Radia Bukit Jelutong

Radia Bukit Jelutong

Impian untuk miliki rumah idaman di Bukit Jelutong, Shah Alam ni memang dah lama saya impikan. Pernah berkali-kali saya ke area Bukit Jelutong ni, tengok rumah-rumah di sana memang cantik dan persekitaran dia pun amat tenang dan mendamaikan. Lokasi pun memang strategik. Bila ke sana aje, dalam hati mesti terdetik, alangkan bestnya dan bertuahnya kalau dapat duduk di kawasan ini.

Berpeluang hadir ke majlis sambutan Tahun Baru Cina yang di adakan di sales gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, dalam kemeriahan majlis yang diadakan, sempat jugalah saya survey-survey rumah contoh Radia Residences yang ada di sana. Manalah tau kot-kot ada yang terminat pulak.

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bersama-sama rakan-rakan yang turut hadir pada majlis tersebut, kami masuk dari satu rumah contoh ke satu rumah contoh, terpegun kami melihat hiasan dalaman rumah tersebut, cantik sangat dan nampak mewah serta moden.

Mulalah kami semua berangan disetiap rumah tersebut. Berangan tak salah, mana tahu kot-kot jadi kenyataan pulak dapat sebijik rumah di Radia Bukit Jelutong ni..hehehe.

Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Bukit Jelutong, Radia Residences, Rumah Idaman

Miliki Rumah Idaman Di Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Memiliki Rumah Idaman Di Radia Bukit Jelutong

Sebenarnya, untuk memiliki rumah ni macam-macam kita kena kaji. Bukan setakat harga aje, reka bentuk, kemudahan yang disediakan, keluasan, alam sekitar, pembangunan akan datang di sekitaran dan lokasi juga harus diutamakan.

Apa yang saya perhatikan Radia Residences Bukit Jelutong merupakan pilihan yang amat sesuai dan strategik bagi mereka yang punya impian untuk miliki rumah idaman di Bukit Jelutong kerana lokasinya yang berada di tengah-tengah bukit Jelutong, berhampiran 5 akses ke bandar utama di lembah klang iaitu bersebelahan dengan Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE), Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), Faderal Highway dan North-South Expressway Centre Link (ELITE). Kiranya memang lokasi yang betul-betul strategik.

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Radia Bukit Jelutong merupakan usahasama diantara pemaju utama di negara ini iaitu Sime Darby Property dan UEM Sunrise yang telah memeterai satu perkongsian 50:50 untuk membangunkan kawasan itu dan mewujudkan Radia, Bukit Jelutong.

Telah dilancarkan pada akhir 2013, dijangka membawa masuk nilai pembangunan yang sangat mengesankan sebanyak RM1.6 billion di kawasan tapak seluas 2.7 juta kaki persegi.

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong , Radia Office

Radia Office

Dengan harga yang cukup berpatutan, akan menjadi salah satu apartment bertingkat tinggi pertama di Bukit Jelutong dan merupakan pegangan bebas(freehold), satu projek pembangunan yang besar merangkumi Radia Residences (640 unit)Radia Retail (152 unit) dan Radia Office (238 unit).

Radia Bukit Jelutong telah mendapat sentuhan arkitek terkemuka Perancis JH Boiffilis, dijangka siap sepenuhnya menjelang 2018 dan bakal didiami lebih 25,000 penghuni dan pekerja.

Berkonsepkan Las Ramblas, sebuah bandar hijau yang dipenuhi dengan taman-taman hijau, ruang pejalan kaki yang luas serta persiaran runcit yang luas, membuatkan penduduk dapat menikmati persekitaran yang tenang dalam suasana yang santai dan mengasyikkan.

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong , Radia Retail

Radia Retail

Kenapa pilih Radia Bukit Jelutong?

  1. Radia adalah pembangunan bersepadu sepenuhnya di Bukit Jelutong.
  2. Radia mempunyai boulevard runcit yang berlandskapkan Las Ramblas, Barcelona.
  3. Radia menggalakkan gaya hidup diluar dengan ruang yang disesuaikan untuk bersantai dikawasan terbuka.
  4. Radia mempunyai 4 ekar kemudahan untuk menggalakkan perpaduan dan semangat masyarakat.

RESIDENCES RADIA

Dengan kawasan binaan yang terdiri daripada 695 sqft hingga 2126 sqft dimana keselamatan keselamatan pemilik kediaman dijaga 24 jam sehari dengan sistem keselamatan kad akses dan pengawasan CCTV.

