International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Nikmati Keenakkan International Buffet Dinner Di Sunflowers Brasseries, Royale Chulan Bukit Bintang

Baru-baru ini saya dan keluarga telah dijemput untuk menikmati International Buffet dinner yang terletak di Sunflowers BrasseriesRoyale Chulan Bukit Bintang. 

Di Sunflowers Brasserie tidak hanya menawarkan masakan melayu tapi turut menawarkan pelbagai masakan antarabangsa yang sedap dengan bahan-bahan yang cukup segar, menu yang pastinya berbaloi untuk dinikmati.

Nikmati Keenakkan International Buffet Dinner Di Sunflowers Brasseries

Hidangan International Buffet Dinner ini telah disediakan oleh chef-chef yang cukup berpengalaman. Terdapat juga kios-kios yang menyediakan makanan tempatan, makanan laut, pelbagai jenis pasta, sup, salad, nasi lemak, grill lamb, pencuci mulut dan banyak lagi hidangan yang boleh di cuba mengikut selera masing-masing.

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Seperti biasa, tempat yang mula-mula saya akan pergi adalah di kios yang menyediakan makanan laut. Tak sah kalau saya tak mencuba makanan laut disini. Makanan laut yang dimasak goreng dan anda boleh meminta mereka goreng mengikut  rasa yang anda inginkan, samada sos black paper, sweet and sour sos atau spicy sour thai sos.

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Manakala hidangan pasta merupakan hidangan yang ke 2 saya cuba, juga disediakan atas permintaan, kita boleh memilih jenis pasta yang kita inginkan dan jenis masakan yang kita suka seperti pasta cabonara ataupun bolognese. Pilihan saya sudah semestinya pasta cabonara, memang dari dulu saya suka cara masakan sebegini…lemak-lemak berkrim..perghh sedap!

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Pilihan saya sudah semestinya pasta cabonara, memang dari dulu saya suka cara masakan sebegini…lemak-lemak berkrim..perghh sedap!

Siapa minat mee bandung Muar? Haa…disini juga ada mee bandung Muar tau! Sedap pulak tu, kalau tak cuba memang rugi.

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Lain-lain menu yang boleh dicuba adalah kambing panggang yang dimasak cukup lembut dan dimakan pula dengan sos yang disediakan pasti membuatkan kita nak makan lagi dan lagi..hehehe.

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Saya ni tekak melayu, kalau tak pekena nasi memang tak sah, bila nampak nasi mesti nak ambik juga walau macam-macam dah masuk perut. Lebih-lebih lagi kalau nampak lauk pauk yang pelbagai dan ada yang kita berkenan.

Saya makan nasi lemak dengan lauk ayam goreng berempah dan sotong sambal. Makan tak pandang kiri kanan dah, nasi lemak dia cukup berlemak, susah tau nak cari nasi lemak yang cukup berlemak dan cukup rasa, rasa nak tambah makan, tapi kalau tambah nanti tak boleh pulak nak masuk pencuci mulut ~heehee~.

This slideshow requires JavaScript.

Selain hidangan diatas, jangan lupa mencuba pencuci mulut, ada bermacam kek, agar-agar, abc, ais krim dan macam-macam lagi. Nak cerita banyak tak boleh, so tengok aje lah sendiri pencuci mulut yang ada di sini sempena International Buffet Dinner kali ni.

This slideshow requires JavaScript.

International Buffet Dinner, Sunflowers Brasserie, Royale Chulan Bukit Bintang, Buffet Dinner, International Buffet, Nikmati Keenakkan

Untuk tempahan dan pertanyaan lanjut tentang International Buffet Dinner ini, boleh layari :

WEBSITE | FACEBOOK