Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Hushworx Fitness Wear Membantu Pembentukan Badan Dan Menyokong Sakit Tulang Belakang

Pemakaian korset memang dah lama diamalkan sejak zaman dahulu kala lagi,dari zaman nenek moyang kita yang turut memakai korset untuk merampingkan pinggang dan perut. Saya sempat jugalah melihat gambar mak saya zaman dulu-dulu kala dia..fuhhh mengancam sungguh dia berbaju kebaya pendek dengan pinggang yang cukup ramping, dah ala-ala Saloma pulak saya tengok.

Pemakaian korset juga dapat membantu kita daripada makan banyak, bila kita pakai korset..cepat kenyang, so dalam masa yang sama mengawal berat badan kita. Sebab tu lah sampai sekarang korset ni telah menjadi pilihan ramai wanita untuk mereka yang ingin kurus dan mendapatkan bentuk badan yang cantik.

Korset Hushworx Fitness Wear Membantu Menyokong Tulang Belakang

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Bagi saya pula, bukan sekadar untuk menurunkan berat badan tapi saya amat memerlukan korset untuk menyokong tulang belakang saya yang mempunyai masalah. Akhir-akhir ini masalah sakit belakang saya makin menjadi-jadi, dah menjalar ke bahagian belakang punggung dan betis saya. Nak duduk sakit, nak baring dan pusing kiri kanan sakit sampai menangis saya dibuatnya. Bila dah tak tahan sangat barulah saya berjumpa doktor Orthopedic.

Bila dah buat MRI, alhamdulillah saya tidak alami slip disc, cuma tulang belakang dan saraf saya bengkak. Disebabkan saya tak jatuh, doktor ada bagitahu kemungkinan disebabkan badan saya yang terlebih berat ni atau saya tidak menjaga postur belakang saya ketika mengangkat benda berat atau saya duduk dengan cara yang salah terlalu lama (umm..ada kebenaran jugak ni!)

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Keputusan MRI saya

Untuk mengatasi kesakitan tersebut, doktor hanya bagi ubat penahan sakit dan steroid bagi mengurangkan kesakitan dan bengkak yang saya alami. Saya juga terpaksa membuat fisioterapi termasuk menggunakan kaedah haba. Saya di galakkan melakukan senaman bagi menguatkan otot saya ni.

Saya masih perlu berhati-hati membuat kerja berat. Sampai sekarang kalau tersilap membongkok, duduk atau apa-apa kerja yang saya buat silap sikit, mulalah sakit belakang saya datang dan membuatkan saya tak boleh nak buat apa. Stress jugak bila kerap jadi macam ni.

Bila kawan suggestkan saya menggunakan korset untuk menyokong pinggang saya ni ketika saya duduk dan melakukan kerja-kerja berat, mulalah saya survey korset mana yang bagus untuk saya gunakan. Mestilah saya nakkan material yang betul, sesuai dengan iklim kat Malaysia ni, tidak membuatkan kegatalan, tidak bergulung ketika di pakai dan juga mempunyai saiz yang besar (untuk yang berbadan gempal macam saya ni..hehehe).

Akhirnya dalam banyak-banyak korset yang saya dah survey, saya berminat dengan jenama Hushworx Fitness Wear. Kenapa saya minat dengan jenama ni? Nak tahu..teruskan pembacaan anda ya!

Hushworx Fitness Wear

Dulu-dulu pernah juga saya pakai korset, dari harga beribu sampailah harga yang mampu milik saya beli, tapi terus terang saya cakap, pakai sekejap lepas tu letak dalam almari tak berusik. Sebab apa? Sebab tak selesa sangat, sakit dibahagian tertentu dan cepat bergulung yang membuatkan saya jadi tidak selesa dan rimas.

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Salah seorang rakan blogger mencuba salah satu korset dari Hushworx Fitness Wear

Korset Hushworx Fitness Wear ni lain dari yang lain dan merupakan satu jenama yang mempunyai standard dan kualiti tinggi, sekaligus melepasi indeks piawaian kepuasan hati pelanggan, disebabkan itulah Hushworx Fitness Wear menjadi pilihan ramai kalangan selebriti terkenal negara serta kalangan mereka yang mahu mengembalikan keyakinan diri dan mempunyai bentuk badan yang diimpikan.

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Korset yang amat selesa, duduk bangun pun tak bergulung

Antara selebriti yang telah menggunakan korset ini adalah penyanyi tersohor negara iaitu Datuk Siti Nurhaliza, katanya Datuk Siti memang suka sangat korset ini dan turut rela hati mempromosi dan review menerusi instagram story beliau ketika berpantang anak beliau, haaa..nampak sangat kan korset ni bagus! Kalau tak, tak kan Dato Siti rela hati nak buat review. Antara selebriti lain yang turut menggunakan korset dari Hushworx Fitness Wear adalah Nora Danish, Anis Nabilah, nana Al Haleq, Raja Ilya dan ramai lagi.

