Two Way Cake With Full Coverage Dan Soothing IVY Serum Dari Mek View International

Two Way Cake With Full Coverage Dan Soothing IVY Serum Dari Mek View International

Two Way Cake With Full Coverage Dan Soothing IVY Serum Dari Mek View International | Jarang kan kita tengok orang perempuan kalau keluar rumah tanpa sebarang bermake-up, betul kan? Sekurang-kurangnya mesti ada calit sedikit foundation atau bedak diwajah supaya wajah tidak nampak pudar dan kelam.

Foundation atau bedak asas antara keperluan asas yang selalu digunakan oleh kebanyakkan wanita untuk menutupi cela-cela diwajah. Sekarang terlalu banyak bedak asas yang terjual di pasaran. Namun begitu kita harus peka dan menitik beratkan tentang kesesuaian produk tersebut dengan kulit wajah kita serta kualiti produk demi menjaga kulit wajah dari sebarang masalah yang mendatang.

Kulit wajah saya memang sensitive dan kering serta berminyak di T-Zone, jika saya silap gunakan bedak asas sure akan nampak bercapuk-capuk dan naik ruam-ruam kecil di wajah saya. Sebab itulah saya memang berhati-hati untuk menggunakan sebarang produk yang terdapat dipasaran.

Saya akan pastikan kualiti produk tersebut, bahan-bahan yang terkandung serta adakah produk tersebut selamat digunakan dan mendapat kelulusan dari KKM.

Two Way Cake With Full Coverage Dari Mek View International

Harga Mek View International, kelulusan dari KKM, Make View Foundation, Mek View Compact Powder, Mek View Halal, Mek View International, Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, Mek View Serum, Mek View Soothing IVY Serum, Testimoni Mek View International, Mek View Two Way Cake

Saya ni jenis yang tidak suka menggunakan foundation atau bedak asas dari jenis cecair atau krim kerana kulit muka berminyak, saya lebih suka menggunakan bedak asas dari compact powder. Tidak leceh dan senang digunakan serta senang untuk dibawa kemana-mana.

Bedak asas terkini yang saya gunakan adalah compact powder dari Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, iaitu foundation dan bedak yang telah digabungkan sekali didalam satu bekas menjadi compact powder, ia juga sebagai alas makeup dan dalam masa yang sama mampu merawat kulit wajah.

Perubahan paling kerata pada kulit wajah selepas menggunakan Mek View International :

Pori-pori mengecil.
Kulit tidak lagi berminyak walau di bawah terik matahari.
Wajah semakin cerah, bersih & berseri.

Fungsi two way cake with full coverage memang bagus untuk saya yang sentiasa aktif tetapi tetap ingin tampil cantik berseri. Jika saya ingin ke majlis besar, saya hanya perlu basahkan span dan oleskan sahaja di wajah, dan jika saya ingin keluar bersantai, saya hanya sapukan dengan span yang kering dan jadikan sebagai bedak. Mudah sangat kan?

Harga Mek View International, kelulusan dari KKM, Make View Foundation, Mek View Compact Powder, Mek View Halal, Mek View International, Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, Mek View Serum, Mek View Soothing IVY Serum, Testimoni Mek View International, Mek View Two Way Cake

Sempat lagi touch-up sebelum keluar, tepek tepek terus cantik..hehehe

Tekstur pada Foundation two-way cake ini begitu lembut dan ringan, amat senang untuk saya sapukan pada kulit wajah saya. Didatangkan dalam bekas yang kelihatan mewah beserta cermin kecil dan span pada bekas compact ini amat memudahkan untuk saya touch up bila saya berada dimana-mana.

Keistimewaan Mek View International Foundation ini dari produk lain? Haa ini yang best ni! Kalau kita terbawa tidur pun tak ada masalah sebab foundation ini memang boleh dibawa tidur. Macam tak percaya je kan? Tapi inilah kenyataan yang ada pada foundation ini sebab ianya boleh merawat kulit wajah yang bermasalah sewaktu kita tidur, so sesiapa yang rajin tertidur dengan make-up tu, disarankan guna produk ini.

