Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan, MesaHotel Dan MesaHill Premier

MesaHotel Dan MesaHill Premier Bakal Di Buka Di MesaHill Nilai

MesaHotel Dan MesaHill Premier Bakal Di Buka Di MesaHill Nilai, merupakan lokasi yang strategik untuk di didiami dengan gaya kehidupan urban yang santai serta dikelilingi suasana persekitaran yang menyeronokkan buat seisi keluarga.

Dulu bila sebut sahaja kawasan Nilai, di kepala terbayangkan jauh dari Kuala Lumpur dan satu kawasan yang sesak di sebabkan ramai yang suka bershopping di Nilai 3. Tapi bila saya ke sana baru-baru ni, tak lah jauh mana pun, jalan highway so terasa dekat aje nak ke sana. Nak kata jam, tak lah jam pun..mungkin hari-hari perayaan atau hari cuti sahaja akan alami kesesakkan sebab orang nak bershopping. Rasa saya di mana-mana pun macam tu jugak.

Lagipun dikawasan MesaHill ni kawasan baru, tenang dan mendamaikan. Sesiapa yang duduk di kawasan ni tak payah nak risau-risau shopping jauh-jauh sebab terdapat juga kompleks beli belah MesaMall yang mampu memberi kesenangan buat penduduk setempat membeli belah dengan mudah dan lebih selesa bersama keluarga.

Bila berada di kawasan ni, dalam hati terdetik, alangkan bestnya dan bertuahnya kalau dapat duduk di sini. Cantik sangat persekitaran dia. Bagi mereka yang inginkan gaya kehidupan terkini yang moden serta persekitaran yang nyaman jauh dari hiruk piruk kesibukkan kota, Mesahill Nilai merupakan pilihan yang tepat!

Green Target Group Memeterai Perjanjian Bersama Best Western Hotels & Resorts

Baru-baru ini pada 19 Januari 2017 bertempat di MesaMall Nilai, Negeri Sembilan saya berkesempatan hadir menyaksikan majlis upacara menandatangani perjanjian yang penuh gilang gemilang antara Green Target Group dan Best Western Hotels & Resorts bagi pembinaan MesaHotel Dan MesaHill Premier yang bakal di bangunkan di Nilai, Negeri Sembilan.

Tetamu kehormat yang turut hadir menyaksikan upacara tersebut adalah Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri II, YB Datuk Sri Ong Ka Chuan.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Acara memotong riben untuk menyempurnakan pembukaan MesaHill Sales Gallery

Dalam upacara menandatangani antara Green Target dan Best Western, mereka turut mengumumkan pembukaan rasmi MesaHill Premier Sales Gallery.

Sempat jugalah saya sama-sama melawat dan melihat unit kediaman di MesaHill Premier Sales Gallery tersebut. Dua menara Mesahill Premier bakal dibina dan mengandungi unit-unit kediaman premium yang dilengkapi jambatan penghubung dengan kompleks beli belah MesaMall.

Sementara itu, hotel yang dijangka siap sepenuhnya pada penghujung tahun 2020, dilengkapi 206 buah bilik, dewan banquet dan bilik seminar. Projek itu juga menampilkan ciri-ciri pembangunan terkini dan turut dilengkapi Rooftop Sky Lounge dan Skywalk.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Anda yang sedang mencari rumah kediaman atau pun ingin membuat pelaburan dalam hartanah, bolehlah ke MesaHill Premier Sales Gallery, anda pasti terpegun melihat rumah-rumah contoh yang ada disana. Serius cantik dan nampak moden. Manalah tahu ada yang terminat pulak!

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

MesaHotel Dan MesaHill Premier

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Untuk pengetahuan anda semua, Best Western MesaHotel dan MesaHill Premier merupakan rangkaian pembangunan bersepadu baharu MesaHill akan menjadi tambah nilai atas kejayaan pembangunan Fasa 1 dan Fasa 2 yang sebahagian besar melibatkan pembinaan dan pembukaan MesaMall serta menara kediaman MesaHill, yang telah dijual sepenuhnya pada tahun 2017.

Projek ini juga memberi peluang kepada MesaHill untuk menyokong perkembangan pelbagai industri yang giat membangun seperti Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, institusi pendidikan serta perdagangan tenpatan. Secara positif projek ini akan memberi impak yang cukup besar kepada sosio ekonomi Nilai dan kawasan sekitar.

