Buat mereka yang tercari-cari makanan sedap dan murah di area Bukit Bintang, anda tak perlu risau lagi kerana kini terdapat destinasi baru untuk pencinta makanan – FoodZania, The Epic Circle Di Sungai Wang. 

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Memang dah lama sangat saya tak ke Sungai Wang, banyak perubahan yang telah dibuat, nampak teratur dan bagus untuk menarik pengunjung datang ke Epic Circle Sungai Wang. 

Salah satu tempat yang semestinya menarik minat saya selain bershopping adalah tempat makan terbaru mereka iaitu FoodZania yang terletak di tingkat 3.

FoodZania, The Epic Circle Di Sungai Wang

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

FoodZania, The Epic Circle Di Sungai Wang ini berkonsepkan makanan jalanan yang menawarkan perbagai menu pilihan makanan yang menarik, dari hidangan berat hinggalah ke hidangan ringan ada terjual di sini.

Selain makanannya yang perbagai, dekorasi FoodZania ini turut menarik minat pengunjung untuk menikmati hidangan di sini, ia dihias dengan cukup menarik dan unik yang mana kita seolah-olah membeli dan menikmati makanan di jalanan.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Terdapat 3 bahagian yang yang berkonsepkan Food Truck, Food Caravan dan Food Cart. Memang terpegun saya melihat dekorasi di FoodZania yang menarik dan sedap mata memandang.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

D’ Food Caravanz

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Food Truck

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Food Cart

Bersama rakan-rakan, kami tidak melepaskan peluang mencuba perbagai jenis makanan dan menikmati hidangan disana. Macam-macam jugak kami cuba…nasib baik kami ramai, so tak adalah membazir…boleh kongsi seorang sedikit untuk merasa…hehehe.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Di sini macam-macam makanan boleh dapat dan ikut selera masing-masing, ada makanan Melayu, Arab, Cina, Thai, Jepun, Nyonya dan Barat serta makanan ringan seperti cup cake, goreng pisang dan beberapa jenis hidangan lagi yang mana harga setiap hidangan memang berpatutan.

Kami dah cuba hidangan di sini, memang sedap, memang kami semua puashati sangat. Antara hidangan yang kami nikmati…korang bolehlah lihatlah sendiri gambar-gambar di bawah ini. Jangan terliur pulak ya!

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Set Asam Pedas Ikan Kembung, Sayur Goreng, Ikan Masin dan Sambal

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Set Ayam Masak Merah

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Nasi Lemak Rendang Ayam

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Set Ayam Kicap

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Hummus

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Mandi Rice Bersama Shish Tawouk

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Mandi Chicken Rice

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Breaded Chicken Chop

Di kalangan kami ada citrasa tersendiri, jadi perbagailah hidangan yang kami pilih dapat kami rasa. Kami juga sempat merasa makanan Barat, Jepun, Thai dan Nyonya seperti gambar di bawah ini.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Japanese Curry Rice Bersama Chicken Katsu

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Spaghetti Bolognese

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Spaghetti Cabonara

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Hakka Cuisine : Yong Tau Foo, Chicken Curry, Yam Abacus, Lei Cha Rice

Kalau tak nak makan hidangan berat, terdapat juga hidangan ringan yang boleh di cuba. Saya dan rakan-rakan, hidangan berat cuba, hidangan ringan pun kami cuba, terror kan kami..hehehe.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Assorted Waffles dari Fun Waffles

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Rojak Buah

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Pisang Goreng SS2

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Sushi Popia

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Cucur Udang, Popia Goreng dan Fried Nian Gao

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Cup Cake Dan Egg Tart

Bila dah makan kenalah minum pulak ya tak! Minuman kami kali ini memang special. Siap ada bunga-bunga lagi. Memang menyegarkan bila dapat minuman tersebut.

FoodZania, Epic Circle At Sungai Wang, The Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Food Truck, Food Cart, Makan Murah Di Sungai Wang

Minuman yang menyegarkan di FoodZania

Memang berbaloi sangat makan di FoodZania, The Epic Circle di Sungai Wang ni, dah lah harga dia cukup murah, makanan dia sedap-sedap pulak tu. Dari segi kebersihan memang diaorang jaga, buatkan kita berselera dan rasa selesa makan disini.

FoodZania, Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravan, Goreng Pisang SS2, Food Truck, Food Cart

FoodZania, Epic Circle, Sungai Wang, Food Caravanz, Food Truck, Food Cart

Kalau anda berada di sekitar kawasan Sungai Wang atau Bukit Bintang, dan nak dapatkan makanan sedap dan murah, memang saya suggestkan korang datang ke sini, korang boleh terus ke :-

Foodzania, Level 3
The Epic Circle At Sungai Wang, Jalan Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Operating hour 10AM–9PM