Mempunyai anak perempuan yang meningkat remaja dan mempunyai kulit yang terlalu sensitif memang merungsingkan saya. Gatal sikit bila di garu mulalah meninggalkan parut, penuh pulak parut di kaki dan tangan dia. Muka dia pulak dah start berjerawat, lagi lah mama dia ni risau sebab takut meninggalkan kesan parut kekal. Mulalah mama dia ni sibuk dok google carikan produk hilangkan parut dengan cepat dan sudah semestinya terbaik di dunia. Wahhh…terus dunia tu..hehehe, siapa yang tak sayang anak oiii!!!

azanis scar serum,bekas luka, berkesan ke hiruscar, bio oil hilangkan parut,dermatix hilangkan parut,hiruscar berkesan ke, hiruscar testimoni, produk hilangkan parut, scar serum,testimoni mederma,the best scar serum,ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, Product Hilangkan Parut Terbaik Di Dunia

Dulu saya pun banyak bekas parut jerawat, memang malu bila berhadapan dengan khalayak ramai, memang tension jugak lah, sebab tu lah saya faham perasaan anak saya bila alami kulit yang sebegitu. Sebagai seorang ibu surelah saya harus cari product yang betul-betul sesuai dengan kulit dia. Nak beli sembarangan  takut pulak, maklumlah sekarang ni banyak produk tiruan di pasaran.

Cari punya cari di Google, memang melambak produk hilangkan parut yang ada, tapi saya hanya memilih antara yang terbaik sahaja dan dalam banyak-banyak produk tu ada beberapa produk yang saya senaraikan yang mana saya rasa terbaik untuk hilangkan parut.

Senarai Produk Hilangkan Parut Dengan Cepat Terbaik Di Dunia

Setelah saya membuat perbandingan diantara kesemua produk tersebut, hanya 4 produk sahaja yang menarik minat saya. Dibawah ini antara senarai-senarai produk hilangkan parut dengan cepat yang rasa saya bagus untuk di gunakan, antaranya ialah :

1. Dermatix

azanis scar serum, bekas luka bekas luka, berkesan ke hiruscar, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, produk hilangkan parut, Produk Hilangkan Parut Terbaik Di Dunia, scar serum, the best scar serum , ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi

Dermatix adalah berbentuk gel silikon, ianya digunakan ditempat bekas luka pembedahan, luka terbakar dan luka-luka yang lain yang telah kering. Dermatix ini mengandungi Cyclopentasiloxane (CPX) teknology untuk melembabkan dan meratakan bekas luka.

Selain itu ia juga mengandungi Unique Vitamin C Ester untuk melindungi luka dari sinar UVA dan UVB serta dapat memudarkan bekas luka, bila di sapu ke bekas luka, ia cepat kering dan turut menjaga kelembapan kulit dan ianya juga tidak berminyak.

Jika anda mengalami luka yang terbuka, luka yang belum kering dan campur dengan krim/gel lain, tidak disarankan memakai Dermatix

Pemakaian yang berterusan mampu :

  • Menghilangkan parut luka terbakar
  • Menghilangkan parut cacar.
  • Menghilangkan patut jerawat.

Digunakan sekurang-kurangnya sekali sehari, kawasan yang berparut dibasuh bersih kemudian disapu Dematix dengan rata sehingga kering dan meresap.

2. Bio Oil

azanis scar serum, bekas luka bekas luka, berkesan ke hiruscar, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, produk hilangkan parut, Produk Hilangkan Parut Terbaik Di Dunia, scar serum, the best scar serum , ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi

Bio oil merupakan minyak penjagaan kulit yang membantu hilangkan parut, tona kulit yang tidak sekata serta regangan, memberi keremajaan pada kulit, membuat kulit lebih anjal, membuat rona kulit lebih sekata.

Produk hilangkan parut ini mengandungi campuran minyak dari ekstrak tumbuhan semulajadi dan vitamin A yang membantu pembentukan kolagen pada kulit. Ia juga turut mengandungi kandungan Kalendura, Rosemary, Chamomile dan Lavender yang turut digunakan dari zaman dahulu kala untuk melicinkan, mencerahkan dan membuat kulit sekata.

Mengikut kata, produk ini mampu menghilangkan parut seawal 2 minggu tetapi ikut juga dengan jenis kulit masing-masing, ada yang cepat dan ada yang mengambil masa. Dan satu lagi ia ada sedikit berminyak.

