Kali ni mari kita lihat percutian saya di negara sendiri (Cuti-cuti Malaysia). Minat berjalan, minat travel tidak hanya di negara orang sahaja, dinegara sendiri pun saya suka terokai.
 
Negara kita memang banyak tempat-tempat yang menarik, rugi rasanya kalau kita tidak menikmati keindahan tempat kita sendiri.
 
Pulau-pulau salah satu tempat yang saya suka pergi.Kadang-kadang beberapa kali saya sanggup pergi ketempat tersebut.
 
BERCUTI DI REDANG ISLAND

Salah satu percutian saya pulau yang saya nak cerita kali ini ialah Pulau Perhentian. 

 
Seronoknya kalau pergi bersama kawan-kawan. Perjalanan dengan kereta ke Terengganu tidak terasa penat. Berhenti dikawasan rehat lebuhraya atau berhenyi diperkampungan yang kita lalui memang sesuatu yang dinantikan.
 
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Ini lah group kita ke Redang Island, ada yang tak suka bergambar..
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Aeysha suka sangat. Di Jetty Merang sebelum berangkat ke Redang Island dengan boat
 
Akhirnya sampai kita di Tuna Bay Resort.
Disambut dengan minuman, lepas tu ambik kunci masing-masing.
Banyak package dari resort-resort yang disediakan disana. Resort disana memang banyak, kita pilih aje yang mana kita suka. Setiap resort ada kemudahan pakage yang menarik.

Jika nak duduk di Tuna Bay Resort, lawat-lawat lah laman web dia disini :
http://www.tunabay.com.my/perhentian_tunabay_resort.html

 

BERCUTI DI REDANG ISLAND

Kami pilih chalet yang betul-betul terletak tepi laut, maknanya bukak pintu bilik dah nampak laut.
Pakage yang resort ni sediakan cukup menarik minat kita untuk stay diresort ni.Lepas aje simpan barang-barang dan berehat sebentar, kita terus lakukan aktiviti yang dalam iternery iaitu Snoorkling.
BERCUTI DI REDANG ISLAND BERCUTI DI REDANG ISLAND
Masing-masing teruja masa ni
Aeysha dengan sunscreen dia yang tak diratakan..hahaha
 BERCUTI DI REDANG ISLAND
Memang seronok berada dalam air..tapi masa ni tempat yang dibawa tak banyak ikan,
jadi kita berpindah pula ketempat lain yang banyak ikan.
Pulau yang ke 2 kita pergi
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Bersama kawan-kawan yang happening
BERCUTI DI REDANG ISLAND
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Cantik sungguh pemandangan,pantai yang putih bersih.
BERCUTI DI REDANG ISLANDBERCUTI DI REDANG ISLAND
Banyak sungguh ikan-ikan disini, bermacam-macam color dan
ada yang kita tak pernah lihat.
 
Kegembiraan yang dinikmati
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Cak…hehehehe
BERCUTI DI REDANG ISLAND
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Gamat..berani sungguh diaorang pegang
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Tengoklah air dia yang jernih, memang seronok sangat. Rasa nak duduk lama-lama je kat pantai tu.
Tengok Penyu
BERCUTI DI REDANG ISLAND
On the way nak balik ke Tuna Bay Resort kita di bawa melihat penyu. Alhamdulillah masa tu ada 2 penyu yang dapat kita lihat. Kena terjun kedalam laut yang tu untuk tangkap gambar penyu ni.
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Penyu..penyuuuu…hehehe..
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Inilah dinner kita setelah penat meneroka dilautan yang luas…cantik tak mulut saya!!!!!
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Melihat matahari terbenam memang mengasyikan
Selama 3 hari 2 malam berada disana memang menyeronokkan. Kalau lah ada peluang memang nak pergi lagi. Terasa tenang dan mendamaikan. Kalau boleh tak nak balik KL dah, nak duduk aje disana. Otak tak memikirkan apa-apa bila kita duduk dipersisiran pantai sambil melihat matahari terbenam.
BERCUTI DI REDANG ISLAND
 Ini gambar kenangan ketika perjalanan pulang ke Kuala Lumpur.
Nampak aje tempat menarik pasti kita akan berhenti berehat, sambil-sambil berposing.
 BERCUTI DI REDANG ISLAND
Sepanjang jalan melihat pokok-pokok kelapa dan rumah-rumah ditepi laut membuat rasa damai.
 BERCUTI DI REDANG ISLAND
Menikmati juadah Nasi Dagang di gerai persisiran pantai
BERCUTI DI REDANG ISLAND
Ini sahaja gambar-gambar yang boleh di kongsi bersama. Kalau nak tahu kenikmatan disana dan keindahan serta kecantikan Redang Island, kenalah pergi sendiri dan nikmati sendiri. Ketika itu anda akan tahu dan rasa apa yang saya rasa.