

Jurassic Research Centre Antara Tarikan Terbaru Genting Highland

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

Jurassic Research Centre (Pusat penyelidikan Jurasik) ni pula merupakan tempat pameran haiwan prasejarah. Merupakan pusat penyelidikan yang ke 2 selepas Pulau Pinang.

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

Terdapat pelbagai dinosaur terbesar di dunia hinggalah ke pelbagai haiwan dan juga artifak lama yang hilang di dunia ada di sini, anda akan mendapat pelbagai maklumat jika anda ke sini.

 

Macam-macam bunyi yang anda akan dengar seperti anda berada di dalam cerita Jurassic dan anda boleh juga alami pengalaman di serang dinosaur. Kalau bawak anak-anak sure mereka teruja sangat dengan pengalaman tersebut.

Selalu tengok di kaca tv atau di media sosial/cetak aje, tapi kali ni boleh tengok depan-depan. Saya pun teruja di dalam Jurassic Research Centre ni, apatah lagi anak-anak. Mesti mereka gembira dan teruja.

Zombie Outbreak Genting

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

Ini satu lagi tarikan terbaru Genting Highland yang ada kena cuba. Mesti anda pernah tengok cerita zombie kan? Anda nak merasa pengalaman di kacau atau di serang zombie…haaa anda boleh masuk ke Zombie Outbreak ni.

Saya pada mulanya malas nak masuk sebab takut saya pukul zombie-zombie tersebut…hahaha. Bila dah ramai-ramai yang nak masuk, so saya masuk jugaklah.

cuti-cuti malaysia, Genting Highland, Jurassic Research Center, resorts World Genting, Tourism Malaysia, Zombie Outbreak, Tarikan Terbaru Genting

Di dalam sana..memang riuh rendah dengan jeritan jeritan yang tak tahu siapa yang menjerit, tapi saya pun menjerit kuat jugak..hahaha.

Memang best betul, satu pengalaman yang baru di kacau zombie..hehehe. Sebenarnya bukan lah takut gan zombie tu, tapi terkejut bila tiba-tiba zombie muncul entah dari mana..hahaha.

Zombie Outbreak

So apa lagi, jom lah bawa anak-anak, keluarga ataupun kawan-kawan menikmati dan merasai sendiri pengalaman berada di Jurassic Research Centre Jurassic Dan Zombie Out Break. Akan ada lagi tarikan terbaru di Genting Highland yang akan di buka untuk anda sekeluarga. Jangan lepaskan peluang ini untuk bersama kelaurga tercinta.