Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

DoctorOnCall Merupakan Platform Konsultasi Doktor Dalam Talian Yang Pertama Di Malaysia

DoctorOnCall Merupakan Platform Konsultasi Doktor Dalam Talian Yang Pertama Dan Terbesar Di Malaysia | Dah namanya manusia, pasti kadang-kadang kita tidak dapat lari dari mengalami sakit. Tak kira di mana kita berada, samada di luar atau dirumah, jika tuhan berkehendakkan masa itu kita sakit, maka sakitlah kita.

Macam 8hb sept 2017 baru-baru ni, tak semena mena saya alami kesakitan sehinggalah saya dikejarkan ke wad kecemasan Assunta dan saya terpaksa jalani pembedahan laparoskopik, yang mana akhirnya saya tidak lagi mempunyai hempedu. Sedih sangat, tapi semua itu nak jadi maka terjadilah ia.

Dari kejadian tersebut, saya amat titik beratkan tentang kesihatan diri dan keluarga. Tak berani nak membuat andaian sendiri atau beli ubatan atau jamu-jamu tanpa sebarang nasihat doktor. Saya belajar dari pengalaman saya yang menyakitkan, yang terlalu percaya dengan kata-kata doktor facebook yang tidak bertauliah.

Baru-baru ini saya telah diperkenalkan dengan satu platform konsultasi doktor dalam talian yang memudahkan kita berinteraksi dengan doktor tentang penyakit yang anda alami di mana sahaja kita berada atau di rumah sahaja.

DoctorOnCall Merupakan Platform Konsultasi Doktor Dalam Talian Yang Pertama Dan Terbesar Di Malaysia

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

DoctorOnCall.com.my

Dalam era moden jalur lebar dan telefon pintar, bayangkan kita dah boleh berunding dengan doktor di mana sahaja kita berada, di pejabat, di kedai sambil minum-minum ataupun di rumah sahaja. Lihatlah bertapa canggihnya kemudahan yang dibuat untuk memudahkan kerja semua orang.

Bagi saya, jika penyakit yang tidak serius ataupun kecemasan memang sesuai gunakan perkhidmatan ini kerana tak perlulah kita nak tempuh kesesakkan lalulintas, berpusing-pusing nak cari parking di hospital atau klinik, lepas tu terpaksa pulak menunggu giliran sebab pesakit ramai, dah lah sakit, lagi stress pulak dengan benda-benda yang tak sepatutnya.

Perkhidmatan konsultasi doktor dalam talian yang pertama dan terbesar di Malaysia yang menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang lebih baik dan cepat yang anda boleh lakukan melalui chat, panggilan sembang menggunakan khidmat audio dan juga video.

Antara sakit yang boleh mendapat khidmat konsultasi yang paling top digunakan adalah seperti :

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Sama seperti anda mendapat khidmat konsultasi doktor di klinik atau hospital dan mendapatkan ubat yang diperlukan untuk sakit yang anda alami, cumanya kita hanya berunding di rumah, di pejabat atau di mana kita berada, manakala ubat pula mereka boleh membuat penghantaran ke tempat yang kita inginkan atau kita boleh pergi ambil di farmasi mereka, ikut kesesuaian kita sendiri. Haaa..menarik tak?

Perkhidmatan Dalam Talian Doktor On Call

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor, Harga Berpatutan

Harga yang berpatutan

Kita boleh mendapatkan nasihat perubatan dalam talian dari pakar perubatan terbaik dari laman web DoctorOnCall. Tapi bagaimana untuk kita dapatkan perkhidmatan dari DoctorOnCall ini?

Ok, disebabkan saya sudah menggunakan perkhidmatan yang di sediakan di DctorOnCall ini, saya akan terangkan serba sedikit pengetahuan yang saya perolehi.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Ikut step-steo seperti yang diberi.

Of coz benda pertama yang dibuat mestilah register terlebih dahulu, selepas register barulah anda boleh login masuk ke DoctorOnCall.com.my di mana-mana pelayar web dalam telefon bimbit, tablet atau PC anda untuk anda mulakan sesi rundingan pertama anda! Jangan lupa dan memang digalakkan untuk menukar kata laluan selepas login pertama.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Register dan On In disini terlebih dahulu

