Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Bufet Ramadan Di Rajawali Coffee House Dengan Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia

Bufet Ramadan Di Rajawali Coffee House Dengan Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia | Tahun ini merupakan tahun ke 2 saya berpeluang menikmati hidangan berbuka puasa di Rajawali Coffee House di Hotel Awana. Memang saya nanti-nantikan berbuka puasa di sini kerana saya tahu akan kesedapan hidangan yang di sediakan oleh chef yang berpengalaman.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Dalam suasana yang nyaman dan dingin, sambil mendengar persembahan nyanyian, memang terasa seronok lebih-lebih lagi bila dapat berkumpul bersama-sama keluarga dan rakan-rakan sambil menikmati juadah yang pelbagai.

Bufet Ramadan Terbaik Hanya Di Rajawali Coffee House

Bufet Ramadan Di Rajawali Coffee House bermula pada 18 May- 13 Jun 2018 dan menampilkan lebih dari 100 hidangan traditional serata Malaysia.

Berbuka puasa dengan pelbagai pilihan kurma premium di import dari Iran, Turnisia dan Maghribi.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Roti Canai dan Roti John

Sate merupakan menu rakyat Malaysia. Saya kalau berbuka puasa, makanan yang saya suka cari adalah sate. Di sini juga terdapat gerai Sate dengan pilihan Sate ayam, daging dan kambing di hidangkan bersama otak-otak dan pelbagai hidangan sampingan termasuk nasi himpit, timun, bawang bombay dan kuah kacang.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Satay Ayam dan Daging

Bila ada nasi impit, kalau di makan bersama sup pun sedap. Buat penggemar sup, terdapat juga kiosk khas sup citarasa Awana, yang merupakan kepakaran Rajawali Coffee House di sediakan.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Bahan-bahan sup – sup perut, sup daging dan macam-macam bahan lagi yang boleh di letak dalam sup

Untuk pengetahuan anda, sup di sini memang sedap terutamanya Sup Gear Box, makanan yang harus di cuba buat mereka yang pertama kali ke sini. Sup perut, sup daging di hidangkan dengan roti Banggali untuk menjadi pelengkap hidangan.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Kambing Golek

Kambing?? Eshhh mestilah ada. Kambing merupakan hidangan utama termasuk ayam percik dengan sos percik merah dan rojak ayam.

Terdapat pelbagai ikan-ikan yang di bakat serta pelbagai makanan laut yang terdiri daripada ketam segar, udanag, sotong, ikan kembung dan bebola ikan/sotong yang di goreng tepung.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Buat mereka yang kena makan nasi, anda boleh menikmati nasi dagang, nasi dagang, nasi kerabu, nasi beriani dan tak lupa juga nasi putih. Nasi-nasi tersebut boleh di makan bersama lauk pauk yang bermacam-macam.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Nasi Kandar

Serius memang banyak betul hidangan di sini. Asam pedas, rendang, daging salai, patin tempoyak dan pelbagai lagi…fuhh banyak betul kalau saya nak listkan satu-satu..hehehe. Saya rasa anda kena datang kesini sendiri untuk mencuba dan melihat sendiri makanan yang ada disini.

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Lepas makan makanan utama, haruslah kena ada pencuci mulut, ya tak? Jangan risau, pencuci mulut di sini merupakan satu lagi kepakaran Rajawali Coffee House dengan seleksi lebih daripada 50 jenis kuih Melayu Traditional buatan sendiri.

Antara kuih yang ada seperti kuih lapis, kuih bingka ubi, kuih talam hingga lah ke lepat pisang, badak berendam. Bubur-bubur pun ada tau!

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Berbuka Puasa, Bufet Ramadan Rajawali Coffee House, Bufet Ramdan 2018, Hotel Awana, Lebih 100 Hidangan Traditional Malaysia, Rajawali Coffee House, Genting Highland

Bahagian goreng-gorengan

Apa yang buat saya teringat sampai sekarang adalah cempedak goreng, fuhhh sedap tak terkata, rasa nak tapow je. Serius sedap, anda kena cuba yang ni jugak kalau datang sini.

Hidangan di sini memang tidak mengecewakan saya. Kiranya berbaloilah dengan harga yang di tawarkan bila dapat hidangan yang sedap dan pelbagai macam ni.

Bufet Ramadan di Rajawali Coffee House akan bermula pada 18hb hingga 13 Jun dan di ikuti pula bufet Aidilfitri pada 15 & 16 Jun 2018. Harga bufet RM110 nett untuk dewasa dan RM55 utk kanak-kanak bawah 12 tahun dan warga emas berumur 60 tahun ke atas.

Untuk sebarang tempahan sila email awana.rajawali@rwgenting.com atau hubungi 03 64369000/0193880390.

(*nota kaki : hidangan gambar di atas merupakan separuh dari hidangan yang tersedia di Bufet Ramadan Rajawali Coffee House)