Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Kempen Bergaya Raya Bersama Volkswagen Untuk Musim Perayaan

Semua orang ada impian nak milik kereta idaman. Sapa tak nak kan? Kereta zaman sekarag dah jadi satu keperluan dan kereta juga boleh mengambarkan siapa diri seseorang. Sebelum ni saya ada menulis pengalaman memandu Volkswagen Beetle Sport. Kalau ada yang masih belum baca boleh rujuk pada entri ni >>KLIK SINI<<

Dah baca ke? Macam mana? Rasa teruja tak nak ber gayaraya bersama Volkswagen untuk musim perayaan tahun ini?. Mesti nampak stylo kan kalau dapat memandu Beetle ni. Menepati citarasa gaya hidup orang zaman sekarang.

Kita sedia maklum di bulan Ramadan ni bukan hanya promosi untuk kelengkapan raya sahaja akan di adakan secara besar-besaran, malah menjelang Ramadan dan musim perayaan offer untuk mereka yang nak membeli kereta pun banyak sangat. Inilah masa paling baik bagi mereka yang bercadang nak beli kereta, ambil peluang rebut promosi yang sedang di adakan.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Macam tu juga dengan pihak Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) kini menawarkan pelbagai tawaran istimewa sempena Ramadan ni menerusi kempen “Gaya Raya” . Memang waktu-waktu macam ni ramai akan rebut peluang membeli kereta baru jadi tak salah anda berkunjung ke showroom Volkswagen. Mana tau menepati citarasa dan gaya anda.

Untung lah siapa yang dapat beraya dengan VW Beetle tahun ni. Bayangkan balik kampung dengan VW Beetle. Fuhh mesti gempak!

Pengalaman Sendiri Memandu Volkswagen Beetle Sport

Pengalaman saya sendiri memandu kereta VW Beetle Sport ni memang satu pengalaman yang sangat menarik, memang WOW sangat. (Boleh klik video diatas untuk menonton pengalaman saya bersama anak dan VW Beetle ini)

Kehebatan VW Beetle dengan penjana kuasanya dipadankan dengan enjin 1.2 TSI pengecas turbo empat-silinder yang memiliki hamburan kuasa 105 PS dan tork 175 Nm, serta transmisi automatik DSG tujuh-kelajuan membuatkan pemanduan begitu hebat.

Jom saya nak cerita pula tentang keseronokkan dan keselesaan memandu VW Beetle ni. Macam mana rasa bila start enjin dan pulas stereng,  kemudian meluncur laju di jalan raya. Sempat saya memandu kereta VW Beetle ni ke Pantai Remis, Klang.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Sebelum tu sebagai pengenalan saya jelaskan sedikit latar belakang kereta Volkswagen Beetle Sport ni. Ia merupakan kereta buatan Eropah di mana mempunya reka bentuk yang sangat ikonik. Bagi yang tak faham apa itu ikonik.. ia merujuk kepada sesuatu bentuk yang menjadi identiti sesebuah jenama tu, dimana menjadi lambang yang memang orang boleh kenal kalau tengok.

Sama macam kereta ini, kita tengok je reka bentuk kereta ni., kita dah tahu itu kereta jenama apa. Jadi perkara tu menjadi keistimewaan untuk jenama Volkswagen ni. Senang faham, reka bentuk VW Beetle ini memang ada identitinya yang tersendiri yang tak sama dengan jenama-jenama kereta lain.

Dari reka bentuk Beetle Sport ni sudah nampak bergaya dan sporty. Orang zaman sekarang memang suka perkara tu, sesuatu yang menampakan keceriaan dan happening. So pada pandangan mata saya VW Beetle Sport ni memang kita tengok je, kita akan nampak keceriaan dan kita boleh membayangkan macam mana seronoknya dapat memandu kereta ni.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Pada peringkat awal pemanduan, memang pecutan dia tak berapa terasa sangat, mungkin juga faktor kereta ini sedikit rasa berat tapi bila dah mulakan pemanduan kita boleh rasa pemanduan yang sangat lancar.

