Baru-baru ini saya berpeluang sertai blogger review untuk product TeaTox dari Blessmania. Dalam hati terfikir ini mesti product berasaskan tea dan untuk detox, yup..sangkaan saya benar belaka. Lagilah saya happy sebab kebetulan saya memang nak berdiet so memang perlulah saya cuci terlebih dahulu usus saya ni.

Bless TeaTox, TeaTox Blessmania, Detox, Cuci Usus

Kalau dipanggil untuk buat review tentang product kesihatan dan kecantikkan memang laju aje saya nak pergi. Memang minat saya untuk mengetahui atau mencuba product yang terbaik untuk diri saya. Bila kita dah cuba dan sesuai untuk diri sendiri barulah boleh rekomen dekat kawan-kawan.

Detox Dengan TeaTox Blessmania, Detox, Blessmania, TeaTox

Kami semua diberi penerangan dengan lebih terperinci tentang product TeaTox Blessmania ini oleh pengasas Blessmania iaitu Encik Ismail Abu Hassan. Encik Ismail menerangkan satu persatu kepada kami tentang kebaikkan dan kelebihan jika kita melakukan detox, bukan semata untuk berdiet tapi baik untuk keseluruhan kesihatan tubuh badan kita.

Kenapa kita perlu detox?

Detox Dengan TeaTox Blessmania

Kita memerlukan detox untuk pembersihan usus kita yang mana menyingkirkan toksin, lemak dan lendir yang lama tersimpan dan melekat dalam usus kita dan dikeluarkan melalui cara pembuangan air besar. Dengan pembersihan ini, barulah badan dapat menyerap nutrisi daripada makanan pada tahap yang optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum kita mengambil apa-apa supplemen supaya tahap penyerapan nutrisi berada pada tahap yang terbaik.

Detox Dengan TeaTox Blessmania

Kebanyakkkan kita tidak mengetahui pembersihan usus yang sempurna adalah amat penting untuk mengembalikan kesihatan badan kita ketahap yang seimbang serta dapat membantu menambah tenaga kita ketahap yang lebih baik, ia juga membantu sistem badan lain dibersihkan.

Kelebihan Lain Detoksifikasi

  • Mengurangkan kanser usus.
  • meningkatkan keberkesanan sistem penghadaman.
  • Membantu sistem/proses pembuangan dengan lebih teratur.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Meningkatkan tenaga.
  • Memperbaiki kadar serapan nutrisi.
  • meningkatkan daya fokus.
  • Permulaan yang baik untuk menguruskan berat badan.
  • Meningkatkan kesuburan.
  • Mengekalkan keseimbangan pH dalam darah.
  • Meningkatkan kesihatan secara total.

Bagaimana TeaTox Blessmania Dapat Membantu Anda?

Bless TeaTox dapat membantu :-

  • Membersihkan kolon.
  • Membunag toksin di dalam badan.
  • Melancarkan proses pencernaan.
  • Membantu buah pinggang untuk menapis darah.
  • Meningkatkan keberkesanan fungsi hati dan hempedu.
  • Membuang bahan buangan dari pundi kencing.

Bahan-Bahan Dalam TeaTox Blessmania

Gabungan bahan semulajadi yang diadun khas untuk tujuan detoks. Menyahtoksinkan dan mengeluarkan sisa dari usus kita. Bahan-bahan semulajadi yang terpilih :-

  • Ekstrak teh hijau.
  • Ekstrak limau.
  • Ekstrak epal.
  • Psyllium Husk.
  • Germa Gandum.

Actually banyak lagi penerangan yang diberi, nanti saya akan beri link dibawah ini untuk anda fahami lagi tentang Bless TeaTox ini dengan lebih lanjut.

Kami juga diberi 1 botol untuk percubaan sendiri. Alhamdulillah selepas mencuba selama 2 minggu memang saya rasa perubahan tentang cara pembuangan air besar saya yang mana dulu dalam 2 ke 3 hari saya membuang tetapi kini setiap hari saya senang untuk membuang.

 

Jangan tak tahu, perut saya juga tak keras macam dulu lagi dan sudah kelihatan kempis. Dalam masa yang sama berat badan saya juga makin turun.

Bagi saya, rasa dia juga memang sedap. Buat mereka yang bukan penggemar tea, kalau tak sedap untuk tekak anda..anda kena telan jugak sebab ini semua untuk kesihatan anda.

Untuk sebarang keterangan atau belian anda boleh ke laman web ini ->> http://www.blessmania.com/HANNYABDULLAH