Pertama kali mencuba perkhidmatan DoctorOnCall ini, kita akan disajikan dengan perbagai pilihan tentang topik penyakit. Saya memilih topik tentang pemasalah skin allergy yang telah lama di alami.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Selepas memilih masalah yang hendak di tanya, kita boleh memilih samada nak buat video call, perbualan phone atau chat untuk mendapatkan nasihat perubatan tentang pemasalah yang kita keudarakan. Saya sudah semestinya memilih chat sebab saya ni penyegan orangnya..hehe, itulah kelebihan perkhidmatan ni, kalau segan kita chat aje.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Selepas anda memilih kaedah rawatan untuk diri anda dan bagaimana konsultasi yang anda inginkan samada dengan chat, audio atau video. Untuk chat, ianya adalah percuma manakala audio dan video anda diperlukan membayar khidmat konsultasi serendah RM20.00, kemudian anda bolehlah berchat atau gunakan khidmat yang mana satu anda pilih. Saya gunakan perkhidmatan chat, so bila doctor sedang online, beliau akan menjawab persoalan yang kita berikan.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Di atas ini merupakan sebahagian chat saya dengan doktor. Kalau anda nak video call pun boleh. Owhh ya, kalau boleh anda siapkan dahulu report atau gambar ya, supaya bila doktor mintak gambar anda dah boleh terus berikan kepada doktor, macam saya, saya berikan gambar gantal-gatal dikulit saya untuk rujukan doktor.

Layanan yang diberi juga cepat. Kita kena bersedia menunggu message chat, video call atau calling dari doktor yang sedang online ketika itu. Laman web yang direka memang mudah digunakan, saya yang tak pernah guna sebelum ini pun akhirnya dapat juga berchat dengan doktor. 

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Pesakit boleh mendapat manfaat daripada perkhidmatan berkualiti dan masa menunggu minima 5-7 minit aje. Ia juga dibina dengan integrasi pembayaran selamat yang menyokong semua bank utama dan kad kredit.

Selesai sahaja membuat konsultasi bersama doktor,kita akan menerima email untuk maklumkan samada kita nak ambil sendiri ubatan di online farmasi ataupun kita boleh minta mereka hantar ke mana sahaja samada di rumah atau dimana sahaja yang kita mahukan secara percuma jika belian melebihi RM100 keatas.

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Privasi dalam rawatan perubatan adalah penting di DoctorOnCall.com.my. Mana-mana pesakit yang segan nak ke klinik berjumpa dengan doktor disebab penyakit yang di hidapi, haaa anda sekarang dah boleh gunakan perkhidmatan ini.

Antara penyakit yang menimbulkan kebimbangan untuk bertentang mata dengan doktor dan berbincang secara open seperti kesihatan seksual, gangguan haid, disfungsi ereksi, penyakit kelamin (STD) dan HIV.
Sebagai contoh, pesakit lelaki boleh membincangkan masalah STD atau HIV dengan doktor Kesihatan Seksual lelaki melalui panggilan audio. 

Mengenai DoctorOnCall.com.my

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Diasaskan pada tahun 2016, DoctorOnCall.com.my ( Malaysia’s Online Medical Clinic ) adalah perkhidmatan perundingan perubatan dalam talian yang menghubungkan pesakit dengan doktor dan pengamal perubatan yang berpengalaman dan berpengalaman di seluruh negara. 

Farmasi dalam talian juga menawarkan penghantaran untuk pelbagai ubat. Waktu penghantaran purata adalah 4-6 jam untuk kawasan di Kuala Lumpur dan Lembah Klang, dan 1-2 hari untuk seluruh Malaysia. Menekankan piawaian penjagaan kesihatan tertinggi, DoctorOnCall.com.my telah membentuk perkongsian dengan institusi perubatan dan rantaian farmasi terulung.

Setiap doktor juga diselidik sepenuhnya untuk pensijilan, pengalaman dan kepakaran mereka sebelum menyertai DoctorOnCall.com.my. Pada masa akan datang, pesakit boleh menantikan rangkaian doktor pakar yang lebih luas dalam platform ini. DoctorOnCall.com.my juga bekerjasama dengan AA Pharmacy untuk meneroka kerjasama yang lebih mendalam mengenai bekalan perubatan yang ekonomik dan rangkaian seluruh negara.

Mereka yang telah menggunakan perkhidmatan DoctorOnCall rata-rata amat berpuashati dengan layanan dan perkhidmatan yang diberi. Saya sudah. Anda bila lagi?

Doctor Online, DoctorOnCall, DoctorOnCall Pertama Di Malaysia, Mengenai DoctorOnCall.com.my, paltform konsultasi doktor dalam talian, Perkhidmatam Penjagaan Kesihatan, Farmasi Dalam Talian, Doctor On Call, DoctorOnCall Malaysia, Doktor

Untuk mengetahui info tentang DoctorOnCall.com.my,

boleh hubungi

DoctorOnCall.com.my

Contact: +6012 510 3569

Email: contact@doctoroncall.com.my

Website: https://www.doctoroncall.com.my/

Facebook : https://www.facebook.com/doctoroncallMY/

Intagram : https://www.instagram.com/doctoroncallmy/