Kuasa break dia pun memang kuat cengkaman dan cepat bertindak balas. Pekara ini amat penting tau untuk mengelakkan kemalangan. Orang Malaysia ni faham-faham aje la kan, suka sangat buat kejutan di jalan raya. Ada yang belok tak bagi signal, ada yang suka break tiba tiba, jadi kuasa break sesebuah kereta memang memainkan peranan penting untuk mengurangkan kadar kemalangan di jalan raya.

Selain itu, bila melalui selekoh tajam pun tak ada masalah. Mungkin faktor kereta ni agak berat jadi dia tak terhuyung hayang, ianya statik pada landasan yang betul. Takde la bila melalui selekoh kereta tu terkiri kanan berbanding kereta lain. Ada sesetengah kereta yang bila kita bawa di jalan yang berselekoh, kereta jadi tak seimbang, kita akan rasa melayang-layang, tapi dengan VW Beetle Sport dia agak baik bila menghadapi selekoh.

Volkswagen Beetle Sport ni masih mengekalkan identiti yang kita sedia maklum sejak dulu lagi. Kereta kecil yang comel tapi di modenkan dengan keselesaan di bahagian tempat duduk. Bukan saja tempat duduk pemandu malah tempat duduk bahagian penumpang juga sangat best sebab banyak ruang boleh lunjur kaki. Cuma ruang duduk di bahagian belakang sedikit sempit.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Manakala kusyen dia pun sangat selesa kalau kita nak memandu jauh. So takde la sakit sakit badan sangat kan? Mana tau nak balik kampung beraya, tempuh kesesakkan lalu lintas yang entah berapa jam lamanya, kalau jenis kusyen keras kejung memang sakit badan juga duduk lama lama…hehehe.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Satu lagi, bila terlanggar lubang, tak terasa sangat hentakkan, maklum la jalan raya kat Malaysia ni banyak korek kambus korek kambus, so jalan tak berapa sekata, itu tak termasuk bonggol-bonggol yang di buat kat sesetengah kawasan. So dengan Beetle ini, pemanduan amat lancar tanpa merasai hentakkan yang kuat.

Bila kita memandu kadang-kadang kita perlukan ketenangan untuk fokus pada pemanduan. Bunyi bunyi bising dari luar kenderaan kadang-kadang boleh mendatangkan stress juga, tapi bila saya memandu VW Beetle sport ni, serius saya tak dengar bunyi-bunyian dari luar hatta bunyi enjin kereta pun tak dengar. Kalau kita tak boleh dengar bunyi dari luar kereta bermakna orang luar pun tak boleh dengar juga la bunyi dari dalam kereta. So, privacy kita pun terjaga betul tak? Nak nyanyi ke nak smule ke Insya Allah tak ada orang luar dengar..hahaha.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Tingkapnya yang besar dan bumbung yang tinggi, membuatkan kita rasa lapang bila berada dalam kereta ni. Selalu bila kereta yang berbumbung rendah, menjadi masalah buat saya dan anak suka sangat terhantuk pada bumbung kereta bila nak bangun keluar, jadi bagi golongan tinggi macam saya ni memang rasa sangat selesa sangat, tak risau nak keluar masuk walaupun kita berbadan besar sebabnya dia mempunyai pintu yang memberi keselesaan kepada semua size yang ada.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Bagi penumpang yang duduk di bahagian belakang yang nak keluar, tak payah nak kecik-kecikkan badan, sebab kerusi bahagian depan boleh di tolak sehingga ke depan bagi memberi laluan penumpang belakang keluar dan masuk kereta dengan selesa.

Ciri-Ciri VW Beetle Yang Sangat Menarik

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

VW Beetle merupakan kereta 2 pintu yang sangat menarik pada pandangan mata saya serta mempamirkan gaya, pretasi, keselesaan dan ciri-ciri keselamatan yang cukup.