Selepas kejayaan pembinaan komponen sebelumnya iaitu fasa 1,2, 3 dan MesaMall, pengenalan MesaHotel dan MesaHill Premier akan mengukuhkan lagi pembangunan bersepatu MesaHill dengan lebih mantap serta memberikan nilai mampan yang dipertingkatkan kepada pelabur dan pemilik pembangunan serta memenuhi keperluan penduduk di daerah tersebut.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Pengarah urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Green Target Group, Datuk Tan Hong Lai berkata,

“Kami mengukuhkan jenama syarikat dengan meneruskan pembangunan MesaHill seperti yang dirancang. Menerusinya, kami berhasrat untuk mengukuhkan kedudukan pasaran perbandaran sekitar Nilai”.

Ini juga selaras dengan visi beliau yang bercita-cita menghidupkan langskap daerah Nilai secara menyeluruh sekaligus meningkatkan industri pelancongan di kawasan sekitar.

Kompleks Beli Belah MesaMall, Nilai

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Bagi penduduk di kawasan Nilai atau yang selalu ke Nilai 3 untuk membeli belah bolehlah singgah ke kompleks beli belah MesaMall ni. Merupakan lifestyle mall dengan gaya moden bandar yang terletak di tengah-tengah bandar Nilai. Penampilannya yang futuristik, menjadikan ianya satu tempat yang selesa untuk membeli belah juga bersantai bersama keluarga juga teman-teman.

Saya juga berpeluang membeli belah di kompeks beli belah MesaMall yang di kendalikan oleh Green Target Group. Mall dua tingkat yang terdiri daripada pelbagai pilihan barang yang terdiri daripada fesyen, teknologi, kesihatan dan kecantikan, restoran serta hiburan.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Kedai-kedai yang pelbagai ini pastinya memberi kesenangan buat anda mencari barang keperluan yang  diinginkan yang sesuai dengan pilihan dan gaya peribadi anda.

Inginkan hiburan? Di sini juga mempunyai zon hiburan yang mengagumkan dengan pawagam digital, karaoke dan juga bowling. Memang tempat yang amat sempurna untuk luangkan masa bersama keluarga juga teman-teman rapat.

Harga barangan yang di jual juga amat berpatutan. Sempat jugalah saya membeli belah di Jaya Grocer untuk membeli barangan dapur serta membeli kasut di outlet yang ada di sana. Biasalah, mak-mak kalau jalan-jalan, terlihat sesuatu yang menarik, memang singgah dan rembat jugaklah barang satu dua..hehehe.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Beshopping Di Jaya Grocer, MesaMall Nilai

Bagi mereka yang membawa anak kecil, tersedia tempat permainan buat anak-anak, juga terdapat gelongsor yang semestinya menarik minat kanak-kanak. Saya yang melihat pun teruja jugak..hehehe.

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Best Westen MesaHotel, Best Western Hotels & Resorts, Green Target Group, Mesahill Nilai, MesaHill Premier, MesaHill Premier Sales Gallery, MesaHotel, MesaMall Nilai, majlis upacara menandatangani perjanjian, Pembukaan Rasmi, Nilai, Negeri Sembilan

Jika ingin makan-makan, terdapat banyak pilihan restoran dengan perbagai menu yang menarik, pilih aje mana yang anda suka. Jadi tak ada masalah jika tetiba tengah shopping dan perut berbunyi lapar, pergi aje makan di restoran pilihan anda.

Bagi saya, MesaMall merupakan tempat membeli belah yang harus dikunjungi seisi keluarga juga bersama teman-teman jika berada di kawasan yang berhampiran.

Haa…tak lama lagi dah nak masuk perayaan CNY, apa kata anda berbelanja di sana. Pasti banyak tawaran hebat menanti anda juga perbagai aktiviti-aktiviti menarik sempena CNY.

Kenapa pilih MesaHill?

  1. MesaHill Premier iaitu pembangunan bersepadu MesaHill sepenuhnya di Nilai.
  2. MesaHill Premier mempunyai kemudahan runcit yang berlandskapkan pembangunana terkini dan moden.
  3. MesaHill Premier menggalakkan gaya hidup diluar dengan ruang yang disesuaikan untuk bersantai dikawasan terbuka.
  4. MesaHill mempunyai perbagai kemudahan seperti MesaMall juga Best Western MesaHotel.
  5. Lokasi 30 minit dari KLIA,
  6. 8 minit dari Stesen KTM Nilai.
  7. ELITE Highway
  8. North – South Highway (Lebuhraya Utara Selatan)
GPS Coordinates
Latittude: 2.823957
Longitude: 101.776845

Untuk info lanjut anda boleh layari :

IG : www.instagram.com/mesamallnilai/
FB : www.facebook.com/mesamallnilai/
Web : www.mesamall.com.my