#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

Kempen #SoftAndStrong – Mission Foods Perkenalkan Super Soft Original Wrap

Kempen #SoftAndStrong – Mission Foods Perkenalkan Super Soft Original Wrap| Baru-baru ini saya berkesempatan ke majlis yang dianjurkan oleh Mission Foods Malaysia yang mana Mission Foods telah melancarkan kempen untuk meraikan wanita yang di sebut kempen #softandstrong. Kempen ini akan berjalan hingga akhir bulan April untuk meraikan kaum wanita di Malaysia yang feminin tetapi dalam masa yang saya kuat dari segi batin mereka.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

Dalam masa yang sama Mission Foods juga turut melancarkan Supersoft Original Wraps iaitu bungkusan lama yang telah dinaik taraf dari bungkusan lama kepada formula Supersoft, bungkusan yang di naik taraf yang lebih lembut dan lentur.

Kelembutan dan tekstur bila dimasukkan ke mulut ianya akan mencair lebih cepat dan bahkan lebih fleksibel untuk menampung dan memegang semua bahan makanan yang anda gemari.

“Mission Foods is all about constant improvement and innovation making sure we continue to excite taste palates and bring inspiring ideas to our consumers. The new Supersoft Original Wraps gives us the opportunity to connect with our female consumers on a deeper level and celebrate them for being soft and strong, traits that we love in our new product,” said Randall Tan, Brand Manager for Mission Food South Asia.

Dibuat oleh salah satu pengeluar tepung tortilla, flatbread dan tepung jagung yang terbesar di dunia, Supersoft Original Wraps yang baru-baru ini meningkatkan repertoar misi bungkusan terlarisnya iaitu – 6-Grain, Wholegrain, Bawang & Chives, Bawang Putih dan Kentang, semuanya akan dinaik taraf kepada formula Supersoft.

Anda pernah makan tortilla? Buat sendiri kat rumah? Haaa saya pernah buat sendiri tau, selalu saya letak daging atau ayam serta sedikit sayur-sayuran, memang sedap, kiranya breakfast yang sihat buat saya dan keluarga.

Tapi anda pernah ada masalah tak, bila anda bungkus-bungkus separuh jalan terkoyak? Saya pernah alami..sakit betul hati.. sampai terkeluar isi, terpaksa lee makan jugak.

Kini dengan adanya Supersoft Original Wraps, kita dah tak perlu gundah gulana lagi..bungkusan yang kita buat pasti tak pecah. Fuhh lega rasanya, terima kasih Mission Foods!

Supersoft Original Wraps dari Mission Foods

Dalam kempen #Softandstrong, telah menyatukan tiga nama besar iaitu

  • penyanyi lagu ikonik Malaysia Ning Baizura,
  • keperibadian kecergasan inspirasi Linora Low
  • usahawan yang berjaya di belakang jenama Frankitas, Francisca Turner.

Ketiga wanita itu merupakan satu  contoh sebenar wanita yang telah menghadapi dan mengatasi kesukaran dalam kehidupan mereka untuk berjaya dalam garis kerja masing-masing.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

wajah kempen #softandstrong. 3 wanita hebat dalam kerjaya serta kehidupan masing-masing.

Ketiga tiga mereka merupakan wanita yang lemah lembut tetapi mempunyai keperibadian yang kuat. Kiranya macam wrap terbaru ni..boleh buat dan gulung apa sahaja tapi tetap kuat tanpa terkoyak.

Sempena pelancaran dan juga sempena Hari Wanita Antarabangsa, ketiga-tiga mereka telah disenaraikan untuk berkongsi inspirasi dan tentang apa yang dimaksudkan oleh #softandstrong kepada mereka.

Mereka juga mencipta empat resipi yang masing-masing dipaparkan dalam buku resipi Mission Foods, yang diberikan secara percuma kepada pengguna di Malaysia dan Singapura dengan pembelian produk-produk Mission Foods.

Kempen #SoftandStrong

Pada hari kempen #softandstrong tersebut saya serta rakan-rakan media berpeluang menyaksikan mereka bertiga menghidangkan resepi kegemaran masing-masing menggunakan wrap original yang terbaru.

