Nikmati Keenakkan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting

Nikmati Keenakkan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting

Nikmati Keenakkan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting| Makanan memainkan peranan penting dalam bulan Ramadhan, setelah seharian menahan diri dari dahaga dan lapar, sudah semestinya kita memerlukan hidangan yang membangkitkan selera kita dan perbagai hidangan yang lazat. Bagi mereka yang mengutamakan kualiti makanan serta berbuka puasa dalam susana yang tenang tapi meriah, Rajawali Coffee House di Awana Hotel adalah pilihan yang terbaik untuk anda.

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Berkesempatan untuk merasai suasana berbuka puasa ketika Preview Buffet Ramadhan 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting pada 4 Mei 2017 memberi satu kelainan buat saya. Dengan suasana pemandangan kehijauan padang golf Awana serta dapat menyaksikan keindahan matahari terbenam pasti menjadikan kenangan berbuka puasa sesuatu yang indah yang sukar dilupakan.

Rajawali Coffee House juga memang telah lama terkenal dengan hidangan buffet yang mewah yang menawarkan perbagai pilihan makanan yang menarik dan lazat. Sous Chef Ahmad Rosnie dan team telah dipertanggungjawabkan menyediakan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel dengan 3 menu secara bergilir-gilir sepanjang Bulan Ramadhan 2017 ini.

Nikmati Keenakkan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel kali ini berkonsepkan Hidangan Melayu Traditional dan bertemakan “Ramadhan Bersama Keluarga” yang mana amat sesuai untuk kita nikmati Ramadhan tahun ini bersama keluarga tercinta atau bersama kawan-kawan dan syarikat yang telah kita anggap seperti keluarga.

Ada setengah dari kita hanya berbuka dengan kurma dan sup terlebih dahulu. Di Rajawali Coffee House, Sup Citarasa Awana di makan dengan roti Benggali memang cukup istimewa. Sup dia, kita boleh pilih nak letak apa, ada macam-macam bahagian daging yang terhidang yang boleh kita pilih. Ada perut lembu, tunjang lembu, tulang lembu dan daging lembu. Nak masukkan semua dalam mangkuk pun boleh kalau anda makan bahagian-bahagian tersebut. Saya pertama kali makan sup tunjang lembu, memang sedap kisahnya…sure saya akan repeat makan lagi sup ini, menyesal dari dulu-dulu tak makan. Sesiapa yang tak pernah makan tu memang patut cuba tau!

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Antara menu yang disajikan di sini adalah seperti Asam Pedas Ikan Pari, Gulai Lemak Daging Salai, Rendang Tok, Patin Tempoyak, Sweet & Sour Lala dan japanese Taufu dengan Mushroom. Makan dengan nasi dan ulam-ulaman, Aneka Kerabu serta Tauhu Sumbat..perghhh memang tak toleh kiri kanan lah kalau makan..hehehe.

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Terdapat juga perbagai gerai antaranya Ipoh Curry Mee, Char Kuay Teow dan Sotong Kangkung. Yang ini memang kegemaran saya ni, kalau nampak yang ni pasti saya tak lepaskan peluang untuk merasa.

Buat peminat mee pula, ada bahagian Laksa Johor, Laksam Kuala Kedah, Mee Bandung, Mee Jawa dan Mee Rebus. Anda boleh pilih aje mana yang anda suka.

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Yang menarik minat saya juga sudah semestinya Kambing Golek (Australian Roast Lamb), ayam percik, satay dan juga perbagai ikan bakar. Bukan itu aje, setiap kali Ramadhan, otak-otak satu kemestian dalam menu saya.

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Terdapat juga gerai nasi kandar beserta nasi bryani yang sempat saya buat video. Sudi-sudilah tonton video pendek saya ni ya! Jangan terliur cukup..kihkihkih.

 

Untuk pencuci mulut pula, sudah semestinya buah-buahan tempatan tidak dilupakan seperti buah ciku, langsat, manggis, kedongdong, nagka, cempedak dan juga rambutan.

Beraneka kuih mueh tempatan dari kuih lapis hinggalah ke bubur kacang hijau, bubur jagung, goreng pisang dan gorengan yang lain serta ais batu campur, cendol juga ice cream pasti membuatkan anda puashati dengan pencuci mulut yang ada disana.

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Buffet Ramadhan 2017, Buffet Ramadhan Awana Hote, Awana Hotel Resorts World Genting, Genting Highland, Ramadhan 2017, Ramadhan Bersama Keluarga, Hidangan Menu Traditional, Sup Citarasa Awana, Harga Buffet Ramadhan 2017

Gambar-gambar diatas hanyalah sebahagian hidangan sahaja tau, sebenarnya banyak lagi yang ada. Anda bayangkan kalau saya masukkan semua gambar-gambar disini sure penuh entry ni dengan gambar sahaja..hehehe. So jalan terbaik saya hanya masukkan gambar mengikut citarasa tekak saya sahaja.

Untuk kemudahan solat, tersedia ruangan solat di Awana Hotel berdekatan dengan Rajawali Coffee House.

Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel bermula dari 27 Mei – 24 Jun 2017 ( 6.00pm – 9.30pm)
 
Harga Buffet Ramadhan 2017:
RM 100.00 nett – dewasa
RM 50.00 nett – kanak-kanak/warga emas
 
Harga tempahan awal sebelum 23 Mei 2017
RM80 per pax

Untuk mengetahui info lanjut atau ingin menikmati Keenakkan Ramadhan Buffet 2017 Awana Hotel, Resorts World Genting, anda boleh layari https://www.rwgenting.com/