The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

King Of The Grill Italian Barbeque Buffet Di The Pearl Kuala Lumpur

Anda peminat daging dan makanan laut yang di grill? Tapi susah nak cari yang sedap dan segar di sekitar Kuala Lumpur ni? Jangan risau-risau kerana anda boleh menikmati kesedapan King Of The Grill Italian Barbeque Buffet yang terletak di Executive Lounge, Tingkat 23 di The Pearl Kuala Lumpur.(info The Pearl Kuala Lumpur boleh klik sini)

Hidangan Italian Barbeque Buffet King Of The Grill ni terus terang saya cakap memang serious super duper sedap. Bagi saya, inilah yang paling sedap saya makan di luar untuk tahun 2019 ni.

Italian Barbeque Buffet King Of The Grill

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Anda wajib nikmati sendiri keenakkan hidangan Italian Barbeque Buffet King Of The Grill yang disediakan. Saya pasti anda akan berpuashati makan disini lebih-lebih lagi dengan susun atur Executive Lounge ini buatkan kita rasa selesa untuk menjamu selera dengan tenang.

Terdapat juga ruang beraircon dan jika anda ingin menikmati pemandang Old Klang Road dari tingkat 23, anda boleh sahaja menikmati hidangan diruangan terbuka yang disediakan. Memang sesuai buat mereka yang ingin bersantai dan lepak-lepak bersama rakan-rakan.

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Untuk hidangan King Of The Grill ini, mata saya asyik tertumpu pada hidangan barbeque, oyster tersusun cantik dengan pelbagai pilihan, tersedia untuk di ambil dan dimakan begitu sahaja ataupun di grill terlebih dahulu. Disebabkan saya peminat oyster, maka semua saya cuba tau..hehehe.

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Anda bayangkanlah..semua oyster yang diatas ni saya dah rasa, dan anda bayangkanlah macam mana puasnya hati saya dapat menikmati oyster makanan kegemaran saya ini. Alang-alang dah ada didepan mata, makan aje lah sebanyak mana yang terlarat. Bukan setakat itu sahaja, lobster, itik, daging dan kambing yang di grill pun turut menjadi menu istimewa di sini.

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Selain hidangan barbeque, terdapat juga hidangan lain yang pasti membangkitkan selera. Ada pelbagai jenis pasta, lauk pauk dan pelbagai salad turut dihidangkan. Sampai tak tahu mana yang nak diambil dahulu..hehehe.

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Bagi mereka yang bawa anak-anak kecil, jangan risau tentang makanan untuk anak-anak kerena menu untuk kanak-kanak pun turut disediakan.

The Pearl Kuala Lumpur, Italian Barbeque Buffet, King Of The Grill, Nikmati Keenakkan Italian Buffet, Chinese New Year, Executive Lounge, Old Klang Road, BBQ Buffet, Buffet Dinner

Untuk penutup hidangan mestilah dessert ya tak? Terdapat pelbagai jenis dessert yang membuatkan saya nak terkam aje bila tengok..hahaha. Semuanya menarik dan buatkan tertelan telan air liur dibuatnya.

Haa..apa macam bila dah tengok gambar-gambar hidangan yang saya ambil masa makan di King Of The Grill ni? Gambar-gambar ni hanyalah sebahagian sahaja tau! Banyak lagi sebenarnya, cuma kesian aje dengan anda semua, takut anda tergugat iman..hahaha. Rasa tergugat tak? So apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang untuk membuat tempahan segera dan nikmati kesedapan hidangan di sini.

KING OF THE GRILL Chinese New Year (1-17 Feb 2019)

  • Adult : RM98+
  • Child: RM45+

Chinese New Year Eve (4 Feb) price increase 

  • Adult : RM118+
  • Child : RM45+ *

Chinese New Year Eve (4 Feb only) buffet akan dibuka juga di Cafe 5 (Level 5). Menu sama seperti di Executive Lounge King Of The Grill.

  • Adult : RM98+
  • Child: RM35+
Level 23, The Pearl Kuala Lumpur, Batu 5,
Jalan Klang Lama,
58000 Kuala Lumpur