Saya amat bertuah kerana berpeluang menyaksikan Ning Baizura, yang dikenali sebagai salah satu daripada 3 Divas Malaysia menunjukkan demonstrasi pencuci mulut kegemaran beliau iaitu Passionfruit Crispy Layered Crepe.

Celoteh yang bersahaja membuat kami yang hadir terhibur. Sambil memasak beliau turut berkongsi tentang pentingnya gadis-gadis dan wanita muda yang mengiktiraf kekuatan di dalam diri mereka sambil kekal sejati dengan feminin mereka.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

“Adalah agak mencabar untuk memiliki kedua-dua nilai lembut dan kuat. Saya sangat gembira untuk dipilih sebagai salah seorang wakil untuk menyebarkan berita itu kepada wanita di luar sana bahawa sekiranya saya boleh melakukannya, anda juga boleh, “kata Ning.

Sedap betul tau hidangan yang disediakan oleh Ning Baizura pada hari tersebut. Bila saya free nanti rasanya saya pun nak buat juga dessert yang di buat oleh Ning menggunakan Supersoft Wrap yang baru ni. Kalau jadi saya tunjuk dengan anda semua ya..hehehe.

Manakala Linora Low, yang merupakan DJ Radio dan juga merupakan pengamal pemakanan sihat dan hidup yang sihat berkata,  kempen #softandstrong itu benar-benar bermakna baginya kerana ia menyuarakan misi beliau untuk menyebarkan mesej cinta diri di kalangan wanita.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

“Wanita biasanya keliru dikenal pasti sebagai seks yang lemah kerana mereka lembut dan sensitif, tetapi lembut adalah kekuatan kita bukan kelemahan kita. Wanita boleh memindahkan gunung dan naik di atas apa-apa sebaik sahaja kita meletakkan minda kita dan ia adalah bahagian yang lebih lembut yang memberi kita empati untuk menjadi baik semasa menjadi kuat, “kata Linora sambil menunjukkan resipi untuk Kebab Ayam Kebab. Linora juga menikmati jalur pembungkus untuk menambah ketegangan tambahan dan rasa resipi salad kegemarannya.

Francisca Turner, pengasas Frankitas, jenama fesyen yang telah berkembang ke peringkat antarabangsa, menggambarkan perjalanannya sebagai seorang usahawan sebagai pengalaman yang mengubah kehidupan beliau.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

“Sebagai seorang usahawan anda memerlukan minda yang kuat dan berdisiplin tetapi anda juga perlu tahu bila menjadi lembut – cukup untuk membengkokkan tetapi tidak putus,” ibu tiga anak kecil mengulangi salah satu petikan yang dikongsi bersama dalam kempen itu.

Pada majlis pelancaran hari itu, beliau telah berkongsi resipi kegemaran keluarganya iaitu Telur Murtabak gaya Bogor yang menggunakan kelembutan dan kekuatan membungkus untuk memegang bahan-bahan di dalamnya supaya menjadi sempurna apabila digoreng.

Kami yang hadir bukan sahaja dapat melihat mereka menyediakan hidangan tersebut tapi dapat merasa hidangan yang di sediakan oleh ketiga-tiga mereka.

#softandstrong, buku resipi Mission Foods, Kempen #softandstrong, Kempen Meraikan Hari Wanita, Mission Food Malaysia, Mission Foods, Mission Supersoft Original Wraps, Mission Wrap, Ning Baizura, soft and strong, Supersoft Original Wraps

Semasa pelancaran kempen #supersoftandstrong, mereka bertiga turut berkongsi resepi di laman media sosial masing-masing secara live. Haa…siapa sempat ambil resepi tersebut beruntung lah ya, kalau tak anda boleh ke pasaraya terkemuka dan beli Mission Supersoft Original Wraps 1 paket (terdapat 8 keping) dan anda berpeluang untuk mendapat resepi khas yang di sediakan untuk pembeli.

Untuk maklumat lanjut mengenai Mission Wraps dan produk Misi Makanan lain, layari laman web  di :

www.missionfoods.com.my