Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete, cheeses of europe, european cheese, cheese, chef pierre gay

Raikan Keenakkan Keju Eropah Raclette Fete Yang Ekslusif Di Cocott KL

Raikan Keenakkan Keju Eropah Raclette Fete Yang Ekslusif Di Cocott KL | Anda merupakan seorang pengemar keju? Selalunya kalau keju, keju apa yang anda selalu makan? Kalau saya, biasanya keju cheddar, parmesan, mozzarella, goudea, American cheese, feta cheese dan beberapa keju lagi…ini antara yang biasa saya makan.

Sebenarnya banyak lagi keju-keju di luar sana yang sedap dan enak di makan, tapi sebabkan tak berapa tahu cara yang betul nak makan keju tersebut, terus ngap aje…langsung tak boleh masuk tekak..hehehe. Anda pernah kena macam saya tak?

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete, european cheese, Cheese

Sekarang ni ada cara yang terbaru untuk anda menikmati keju Eropah (european cheese) dengan lebih enak dan lazat, anda boleh datang ke Cocott KL yang terletak di Taman Tun Dr Ismail. Di sini anda boleh menikmati keju yang di datangkan khas dari Eropah dan di hidangkan dengan cara yang unik sekali.

Keju Eropah Raclette Fete Yang Tiada Tandingannya

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete, cheeses of europe, european cheese, cheese, chef pierre gay

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete, cheeses of europe, european cheese, cheese, chef pierre gay

Baru-baru ni saya berkesempatan ke Cocott KL untuk merasai sendiri keenakkan keju dari Eropah “Raclette Fete”. My god, mana boleh saya tolak rezeki makan makanan yang paling saya gemari.

Untuk pengetahuan anda semua, keju eropah memang terkenal dan merupakan tradisi warga Eropah selama beratus tahun lamanya. Mereka memang jadikan keju sebagai rutin pemakanan mereka.

Kini Raclette adalah cara terbaru dan terbaik untuk menikmati Keju Eropah. Dengan misi untuk mendidik orang ramai di Malaysia tentang pelbagai jenis keju Eropah yang berlainan dan cara terbaik dan betul untuk menikmatinya yang membuatkan keju sedap dan enak di makan, Chef Pierre Gay seorang pakar keju yang juga ahli keju yang berpengalaman luas tentang dunia keju dari Perancis, telah mengadakan satu parti Raclette baru-baru ini di Cocott KL, Taman Tun Dr Ismail.

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete, cheeses of europe, european cheese, cheese, chef pierre gay

Saya merupakan antara yang bertuah kerana di jemput ke parti Raclette tersebut. Macam-macam keju saya dapat rasa dan saya juga berpeluang belajar cara yang betul untuk menikmati keju. Sebenarnya sebelum ini saya main hantam sahaja makan keju, kisahnya untuk rasa kesedapan yang sebenar keju kena ada caranya..hehehe.

Kami juga berpeluang mempelajari pelbagai jenis keju Eropah yang ada di market Malaysia yang paling sesuai untuk Raclette. Bukan sebarang keju tau untuk membuat Raclette ni, tidak semua keju boleh cair sama rata, ada pula yang mencair lebih bagus dari keju yang lain, sebab itulah keju yang bagus dari Eropah ini amat sesuai dan menjadikan rasa yang unique dan rasa yang tersendiri.

Keju Eropah Raclette Fete merupakan keju yang di perbuat daripada susu lembu yang di tapis dan dibersihkan, kemudian di letak di bawah haba sehingga ianya kering.

Chef Pierre juga turut berkata, rahsia memilih keju yang betul untuk Raclette adalah kandungan kelembapan. “ Lagi lembab keju tersebut, lagi bagus ia akan cair”. Secara umumnya, keju Eropah lebih sesuai untuk Raclettes dan kegemarannya adalah keju Raclette, Emmental dan Comte. Ianya mempunyai rasa kacang dan manis setelah di cairkan”. Saya dah rasa, serius memang sedap, rasanya lain dari yang lain.

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah Scarmoza

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah Saint Nectaire

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah D’Ambert Di Cocott KL

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah – Brie

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah – Reblochon

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah – Comte

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah – Raclette

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah Gouda

Cocott KL, Cocott Taman Tun Dr Ismail, Parti Raclette, Raclette Fete, Raikan Keenakkan Keju Eropah “Raclette Fete”, Keju Eropah Sedap, Cheese Sedap Di Cocott KL, Keju Eropah Raclette Fete

Keju Eropah Camembert

Kami yang hadir berpeluang menikmati dan mencairkan sendiri keju eropah Raclette Fete yang di beri iaitu Brie, Reblochon, Fourme D’Ambert, Comte, Saint Nectaire, Gouda dan Scarmorza di atas mesin Raclette yang berada di atas meja kami, kami menikmati keju yang di cairkan dengan pelbagai masakan samada yang telah di masak atau mentah seperti daging, roti, sayuran dan lain-lain lagi.

Memang enjoy betul kami semua mencuba mesin Raclette yang tak pernah kamu tengok dan cuba selama ini, letakkan makanan dan di masak di atas cocotte. Melihat keju mencair dan menikmati setiap suapan keju kedalam mulut terasa nikmat yang tak terhingga.

Racelette adalah konsep yang agak baru di Malaysia dan ia adalah cara yang hebat untuk anda menikmati keju Eropah ( cheeses of europe ). Anda juga boleh menikmati di rumah bersama keluarga dan rakan-rakan anda dengan memberikan hidangan keju traditional dan segar. Anda boleh menganjurkan parti Raclette anda sendiri dan menikmati keseronokkan mencairkan keju Eropah Raclette Fete terbaik di dunia.

Untuk info lanjut anda boleh layari :

 Website : http://www.cocottkl.com/

Facebook : https://www.facebook.com/cocottkl/