Ianya di lengkapi ABS dengan EBD, ESC, bantuan mula mendaki, kawalan jarak parkir (hadapan/belakang), empat beg udara dan cagak Isofix. Juga di lengkapi dengan lampu utama Bi-xenon dengan lampu nyalaan siang LED, tempat duduk pula  dengan balutan kulit “Vienna” dengan tempat duduk sport yang boleh dilaras ketingiannya dengan sokongan lumbar, pendingin hawa dwi-zon Climatronic, App-Connect, pedal penukar gear, cruise control dan paparan sesentuh “komposisi media” 6.5 inci untuk radio, CD, MP3 dengan fungsi USB, AUX-IN, kad SD, iPod/iPhone dan Bluetooth bersama lapan-pembesar suara. Juga mempunyai cermin sisi boleh laras secara berkuasa, lampu kabus hadapan dengan lampu selekoh statik, dan rim aloi “Whirl” 16-inci.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Gaya rekaan terbaru ni bercirikan kehebatan karektor Beetle seperti lampu depan yang bulat dengan lampu siang LED dan sayap kembang, spoiler belakang yang diterapkan dalam rekaan ini juga mempunyai kelajuan tinggi hingga 180 km sejam.  Kokpit kereta ini memberikan impresi visual di mana semuanya mudah dicapai dan dilihat. Semuanya telah direka semula, tachometer, speedometer, fuel gauge yang berbentuk bulat yang disusun depan tempat duduk pemandu memberikan semua informasi utama digabungkan dalam speedometer (posisi tengah) adalah paparan pelbagai fungsi. Semuanya mudah dicapai dan dilihat.

Pilihan warna yang cukup menarik iaitu Pure White, Tornado Red, Dark Bronze, Habanero Orange, White Silver, Blue Silk dan Bottle Green.

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Kesimpulannya, kereta VW Beetle Sport ni amat sesuai bagi mereka yang masih bujang atau mempunyai keluarga yang kecil dan mungkin yang baru berkeluarga. Sangat sesuai di gunakan untuk perjalanan jauh dan dekat.

Apa yang penting anda boleh dapat penjimatan yang hebat dengan kadar faedah yang rendah keatas model-model terpilih Volkswagen selagi stok masih ada. Tak best lagi ke tawaran ni??

Gaya Raya, Gaya Raya Bersama Volkswagen, Kempen Gaya Raya, Penjimatan Hebat, Volkswagen, Volkswagen Beetle Sport, Volkswagen Malaysia, Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM), VW Beetle, Bergaya Raya Untuk Musim Perayaan

Bermula 1 Jan 2018, semua kereta Volkswagen di datangkan dengan pakej program penyelenggaraan percuma selama 3 tahun. Wow! Best kan? Jadi pelanggan tidak perlu risau dengan kos penyelenggaraan untuk 3 tahun pertama atau pemanduan sejauh 45,000km (mana-mana tiba dahulu).

Nikmati penjimatan sehingga RM7,000 dengan penyelenggaran percuma selama 3 tahun dan kad petrol bernilai RM1,188 keatas model yang di tempah dan di daftarkan mulai sekarang hingga 30 Jun 2018. Bukan itu aje ya, untuk  model-model yang lain anda juga boleh nikmati promo ini, seperti Vento dan Passat, memang berbaloi sangat-sangat sebab ada diskaun, low interest rate bermula dari dari 0.88% dan RM1188 petrol voucher. Haaa…best ke tak best??

Pakej ini merangkumi semua kos penyelenggaraan, sama seperti penyelenggaraan berkala standart, tetapi tidak termasuk alat ganti pakai lusuh seperti cakera brek, penggilap cermin dan mentol lampu.

Untuk melayakkan anda mendapatkan tawaran ini, tempahan kenderaan mestilah di buat dalam tempoh promosi. Ia juga tertakluk kepada terma dan syarat sehingga stok masih ada.

Penjimatan lebih lanjut dengan 0% GST bermula 1 Jun 2018 dan seterusnya.

*Harga baru akan terus berkuat kuasa, sementara menunggu pelaksanaan semula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) oleh Kerajaan.

Maklumat lanjut, anda boleh kunjungi pengedar sah Volkswagen berhampiran  atau layari laman web :

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM