#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Kempen PerfectTogether Ramadan Dan Raya Bersama Chef Wan

Kempen #PerfectTogether Ramadan Dan Raya Bersama Chef Wan | Sebut aje nama Chef Wan, saya pasti ramai yang dah kenal dengan Chef yang terkenal ini. Saya pun memang suka dengan chef Wan ni, suka dengan show masakan yang beliau buat serta celoteh beliau mengendalikan show masakan.

Saya pernah mempunyai buku masakan beliau, tapi buku tu sekarang entah kemana, bila pindah rumah semua hilang…hehehe.

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Bila berpeluang hadir ke majlis kempen #perfecttogether Ramadan Dan Raya bersama Chef Wan, wuhuu gembira hati tak terkata. Tak sabar-sabar nak berjumpa beliau. Nak dengar celoteh beliau dan nak melihat demonstrasi masakan beliau dan yang penting ingin merasa masakan beliau sendiri.

Kempen #PerfectTogether Ramadan Dan Raya Bersama Chef Wan

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Bersempena dengan kedatangan Ramadan dan Raya, gabungan sempurna Mission Foods dan Emborg jenama ternusu yang terbesar telah bergabung melancarkan kempen #PerfectTogether bersama lagenda kulinari Chef Wan.

Sepanjang bulan Ramadhan dan menjelang Hari Raya tahun ini, Chef Wan dalam kempen #PerfectTogether akan berkongsi petua dan resipi yang beliau cipta sendiri dengan mengabungkan produk Mission Foods dan Emborg, kali ini beliau menjanjikan hidangan yang kreatif menggunakan kedua-dua produk tersebut dengan hidangan pelbagai resepi yang lazat dan menyelerakan.

Kempen #PerfectTogether Ramadan Dan Raya Bersama Chef Wan

Untuk pengetahuan anda semua, terdapat 10 resipi yang mudah dan cepat untuk di buat yang beliau sediakan dalam video online untuk kemudahan anda menonton samada di rumah atau pun di mana sahaja anda berada. Bolehlah nanti kita belajar dan ikut resipi beliau tersebut.

Chef Wan, iaitu chef antarabangsa yang terkenal turut berkata,

Kerjasama dengan Mission Foods dan Emborg untuk kempen ini benar-benar menjadi pengalaman yang memberi inspirasi dan indah. Semua sudah maklum, Ramadhan dan Raya adalah berkenaan keluarga, sahabat dan orang tersayang, membawa mereka berkongsi makanan dan berbuka juga bersahur bersama-sama. Oleh itu, resipi ini telah di cipta dengan gabungan bahan-bahan terbaik dari Mission Foods dan Embog untuk memberi kesempurnaan dalam setiap hidangan.

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Spicy Tuna & Anchovy Pizza (Kredit Image – @_chefwan58)

Pada majlis kempen #perfecttogether yang di adakan di Glasshouse Seputeh, para tetamu diperlihatkan demonstrasi memasak oleh chef selebriti itu sendiri, di mana beliau mempamerkan beberapa resipi menggunakan produk Mission Foods dan Emborg seperti :

  1. Mutton Murtabak Wraps

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

  • Spicy Tuna & Anchovy Pizza

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

  • Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts
#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Banana, Coconut Cheese Tartlet.

Gabungan Chef Wan menggunakan bahan-bahan dari produk Mission Foods dan Emborg memang menjadikan hidangan yang di sediakan sedap, lazat dan mudah. Terbukti #PerfectTogether memang sesuai untuk gabungan ini.

Apa yang pasti gabungan kedua-dua produk dalam setiap hidangan amat sesuai digunakan untuk hidangan ketika Ramadan dan Raya yang bakal tiba ini. Dalam demo tersebut, Chef Wan menekankan cara terbaik menggunakan produk Mission Foods dan Emborg, termasuk tips dan maklumat mengenai nilai pemakanan.

Dalam berceloteh-celoteh menyediakan hidangan, puk pak puk pak..dah siap 3 hidangan, nampak mudah sangat dan cepat betul kerja chef Wan menyediakan hidangan yang berkhasiat dan lazat tersebut, menjadikan hidangan ideal untuk Ramadhan dan Raya ini.

#PerfectTogether, Chef Wan, Coconut & Banana Cheese Wrap Tarts, Emborg, Kempen #PerfectTogether, Kempen #PerfectTogether Bersama Chef Wan, Mission Foods, Mutton Murtabak Wraps, Ramadan Dan Raya, Spicy Tuna & Anchovy Pizza

Gabungan kedua-dua produk tersebut memang sesuai untuk kempen #perfecttogether ini. Dengan campuran bahan-bahan yang cukup berkualiti, bersaing dan bercampur antara satu sama lain. Mission varieties cukup sempurna untuk mencipta apa-apa resipi Malaysia, dari Naans hingga ke Supersoft Wraps dan Crunchy Tortilla Chips yang penuh dengan rasa.

Pada masa yang sama, produk Emborg seperti Cook & Bake, Cheedar Cheese Topping, Butter and Cooking Cream menambah lagi rasa yang cukup mendalam setiap hidangan yang dibuat, tambah Randall Tan, Brand Manager for Mission Food South Asia.

Chef Wan sempat memberitahu kami yang hadir, beliau memang dah lama menggunakan 2 jenama ini dalam hidangan beliau terutamanya wraps, Cheese, cooking cream dan pelbagai lagi bahan yang diperlukan untuk masakan beliau.

Diberi kesempatan mencuba 3 hidangan yang di masak oleh Chef Wan, memang terbukti gabungan antara produk Mission Foods dan Emborg ini mempunyai rasa yang sangat enak, ianya terbukti amat sesuai untuk hidangan sesisi keluarga ketika Ramadan dan Raya nanti. Tak sabar-sabar saya nak mencuba membuat hidangan dari produk-produk tersebut menggunakan resepi dari chef terkemuka ini.

Acara ini juga turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran selebriti masakan seperti Juliza Adzlizan, Didie Nasir dan Danish Harraz yang merupakan sebahagian daripada kempen ini dan turut berkongsi resipi masing-masing bersama resipi Chef Wan #perfecttogether.

Kempen #perfecttogether ini akan bermula pada bulan Mei yang mana pasti akan membangkitkan selera dengan resipi yang mudah disediakan. Kempen ini akan dipaparkan secara eksklusif di Instagram dan Facebook melalui Mission Foods Malaysia, Emborg’s dan Chef Wan’s sosial media pages untuk semua orang menikmatinya.

Anda boleh ke :

Instagram : @missionfood.my | @emborgasia | @_chefwan58

Facebook : https://www.facebook.com/missionfoodsmalaysia |

https://www.facebook.com/EmborgMalaysia

Untuk info lebih lanjut anda boleh layari :

www.missionfoods.com.my

www.emborg.com