Buffet Ramadahan 2017 Dengan Citarasa Thai Di Chakri Palace Royal Thai Cuisine

Buffet Ramadhan 2017 Dengan Citarasa Thai Di Chakri Palace Royal Thai Cuisine

Sekejap aje masa berlalu, tinggal lagi 2 bulan dah nak masuk pula bulan Ramadhan. Bila nak masuk bulan Ramadhan ni memang banyak lah jemputan untuk Preview Buffet Ramadhan samada di hotel atau pun di restoran, tapi sebelum saya cerita pasal buffet Ramadahan, saya nak tanya ni…korang dah ganti puasa belum? Kalau belum cepat-cepat lah ganti ya, tak lama dah pun, 2 bulan aje lagi..hehehe.

Saban tahun bila bulan Ramadhan aje, mesti kita pikir nak masak apa untuk juadah berbuka nanti. Bila malas nak masak pulak selalunya saya beli aje di Pasar Ramadhan. Kadang-kadang bila nak berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan..haa time ni lah pening kepala pikir nak pergi kemana, korang ada tak masalah macam tu?

Sebenarnya di Malaysia ni kita sangat beruntung sebab disini terdapat banyak pilihan makanan, selain makanan kampung terdapat makanan dari negara luar seperti Indonesia, Thailand, Vietnam dan macam-macam negara lagi kita boleh dapat di sini, hanya kena pandai pilih tempat yang sesuai dan menepati citarasa masing-masing.

Kali ini, saya nak ajak anda bertukar selera dan merasai keenakkan Buffet Ramadahan 2017 Dengan Citarasa Thai Di Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Suria KLCC.

Buffet Ramadhan 2017 Dengan Citarasa Thai Di Chakri Palace Royal Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

Bersama rakan blogger yang lain, kami telah di jemput ke Preview Buffet Ramadhan 2017 di Chakri Palace, Suria KLCC. Kami sangat bertuah dapat merasai lebih daripada 50 hidangan kegemaran Thai dan hidangan kegemaran tempatan yang telah disediakan oleh tukang masak Thai serta pasukan tukang masak yang berpengalaman.

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

Masuk-masuk aje ke dalam restoran haruman yang di masak menusuk ke hidung saya. Dengan hidangan yang beraneka jenis dan tersusun rapi membuatkan tak sabar nak merasa hidangan yang ada sana. Nampak semua menyelerakan dan membuatkan saya sukar untuk membuat pilihan yang mana satu untuk dicuba terlebih dahulu.

Pada majlis Preview Buffet Ramadhan kali ini, pihak Chakri Palace Royal Thai Cuisine telah menghidangkan menu-menu yang cukup menarik dan lazat dari citarasa Thai hinggalah citarasa tempatan dengan pilihan ulam-ulaman dan kerabu seperti Thai Mango Salad, Thai Papaya Salad serta tidak ketinggalan pembuka selera Thai yang memang terkenal dengan 7 bahan-bahan iaitu Mieng Kam (yang ini memang korang patut cuba) serta kuih-kuih goreng seperti Samosa, Crispy Noodle dan banyak lagi yang membuka selera kami.

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

Manakala untuk hidangan utama pula, terdapat perbagai hidangan masakan Thai yang boleh dinikmati seperti Thai Green Curry Kambing, udang goreng butter bersama telur masin, sotong goreng dengan telur masin, Seafood Tomyam, daging dengan sos lada hitam dan ikan masam manis. Tidak lupa juga hidangan tempatan kegemaran Malaysia termasuk rendang daging Tok, masak lemak gulai daging, ayam kapitan serta nasi beriani.

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

This slideshow requires JavaScript.

Terdapat juga gerai yang menyediakan hidangan dimasak terus seperti satay ayam dan satay daging, ikan bakar serta tom yan noddles yang pasti akan memberi kepuasan yang tak terhingga.

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

Akhir sekali kami menikmati pencuci mulut Thai yang terkenal seperti Red Ruby Watrerchestnut, pulut mangga Thai serta pemanis mulut tempatan seperti pisang dan kuih muih melayu, bubur jagung dan perbagai juadah lain yang lazat sehingga terbayang-bayang sehingga di rumah.

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

buffet Ramadhan 2017, Chakri Palace, Chakri Palace Pavilion, Chakri Palace Royal Thai Cuisine, Chakri Palace Suria KLCC, Citarasa Thai Di Chakri Palace, Preview Buffet Ramadhan, Thai Cuisine

Dengan suasana yang cukup selesa dengan hidangan yang perbagai dan lazat, Chakri Palace Royal Thai Cuisine merupakan pilihan yang terbaik untuk anda berbuka puasa bersama keluarga atau pun rakan-rakan anda.

Buffet Ramadahan 2017 Dengan Citarasa Thai Di Chakri Palace Royal Thai Cuisine akan disediakan setiap hari bermula dari 30 Mei 2017. Hidangan buffet akan digilirkan dari 3 menu yang berbeza yang disediakan khas untuk bulan Ramadhan dan dibuka dari pukul 7.00pm keatas.

Harga yang di tawarkan : 

Dewasa:
RM 95.90++ (KLCC)
RM 85.90++ (Pavilion KL)
.
Kanak-Kanak 6-10 tahun & Senior Citizen 60 tahun keatas :
RM 49.90++ (KLCC)
RM 42.90++ (Pavilion)
.
Bawah 6 tahun PERCUMA
.
Harga Early Bird Offer sebelum 30 May 2017:
RM 75.90++ (KLCC)
RM 65.90++ (Pavilion)
Mula dijual pada 10 April 2017 – 30 May 2017 & Beli 5 PERCUMA 1

Early Bird Offer
It pays to plan and book early for great sumptuous savings!
(minimum order 4 persons)

Purchase before 30th May2017 at RM75.90++ Per Adult (KLCC)
Purchase before 30th May 2017 at RM65.90++ Per Adult (Pavilion)
Early birds offer is applicable for period from 10th April 2017 – 30th May 2017 only.
Group Bookings BUY 5 FREE 1

For all enquiries and reservation, please call 03 23827788 (KLCC) 03 21431141(Pavilion)

atau

016 2277182 / email marketing@chakri.com.my

or visit us online at http://berbuka.chakri.com.my