Harga Mek View International, kelulusan dari KKM, Make View Foundation, Mek View Compact Powder, Mek View Halal, Mek View International, Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, Mek View Serum, Mek View Soothing IVY Serum, Testimoni Mek View International, Mek View Two Way Cake

Keistimewaan Mek View International – Two Way Cake with Full Coverage

Mek View International Foundation di cipta menggunakan fomula dari Jepun dan di rumus khas menggunakan teknologi terkini Jepun. Selain itu bahan lain yang ada dalam Mek View adalah seperti :

    • Ekstrak Jagung – mampu mengawal minyak yang berlebihan di wajah dan menghalang dari melekit.
    • Shea Butter – semua orang dah tahu Shea Butter ini memang bagus untuk memberi kelembapan pada kulit wajah serta melembut dan melicinkan kulit wajah.
    • Ekstrak Madu – mampu merawat dan menyembuhkan masalah yang dialami di wajah.
    • Ekstrak Kelapa Dara – Mampu membersihkan kulit dan melembutkan kulit
    • Palmitoyl Tripeptide 5 – mampu meningkatkan pengeluaran kolagen dan melambatkan kesan penuaan.

Mek View International Foundation di datangkan dalam 2 warna iaitu :

  • Light peach – kulit yang cerah
  • Smoky Quartz – kulit sawo matang

Bila dah suka dengan Mek View ni, panjang pulak cerita saya kan..hehehe.  Bukan apa, just nak berkongsi dengan anda tentang produk yang bagus ni so anda pun tak lah rasa was-was dan sangsi nak cuba produk Mek View ni.

Mek View Soothing IVY Serum

Satu lagi saya nak nasihatkan anda semua, jika inginkan kulit anda kelihatan lembab, sekata dan tahan lama ketika menggunakan apa-apa make-up, anda digalakkan menggunakan serum terlebih dahulu selepas mencuci muka.

Oleh sebab itu Mek View juga turut mengeluarkan serum mereka sendiri iaitu Mek View Soothing IVY Serum yang mampu memberi kelembapan pada kulit wajah kita dan mampu membuatkan foundation serta make-up lebih tahan lama.

Harga Mek View International, kelulusan dari KKM, Make View Foundation, Mek View Compact Powder, Mek View Halal, Mek View International, Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, Mek View Serum, Mek View Soothing IVY Serum, Testimoni Mek View International, Mek View Two Way Cake

Selain itu, serum ini juga mengandungi Pitera. Apa itu Pitera? Pitera merupakan hasil sampingan semulajadi penapaian yis, merupakan cecair yang kaya yang mengandungi asid amino, mineral, vitamin, dan asid organik, bagi meningkatkan Lucency kulit, mengurangkan kedutan dan mencerahkan bintik-bintik hitam yang ada di wajah. Tak silap saya banyak jugak jenama antarabangsa menggunakan Pitera ini dalam produk mereka.

Cara kegunaan Mek View Soothing IVY Serum ini, anda hanya titiskan beberapa titik di wajah dan oleskan pelahan sehingga menyerap dipermukaan kulit anda. Setelah menggunakan serum barulah anda sapukan Mek View International Foundation keseluruh wajah anda.

Kualiti Antarabangsa Dengan Harga Tempatan

Harga Mek View International, kelulusan dari KKM, Make View Foundation, Mek View Compact Powder, Mek View Halal, Mek View International, Mek View International Foundation two-way cake with full coverage, Mek View Serum, Mek View Soothing IVY Serum, Testimoni Mek View International, Mek View Two Way Cake

Jika kita make-up berjam-jam, belum tentu wajah kita nampak elok. Kini dengan menggunakan kedua-dua Set Mek View International anda tak perlu risau lagi, hanya dengan satu sapuan anda akan berpuas hati dengan hasilnya. Insaallah makeup anda akan tahan lebih lama, wajah kelihatan lembab dan lebih berseri serta tampak flawless.

Walaupun kualiti produk ini setanding dengan produk antarabangsa tetapi harga yang dikenakan tidak mahal dan mampu milik.

Produk yang tidak mempunyai bahan terlarang serta telah mempunyai kelulusan dari KKM dengan no NOT160905156K. Anda boleh gunakan produk ini tanpa was-was.

Harga Produk Mek View International

Harga Foundation : RM79(wm) / RM85(em)
Harga Serum : RM35 (wm) / RM40(em)
Belian Package Foundation + Serum : RM100(wm) / RM105(em)

Untuk dapatkan Mek View International Foundation two-way cake with full coverage dan Mek View Soothing IVY Serum serta melihat testimoni dari mereka yang telah menggunakan produk ini, anda boleh layari  :

Page fb – mekview / mek view Hq Malaysia
Ig – @mekview.hq
Whatsapp – +60173511510