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Baru-baru ini saya berkesempatan ke bilik pameran Hushworx Fitness Wear yang terletak Amerin Mall, Jalan Impian Indah, jauh pun saya sanggup pergi tau sebab nak merasa dan melihat sendiri material dan mencuba sendiri korset tersebut. Untuk mendapatkan korset yang bersesuaian dengan badan kita, haruslah kena buat fitting, main beli aje takut pulak terketat atau terbesar.

Pemilihan korset yang bersesuaian dengan badan kita juga penting, jika terlalu ketat susah pulak nak bernafas, sebab itu korset di Hushworx Fitness Wear banyak pilihan dan juga saiz, dari yang bersaiz kecil hinggalah ke saiz 6 XL.

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Orang lelaki pun boleh pakai juga korset ni! Sesuai digunakan masa nak ke gym, cepat sikit kempis perut yang kedepan tu..hehehe. Lagi satu kalau sakit tulang belakang pun boleh gunakan korset ni, sure lega sakit pinggang abang-abang nanti tau!

COMBO RAYA SALE

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Saya berkesempatan berjumpa dengan pengasas Hushworx Fitness Wear iaitu Nur Rizlin Zanudin, 37 yang cukup ramah tamah melayan setiap pertanyaan yang di ajukan kepada beliau. Body dia pun cantik tau, pinggang macam kerengga, jeles saya..hehehe.

Puan Nur Rizlin turut berkata “Tidak ada lagi korset fesyen yang membantu membentuk postur badan menjadi kecil daripada biasa dan pada masa sama menyokong tulang belakang agar berada di kedudukan betul serta menggelakkan gangguan saraf,”“Saya memastikan material yang bagus bermula sari saiz kecil sehingga 6XL untuk pelbagai jenis variasi. Produk saya bukan untuk cepat kurus tapi untuk cepat cantik. Orang gemuk pun boleh dapat bentuk badan idaman.

“Saya mahu wanita menjadi konfiden dan postur tegak selepas memakai corset atau body shaper saya. Kurus akan datang kemudian dengan cara pemakanan yang betul dan senaman yang sesuai. Pelanggan saya tak semua kurus tapi mereka yang berbadan besar juga mampu memperoleh bentuk badan idaman,” katanya.

Melihat mereka yang sudah mencuba dan mendapat feedback yang positif dari mereka, dan saya sendiri telah merasa dan melihat kualiti serta jahitan pada korset tersebut, terus saya jatuh cinta dengan korset-korset yang ada di sini.

Walaupun korset ini mempunyai 3 lapisan tetapi disebabkan lapisan dalam sekali adalah dari cotton, maka ianya tidak panas dan mudah menyerap peluh. Sesuai lah digunakan dalam iklim kita ni.

Menyokong Sakit Tulang Belakang, Korset Terbaik, Membantu Pembentukan Badan, Hushworx Fitness Wear, Combo Raya Sale, Body Shaper, Korset Dari Hushworx Fitness Wear, Fitness Wear, Waist trainer, Corset, Corset Moden, Bengkung Malaysia

Harga combo RTW Raya – Korset Violet+ Baju kurung lace ( Rm290)

Bukan itu sahaja, apa yang lebih menarik dan tertarik sekarang ni, Hushworx FiTness Wear sedang mengadakan COMBO RAYA SALE, maklum raya kan dah dekat so Hushworx menawarkan kepada anda semua Exclusive Kurung Lace + Waist Trainer dengan harga RM290 sahaja…haaa murah sangat kan? Kalau nak dikira harga retail waist trainer tu sahaja RM170 dan baju kurung pula berharga RM199. Beli aje yang combo ni terus dapat murah..haaa apa lagi, jom le beli!

Saya pun dah tertarik jugak dengan baju kurung lace warna hitam tu, lace dia lembut sangat dan tak menggatalkan kulit, bolehlah saya melaram pada hari raya nanti dengan baju kurung lace tersebut dan dalam masa dapat menggunakan waist trainer untuk support belakang saya bila buat kerja berat masa raya nanti.

Untuk yang ingin mendapatkan korset terbaik dari Hushworx Fitness Wear ini,  boleh terus ke bilik pameran di :

Lot No1-17A, Amerin Mall,

Jalan Impian Indah,

Taman Impian Indah, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Untuk keterangan lanjut hubungi :

Nur Rizlin ( Eleen) di talian : +6013 764 4437 / +6018 256 4437

FACEBOOK | INSTAGRAM