Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, Yogyakarta, Indonesia

Travel Ke Mana Sahaja Bersama Samurai Poket Wifi Menjimatkan Dan Memudahkan Perjalanan Anda

Travel Ke Mana Sahaja Bersama Samurai Poket Wifi Menjimatkan Dan Memudahkan Perjalanan Anda | Buat mereka yang kaki travel, salah satu pekara yang amat penting sekali adalah kemudahan internet. Tanpa internet rasa terputus hubungan dengan dunia media sosial. Tanpa internet susah nak cari info-info tentang sesuatu tempat yang kita lawati, tak dapat nak mengemaskini status terbaru di media sosial…serious tanpa internet boleh kemurungan dibuatnya..hehehe.

Macam saya yang suka travel ni, internet merupakan kemestian buat saya, travel-travel jugak busines online yang saya buat tetap kena jalan walaupun saya travel kemana-mana. Ini bermakna whatsapp amat diperlukan untuk saya berhubung dengan customer yang ingin membeli produk-produk saya walau di mana saya berada.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, Yogyakarta, Indonesia

Dulu-dulu untuk mendapatkan kemudahan internet, saya gunakan data roaming, tapi penah terkena bila masa untuk membayar bill, beribu saya kena bayar. Lepas tu serik dah sebab takut terlebih pakai lagi dan kena bayar beribu ribu.

Semasa saya ke Korea, guesthouse tempat saya menginap ada menyediakan kemudahan poket wifi, pengalaman menggunakan poket wifi bagi saya lebih memudahkan dan menyenangkan maka selepas itu kemana-mana saya travel saya hanya mengunakan poket wifi sahaja.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, Yogyakarta, Indonesia

Sebenarnya ada beberapa company yang menyediakan perkhidmatan poket wifi, tapi baru-baru ini bila saya ke Yogyakarta (lebih dikenali dengan Jogjakarta ) saya telah memilih untuk mencuba pakej Samurai Wifi dari Visondata yang menyediakan pakej yang agak jimat dan berpatutan.

Menggunakan Samurai Poket Wifi Visiondata di Yogyakarta, Indonesia

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Sebelum nak travel kemana-mana, saya awal-awal dah listkan apa perlu dibawa dan dibuat di sesuatu negara. Poket wifi antara yang penting di dalam list saya. Bila dah berbincang dengan rakan-rakan yang ikut serta ke Jogja ni, maka kami sepakat menyewa Samurai wifi dari Visondata.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, Yogyakarta, Indonesia

Kenapa kami pilih Samurai Wifi? Kami ke Jogja berempat dan peranti ini menghadkan penggunaan seramai 5 orang, jadi amat sesuailah untuk kami dan pakej yang diberi, so pakailah bila-bila masa sesuka hati kita dan dimana sahaja.

  • Menikmati kemudahan wifi di mana sahaja kita pergi di seluruh Indonesia.
  • Menikmati kelajuan yang pantas walaupun di kawasan pendalaman, gunung ganang.
  • Berkongsi dengan rakan-rakan sehingga 5 peranti sekaligus.
  • Kemudahan mengambil dan memulangkan poket wifi di KLIA dan juga KLIA2.

Tempahan Samurai Poket Wifi Secara Online

Kita hanya perlu membuat tempahan secara online sahaja. Bila dah buat tempahan dan dah dapat confirmation, masa nak berangkat nanti boleh terus ambil di mana-mana centre yang terdekat dengan anda ataupun di KLIA/KLIA 2…haaa senang dan amat memudahkan.

Anda tak tahu macam mana nak buat tempahan? Owhh senang aje…jom saya tunjukkan cara-cara macam mana anda nak buat tempahan secara online.

Pertama anda kenalah masuk dahulu ke laman Visondata untuk membuat tempahan. Kemudian anda klik di bahagian BOOK NOW!

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Nanti anda akan di hantar ke page untuk isi form, di sini anda isilah maklumat-maklumat yang anda kena isi. Isi betul-betul, berapa peranti anda nak sewa, anda nak kemana, berapa lama dan lain-lain lagi.

Jangan risau kalau ada tersilap isi sebab anda boleh talipon sahaja call centre dan inform mereka untuk membuat sebarang pembetulan atau pertanyaan.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Dah selesai isi form tu semua, bolehlah terus submit. Nanti mereka akan hantar email pengesahan. Bermakna tempahan anda telah berjaya..yeayyy! Senang je kan?

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Saya pilih self collect di KLIA 2, so hari berangkat saya singgah di conter Samurai Wifi di sana. Tunjukkan copy confirmation yang mereka email,  isi form yang disediakan dan buat bayaran mengikut harga yang telah diberi disana kemudian anda dah boleh ambil poket wifi yang telah di tempah sebelum ini.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan

Senangnya Gunakan Samurai Poket Wifi Di Mana Sahaja Anda Berada

Kemana-mana pergi, hanya perlu masukkan kedalam beg sahaja. Nak gunakan, masukkan password yang diberi dan anda dah boleh terus menggunakan internet.

Saya pakai di mana sahaja saya pergi, tak ada masalah saya nak upload gambar dan terus hantar ke media sosial gambar-gambar saya berposing..hehehe.

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, yogyakarta

Mudahnya gunakan Samurai Wifi di mana sahaja kita berada

Samurai Poket Wifi, Samurai Wifi, Sewa Poket Wifi, Travel Dengan Poket Wifi, Visondata, Review Poket Wifi, Sewa Poket Wifi Secara Online, Samurai Poket Wifi Menjimatkan, Yogyakarta

Mudah mengupload gambar dimana sahaja kita berada

Bukan itu sahaja, saya boleh google tempat-tempat yang saya nak pergi untuk mendapatkan info lebih lanjut tentang tempat tersebut. Nak tengok location jauh atau dekat satu-satu tempat, nak cari makanan halal pun senang bila saya dapat access waze.

Kesimpulannya, Samurai Poket Wifi amatlah berbaloi digunakan jika kita travel ramai-ramai. Lebih menjimatkan jika kita bahagi kepada berapa orang yang travel bersama. Kalau lebih dari 5 bolehlah sewa 2 atau mengikut keramaian dalam group travel kita.

So apa tunggu lagi. Jom travel bersama Samurai Poket Wifi dengan klik link di bawah ini :

Visondata