Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Wonder Series Haruharu Produk Penjagaan Wajah Korea Dengan Fomula Penapaian

Wonder Series Haruharu Produk Penjagaan Wajah Korea Dengan Fomula PenapaianBila tengok cerita Korea, selalu saya perhatikan kulit wajah mereka yang halus dan licin. Kalau anda pernah tengok telur yang telah dibuang kulitnya, yang kelihatan gebu dan licin..haaa macam tu lah kulit wajah orang Korea ni. Cemburu kan tengok kulit mereka?

Bagi orang Korea, tak susah untuk mereka menjaga kulit wajah kerana di negara mereka senang untuk dapatkan produk penjagaan wajah terbaik dan rata-rata produk mereka ini dirumus menggunakan bahan-bahan semulajadi yang memang terbaik dan harus dipuji hasilnya.

Teknologi yang digunakan untuk penghasilan satu-satu produk juga terkini dan terjamin berkualiti, tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya yang akan memberi sebarang kerosakkan pada kulit wajah.

Saya pun memang pengguna produk penjagaan wajah dan kosmetik dari Korea kerana produk mereka memang sesuai juga digunakan untuk kulit orang Malaysia.

Antara produk Korea yang terbaharu menjadi pilihan rejim kecantikkan harian saya adalah produk Wonder Series HaruHaru yang merupakan produk kegemaran saya kini!

Produk Penjagaan Kulit Wajah Dari Korea Dengan Fomula Penapaian

Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Mesti anda terbayangkan “terharu” atau “haru biru” bila saya pekenalkan nama produk ni kan? hehehe..sebenarnya, makna Haruharu ni dalam bahasa Malaysia adalah “Hari Hari”. Unik kan nama dia? Seolah olah nak memberitahau yang hari hari kita kena cantik, nak cantik kenalah hari hari jaga muka..hehehe.

Macam mana HaruHaru ini dihasilkan?

Selama bertahun-tahun, salah satu produk penjagaan kulit adalah dengan cara penapaian (Fermented)  , konsep yang berasal dari Korea pada dasarnya melibatkan penapaian bahan yang berasaskan tanaman semulajadi seperti ginseng, teh, bunga dan herba. Dari konsep penapaian inilah yang membuatkan kulit orang Korea dari zaman dahulu kala cantik dan halus.

Bila zaman makin maju, konsep penapaian tersebut diambil dan bangunkan semula oleh para pakar penapaian semula jadi Korea yang terkenal “OK Bio Lab”dengan rumusan yang dipatenkan dan teknologi liposom semulajadi, mewujudkan fungsi baru untuk menyampaikan bahan-bahan aktif yang lebih mendalam ke dalam kulit untuk mengekalkan kesihatan kulit semulajadi.

* Teknologi liposom semulajadi yang dipatenkan: Sistem penyampaian bioteknologi yang memindahkan bahan aktif ke dalam kulit. Ia adalah sfera kosong yang membentuk bahan molekul-fosfolipid rendah yang terbuat dari bahan-bahan yang diperolehi secara semula jadi, oleh itu ia bukan sahaja mesra kulit tetapi juga sangat baik pada penghantaran bahan-bahan yang berkesan.

Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

HaruHaru Malaysia telah melancarkan Wonder Skincare Series dan HaruHaru Prologue Mask Series. Produk yang sesuai untuk gaya hidup pengguna zaman ini serta boleh menangani masalah tona kulit yang tak sekata, penuaan, kulit kering dan masalah-masalah yang selalu wanita hadapi.

Menggabungkan teknologi bertaraf dunia dan mesra alam sekitar, juga gabungan raja segala berry “Maqui Berry” dari Chilean Alpine seperti yang disenaraikan oleh Telegraph UK pada tahun 2017 bersama dengan madu yang ditapai dan ekstrak teh hijau, melengkapkan 8 kali manfaat rumusan asal.

Maqui berry (dikenali sebagai superfruit) adalah tinggi dalam antioksidan dan merupakan pemulihan kulit yang baik yang melepaskan radikal bebas. Maqui berry juga kaya dengan minyak omega dan mempunyai ciri-ciri anti-inflamasi. Niacinamide adalah pencerah kulit yang sangat baik untuk kulit dan membantu menenangkan nada kulit dengan menghilangkan hiperpigmentasi dan tanda jerawat.

HaruHaru Wonder Series

HaruHaru Wonder Series didatangkan dalam bekas yang cukup unik, belum pernah saya lihat krim wajah di simpan dalam bekas seperti cawan kopi, memang comel..hehehe. Yang bestnya, lepas habis menggunakan krim ni, kita masih boleh menggunakan semula bekas ni untuk menyimpan barang-barang seperti lipstik atau macam-macam lagi. Bahagian dalamnya boleh ditanggalkan.

Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Spatula juga disertakan dalam kotak tersebut supaya kita tidak menggunakan jari untuk menggunakan krim tersebut, maklum jari kita banyak kuman so nanti merosakkan krim tersebut.