Ianya boleh di dapati di pasaraya besar dan farmasi di seluruh negara.

 4. Azanis Scar Serum

azanis scar serum, bekas luka, berkesan ke hiruscar, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, produk hilangkan parut, scar serum, the best scar serum, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, Produk Hilangkan Parut Terbaik Di Dunia

Azanis Scar Serum ni rasa saya ramai yang dah tahu pasal product ni. Merupakan produk hilangkan parut terlaris di Malaysia. Bila saya buat kajian dan baca review pengguna yang telah menggunakan produk ini serta membuat perbandingan dengan produk- produk yang lain yang banyak di pasaran, saya rasa produk ini merupakan “the best scar serum” yang boleh saya katakan buat masa ini. Ianya terbukti berkesan dengan cepat untuk menghilangkan parut yang dah lama dan baru.

Produk Azanis ni mengandungi bahan utama iaitu Cocoa Butter yang telah diakui dan dikenali di seluruh dunia dengan keberkesananya dalam mengatasi masalah parut. Cocoa Butter apabila di serap kedalam lapisan epidermis dan dermis, ia akan menghasilkan satu lapisan kelembapan dan minyak bagi melindungi kulit dari eleman cuaca yang menjadi penghalang kepada pensturuturan semula kulit yang rosak.

Ia juga mengandungi 100% vitamin-E semulajadi (d-alpha tocopherol) yang dirumus dari soya. Vitamin semulajadi D-Alpha Tocopherol 50% lebih anti-oksidan dan mempunyai daya serapan yang lebih baik dari Vitamin-E sintetik.

Bagi saya gabungan kedua-dua bahan utama ini memang sudah melengkapi untuk mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit dengan Vitamin-E semualajadi yang mengandungi paras anti-oksida dan anti-radang yang tinggi.

Parut lama juga boleh dipudarkan dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping mengalakkan proses sintesis kolagen. Kesan dari anti-oksida dan agen pelembab ini mampu melicinkan garis-garis halus serta kesan kulit kering.

Azanis Scar Serum begitu mudah digunakan. harus disapu pada parut dengan pergerakan membulat, dua kali setiap hari  sudah cukup untuk menghapuskan parut tegar yang ada dekat kulit kita ni ha. Azanis Scar Serum hanya boleh disapu di bahagian bekas luka yang telah sembuh/kering. Azanis Scar Serum dijamin bantu memudarkan apa saja jenis parut seawal 3 minggu, tanpa bahan kimia merbahaya.

4. Hiruscar Gel

azanis scar serum, bekas luka bekas luka, berkesan ke hiruscar, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, produk hilangkan parut, Produk Hilangkan Parut Terbaik Di Dunia, scar serum, the best scar serum , ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi

Ramai rasanya yang tak mengetahui tentang produk Hiruscar Gel nijuga merupakan salah satu produk hilangkan parut terbaik di dunia. Didatangkan dalam bentuk gel. Kandungan Mukopolisakarida Polysulphate (MPS) dan allium Cepat akan menembusi kedalam kulit dan mampu melicinkan serta melembutkan tisu parut.

Terdapat juga Aloe Vera, Vitamin E dan Vitamin B3 yang boleh mencerahkan kulit dan mengembalikan kulit kepada penampilan semulajadi yang lebih lembut serta melicinkan parut yang telah keras.

Boleh digunakan setiap hari dan juga boleh digunakan sebelum bermakeup. Ianya boleh melindungi kulit dari sinar UV.

Berkesan ke Hiruscar ni? Ianya akan berkesan jika anda mengamalkan dengan cara yang konsisten. Result akan nampak sekitar 4 ke 6 bulan bergantung kepada seriusnya parut yang dialami.

Kalau nak dapatkan product-product seperti dalam senarai saya ni, boleh cari ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi yang berdekatan anda atau boleh buat belian secara online, dan yang penting pastikan yang original ya!

Ok, saya dah kongsikan senarai produk hilangkan parut dengan cepat terbaik di dunia yang saya rasa bagus untuk saya sekeluarga. Anda pulak pilih yang mana? Bolehlah kongsi-kongsi dengan saya jika anda pernah gunakan salah satu product di atas.