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Turut disediakan kemudahan fasalities 4 ekar dek yang bertemakan taman-taman iaitu :-

  • gymnasium
  • Barbecue Area
  • Garden
  • Lap Pool
  • Children Pool
  • Childre’s Water Play
  • Reading Room
  • Jogging Track
  • Pergola Garden
  • Putting Green/Lawn
  • Children’s Playground
  • Tennis Court
  • Nursery Room
  • Koi Pond
  • Butterfly Garden
  • Leisure Pool
  • Spa Pool
  • Sun Terrace
  • Community Garden
  • Lily Pond
  • Orchid Garden
  • Function Lawn

Kemudahan lain termasuk :

  • Sauna & Changing Room
  • Multipurpose Hall/Badminton Court
  • Table Tennis
  • Billiard Games
  • Car Wash Area
  • Access Control System
  • Surau

Wahhh memang banyak betul kemudahan untuk penghuni Radia Residences, bertuah betul sesiapa yang dapat memilki apartment Radia Residences ini, semua ada dalam satu bangunan. Kalau saya dapat satu unit di sini memang lagi bertuah sebab impian saya memang nak duduk di Bukit Jelutong.

Bukan itu sahaja, Radia Residences juga turut menyediakan ruang-ruang kedai di dalam bangunan yang sama. Menurut kata perancangan fasa yang akan datang, mereka akan menyediakan pusat membeli belah di kawasan Radia. Kemudahan asas di sini memang tidak menjadi masalah buat penghuni Radia.

Semasa saya di Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, saya telah diberi penerangan tentang kemudahan dan kebaikkan Radia. Saya juga dibawa melihat showroom untuk Radia Residences. Terdapat 3 unit showroom yang ada dan sempat saya survey. Disini anda dapat melihat dengan lebih dekat lagi susun atur rumah, ruang tamu, bilik yang ada landscape binaan rumah, antaranya ialah :

Type 2A1

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Unit 2A1 ini amat sesuai untuk mereka yang baru berkahwin, mempunyai keluarga kecil atau yang masih bujang. Berkeluasan 879 sqft, mempunyai 2 bilik dan 2 bilik air.

Ruang tamu serta bilik utama yang luas dapat memuatkan perbagai perabut yang penting didalam rumah ini. Walaupun keluasan dia tak besar tapi dengan susun atur rumah ini menampakkan dia luas dan kemas.

TYPE 4C1

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Unit 4C1 pula mempunyai keluasan 1253 sqft dan mempunya bilik 2+1 serta 2 bilik air.

Unit ini bagi saya amat sesuai untuk mereka yang punyai keluarga besar. Ruang tamu yang ternyata luas dan selesa untuk berkumpul beramai bersama keluarga. Balkoni yang luas juga membolehkan anda menghirup udara segar serta melihat pemandangan sekitaran Bukit Jelutong.

TYPE 1A2

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong

Unit 1A2 amat sesuai buat mereka yang bujang atau baru berkahwin. Berkeluasan 695 sqft, 1 bilik dan 1 bilik air. Kalau saya masih solo memang saya dah ambil unit ini, nampak selesa sangat.

Selain 3 unit diatas yang sempat saya tengok, ada beberapa lagi unit-unit lain terdiri daripada :-

  • Type 3A1
    (2+1) bedrooms + 2 bathrooms (1,033 sqft)
  • Type 5A1
    (3+1) bedrooms + 3 bathrooms (1,521 sqft)
  • Type 6A2
    (3+2) bedrooms + 4 bathrooms (2,100 sqft)
  • Type 6C1
    (3+2) bedrooms + 4 bathrooms (2,126 sqft)
  • Type 6D2
    (3+2) bedrooms + 4 bathrooms (1,989 sqft)
  • Type 6F1
    (3+2) bedrooms + 4 bathrooms (2,018 sqft)

Setiap unit Radia dilengkapi dengan kabinet dapur, hud dan hob, pemanas air dan juga unit penyaman udara. Tak payah dah nak pikir nak beli semua tu.

Dengan segala kemudahan dan kemodenan rekabentuk serta di lengkapi dengan kehijauan yang ada, memberikan ketenangan apabila dapat miliki rumah idaman di Radia Bukit Jelutong ini.

Harga untuk Radia Residences bermula daripada RM507,000 keatas dari RM710 psf sebelum. Sepanjang bulan Feb ini ada cash rebate promo untuk property Radia menanti anda. Cash Rebat :-

Retail: RM18,888
Office: RM6888
Residences: RM6888
So apa tunggu lagi, bagi anda yang mempunya impian untuk memilki rumah idaman di Bukit Jelutong, pastikan anda pergi ke Sales Gallery yang terletak di :
Radia Sales Gallery
No 2A (Lot 64406), Persiaran Tebar Layar,
Seksyen U8, Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam, Selangor D.E
GPS Coordinates: N 3° 06.131 E 101° 32.271
Website : www.radia.com.my
IG : @uemsunrise @simedarbyproperty
Bukit Jelutong, Gallery Jualan, Miliki Rumah Idaman, Radia Residences, Rumah Idaman, Rumah Idaman Di Bukit Jelutong, Rumah Impian, Sales Gallery Radia Bukit Jelutong, Shah Alam, Radia Bukit Jelutong