Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Tampil Begaya Dengan Koleksi Kasut Bata Di Hari Raya

Tampil Begaya Dengan Koleksi Raya Bata 2018 Di Hari Raya | Tak lama lagi semua umat Islam akan menyambut perayaan Hari Raya. Makin dekat nak raya maka makin ramai lah yang akan membuat persiapan Hari Raya dengan serba serbi baru. Dari hiasan barangan rumah hinggalah pakaian, kasut dan macam-macam nak baru.

Hari Raya Aidifitri di sambut setahun sekali, maka tak salah kita sediakan keperluan buat diri kita dan keluarga dengan baju raya baharu, kasut raya baharu, dalam erti kata lain semua serba baru, mereka happy kita pun happy.

Anda dah siapkan persiapan Hari Raya? Saya ada lah sikit-sikit. Baju Raya sebelum puasa saya dah tempah. Kasut pula, baru-baru ni saya beli di Bata, 1 Utama. Saya siapkan persiapan awal-awal sebab tak suka kelam kabut di saat-saat akhir.

Ni mesti anda ingat saya beli kasut Bata sebab tengah viral Tun Mahathir pakai sandal Bata kan??? Ehhh..tak lah..saya beli bukan sebab nak ikut sesiapa pun. Saya beli sebab saya memang suka jenama ni dari dulu lagi.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Inilah sandal yang tengah HOT sekarang ni…Gara-gara Tun pakai lah ni..hehehe

Lagi pun saya membesar bersama Bata, dari kasut sekolah, kasut raya, selipar dan stoking semua mak ayah belikan untuk saya dari jenama ni. Sampailah saya besar, memang saya tak pernah lupakan jenama Bata yang dah banyak berjasa pada saya.

Hingga kini, walaupun dah ada pelbagai jenama kasut di pasaran, walaupun bermacam macam jenis kasut saya beli dan pakai tapi kasut Bata tetap ada dalam koleksi kasut-kasut saya. Kasut sekolah anak pun guna jenama ni tau..dah jadi turun temurun gitu..hehehe.

Tampil Bergaya Di Hari Raya Bersama Kasut Bata 

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Raya tahun 2018 ni pun saya tetap setia dan mencari kasut Bata. Baru-baru ni, ada kawan pakai kasut Bata ni, bila saya tengok..ehhh terus tersuka pulak. Sampai saya asyik teringat-ingat aje kasut tu..hehehe. Alhamdulillah akhirnya saya jumpa saiz dengan design yang sama. Perghhh..lega, boleh tidur lena lepas dapat kasut ni..hehehe.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Banyak aje kasut yang kita boleh pilih di sini, samada kita inginkan yang lebih moden atau pun yang Comfit. Ikut keperluan dan keselesaan kita sendiri. Macam saya suka yang design seperti gambar di atas, yang lebih Comfit (selesa) tapi menampakkan ciri kasual dan moden.

Apa yang saya perhatikan, design kasut-kasut di sini lebih trendy, up to date, dah moden ok! Yang penting ianya memberi keselesaan kepada kaki kita. Boleh jadi rambang mata tengok kasut-kasut dan beg di sini.

Nak raya ni sure banyak sales hebat-hebat yang mereka berikan, dah lah murah..bertambah murah lagi. Boleh beli berpasang-pasang untuk diri sendiri, boleh beli untuk anak dan juga keluarga.

Sempat juga saya belikan untuk anak saya sepasang kasut. Tak kan mak aje nak kasut baru ya tak? Anak pun mestilah nak bergaya jugak di Hari Raya. Sebabkan dia dah besar so dia pilih lah apa yang di minat.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Ikutkan mak dia, nak aje belikan kasut tumit tapi dia lebih suka kasut yang nampak sporty..

Di sini juga tidak hanya menjual kasut sahaja, handbag pun ada, cantik-cantik pulak tu dan yang penting kualiti dia memang bagus.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Nak merah ke nak hitam? Hitam cam chantik je..tapi merah memang color yang akak suka..adehh pening lagi..hahaha

Ehh…abang-abang jangan risau! Kasut bata lelaki pun banyak jugak, abang-abang boleh lah datang sini beli kasut raya untuk abang, isteri gan anak-anak ok. Cantik-cantik tau kasut kat sini.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

Kredit Image : Bata Malaysia

Masa hari yang saya pergi tu, saya tengok orang dok bergendong gendong beli kasut dan beg, tak kira lelaki dan perempuan. Raya sakan betul depa..hahaha. Apa taknya, koleksi untuk wanita di jual dengan harga mampu milik antara RM59.99 sehingga RM129.

Dah lah tu, sempena Aidilfitri ni, sesiapa yang berbelanja RM149.00 akan layak menerima baucer diskaun RM25 bersama tas tangan Marie Claire atau yang berbelanjan minimum RM99 akan menerima diskaun RM25 mengikut terma dan syarat serta stok masih ada.

Bata, Bata Malaysia, hari raya, Kasut Bata, Kasut Raya, Koleksi Kasut Bata, Tampil Bergaya Bersama Bata, Koleksi Raya Bata 2018, raya collection Bata

So apa tunggu lagi!! Jom bergaya di Hari Raya dengan koleksi kasut Bata. Pakat bawak mak, pak, anak, adik beradik dan sedara mara bershopping sekali di outlet Bata yang berdekatan anda atau boleh sahaja beli melalui online (Klik link di bawah).

Anda boleh layari untuk melihat raya collection Bata di

WEBSITE | INSTAGRAM| FACEBOOK