Antara produk-produk series adalah seperti berikut :

  • Wonder Maqui Berry Anti-Oxidant Cream and Mask – campuran ekstrak maqui berry yang ditapai untuk anti-aging dan skin regeneration.
  • Wonder Honey Green Repairative Cream and Mask – mengandungi ekstrak teh hijau yang ditapai dengan madu, Schizandra Chinensis Fruits Extract yang berfungsi sebagai agen pertumbuhan semula dan anti-radang, anti-penuaan dan kulit
  • Wonder Honey Green Aqua Bomb Cream and Mask – produk mesra alam yang mengandungi Moso B dalam lembaran topeng untuk pelembab yang sengit dan menghidupkan kulit.
  • Wonder Honey Green Brilliant Cream and Mask – Teh Hijau yang ditapai dengan madu

Haruharu WONDER Starter Kit Mask

Haruharu WONDER Starter Kit, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

  • 4 jenis topeng WONDER
  • Bahan-bahan Utama: Teh Hijau yang ditapai dengan Maqui Berry Madu / Fermentasi
  • Faedah Utama: Anti-penuaan / Mencegah masalah kulit / pelembab / mencerahkan
  • Lembaran: Lembaran crocel pelunturan bukan klorin / lembaran arang buluh mesra alam sekitar
  • Volum: 25g x 4 helaian (Anti-Oxidant, Brilliant, Repairative dan Aqua Bomb)
Wonder Honey Green Aqua Bomb Mask, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Saya menggunakan mask Wonder Honey Green Aqua Bomb

Anda boleh pilih produk series yang bersesuian dengan kulit wajah anda. Untuk krim, saya pilih Wonder Honey Green Brilliant Cream untuk saya cuba ke wajah saya.

Saya suka menggunakan krim ini kerana teksturnya yang sangat ringan dan menyerap dengan cepat tanpa rasa berminyak atau liang tersumbat yang menjadikannya sempurna untuk jenis kulit berminyak seperti saya.

Boleh digunakan selepas lapisan produk penjagaan kulit yang lain seperti toner, essence, dan sebagainya. Saya suka menggunakan Cream Honey Brilliant Wonder Honey pada waktu malam selepas toning dan serum.

Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Anda boleh menggunakan krim ini waktu pagi dan malam jika anda suka. Ia tidak akan menyebabkan kulit anda berasa berminyak atau mengganggu solekan anda. Ianya juga sesuai untuk semua jenis kulit.

  • Mengandungi ekstrak teh hijau yang ditapai dengan Madu yang baik untuk kesan anti-radang
  • Cemerlang pada mencerahkan dan membaiki kulit
  • Niacinamide mengandungi kosmetik berfungsi mencerahkan
  • Formulasi mengandungi sekurang-kurangnya 95% bahan asal semula jadi
  • Teknologi liposom semulajadi yang dipatenkan oleh WONDER yang diaplikasikan sepenuhnya, menggalakkan fungsi kulit yang sihat, termasuk penjanaan semula, tindak balas anti-radang, dan mensasarkan banyak ketidaksempurnaan kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Bahan-bahan Utama: Teh Hijau yang ditapai dengan Madu dan Niacinamide
  • Manfaat Utama: Mencerahkan dan membaiki kulit

Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Wonder Series ini didatangkan juga dengan HaruHaru Pocket Saiz iaitu bersaiz 38g dalam jenis tiub yang sesuai dan mudah dimasukkan ke dalam poket, beg klac, dan beg perjalanan. Senanglah saya nak bawa travel nanti!

HaruHaru Prologue Mask Series

HaruHaru Prologue Mask Series, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Selain HaruHaru Wonder Series, terdapat juga HaruHaru Prologue Mask Series yang menyasarkan kelompok golongan muda, yang inginkan keseronokan dan bersemangat. HaruHaru Prologue Mask Series mempunyai ciri-ciri superhero yang melawan dan memperbaiki pelbagai masalah kulit.

Apa yang menariknya mengenai mask ini, tekstur dia lembut seperti toufufa, tapi tidak mudah terkoyak. Bila pakai aje, rasa nyaman kulit wajah kita.

  • HaruHaru Prologue Maqui Berry Lifting Mask – mengandungi beri maqui yang ditapai dengan antioksidan, mengurangkan kedut dan berfungsi menegangkan kulit wajah.

HaruHaru Prologue Maqui Berry Lifting Mask, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

  • HaruHaru Prologue Maqui Berry Brightening Mask – Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus diwajah, mencerahkan dan memberi tona yang sekata pada kulit wajah untuk menyempurnakan makeup agar sekata.

HaruHaru Prologue Maqui Berry Brightening Mask, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

  • HaruHaru Prologue Maqui Berry Soothing Mask – dicampur dengan berry marqui yang ditapai untuk kulit yang sensitif dan mengurangkan kedutan.

HaruHaru Prologue Maqui Berry Soothing Mask, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

  • HaruHaru Prologue Maqui Berry Moisture Mask – terbaik untuk kulit kering, berkeringat, berkedut, kulit kusam dan menghidupkan semula kulit untuk kelihatan muda dan segar

HaruHaru Prologue Maqui Berry Moisturiser Mask, Dengan Fomula Penapaian, Fermented Maqui Berry, HaruHaru, HaruHaru Malaysia, HaruHaru Prologue Mask Series, HaruHaru Wonder Series, Korean Skincare Series, Maqui berry, produk penjagaan kulit wajah, Siri Penjagaan Kulit HaruHaru, Produk Penjagan Wajah Terbaik

Seperti yang telah saya katakan di atas, HaruHaru Wonder Series dan HaruHaru Prologue Mask Series telah menjadi antara produk kesukaan saya dan semestinya saya berminat untuk mencuba beberapa produk yang ditawarkan oleh jenama ini.

Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit dan orang lelaki juga boleh mengunakan produk ini. Saya percaya bahawa krim penjagaan kulit ini akan memberi hasil yang benar bagus dari masa ke semasa apabila digunakan setiap hari yang membuatkan anda akan merasa puashati menggunakannya.

Siri produk penjagaan kulit HaruHaru kini boleh didapati di pelbagai SENGHENG Outlets – Pandan Jaya, SS2, USJ Taipan, Kepong, Bukit Tinggi dan Setia Alam dan akan datang dalam awal 2019 anda boleh dapakan produk ini di rangkaian Watson yang terpilih.

Untuk info lanjut HaruHaru, anda boleh layari :

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM