Bengkung Moden Opah Untuk Kelihatan Kekal Langsing

Bengkung Moden Opah Untuk Kelihatan Kekal Langsing

Ramai wanita yang risau akan rupa bentuk badan mereka selepas melahirkan. Takut kembang, takut buncit, takut kendur dan macam-macam lagi. Sebenarnya kehamilan dan melahirkan sedikit sebanyak akan mengganggu kesemua otot-otok , tulang, sendi-sendi dan lain-lain. Ianya akan menjadi kembang disebabkan faktor kehamilan.

Disebabkan itulah pentingnya memakai bengkung yang sering diamalkan sejak zaman-berzaman lagi. Sebab itu juga opah telah mencipta Bengkung Moden Opah untuk kelihatan kekal langsing dan sihat.

Bengkung moden yang dicipta khas untuk ibu yang bersalin normal atau cara pembedahan tanpa perlu lagi risau jika berpantang sendiri dan bersusah payah meminta tolong orang untuk ikatkan.

Bengkung Moden Opah Untuk Kelihatan Kekal Langsing

Bengkung Moden Opah,Kelihatan Kekal Langsing, Bengkung, Bengkung Opah

BENGKUNG MODEN OPAH merupakan bengkung moden customade yang direka khusus untuk ibu-ibu yang bersalin normal atau melalui kaedah pembedahan (cesarean). Ia boleh mula dipakai dalam masa 24 jam selepas bersalin.

Bengkung di pakai sebagai sokongan kepada perut selepas bersalin agar ibu-ibu boleh berdiri lurus dan mudah bergerak, juga untuk mengelakkan dari berasa sakit setiap kali terbatuk atau terbersin.

Walaupun bengkung ini merupakan amalan traditional tetapi kita tidak boleh nafikan keberkesanannya, sebab itu ibu yang sedang berpantang digalakkan memakai bengkung opah ini agar perut tidak menggeleber.

Bengkung ini juga boleh dipakai selepas berpantang dan wanita yang belum melahirkan yang ingin ramping juga boleh memakai bengkung ini macam biasa kerana ianya sangat selesa.

Bengkung Moden Opah, Bengkung Moden

Bengkung Moden Opah customade yang sangat praktikal, berkualiti tinggi, efektif, elastik, mudah dan selesa dipakai dengan harga mampu milik.

Kebaikkan Memakai Bengkung

 

👉 Merupakan sebagai sokongan kepada perut selepas bersalin agar boleh berdiri dengan lurus dan mudah bergerak. Juga untuk mengelakkan dari berasa sakit setiap kali terbatuk atau terbersin. Ibu yg berpantang sangat digalakkan memakai bengkung opah, walaupun ianya amalan tradisional, tapi sangat membantu menghilangkan perut yang menggeleber.

👉 Bengkung Moden ini dibuat daripada bahan bebas getah. Oleh itu ia selesa dipakai, tidak menyebabkan kegatalan, menyerap peluh, tidak panas, lembut pada kulit dan tidak tebal. Ia juga merupakan yang pertama di dunia yang menggunakan latex free material. Dengan keadaan cuaca di Malaysia yang sentiasa panas, ciri-ciri ini sememangnya membantu anda merasa selesa sepanjang masa bengkung dipakai.

👉 Melindungi bahagian yang dibedah terutama sewaktu menyusukan bayi di posisi duduk. Bengkung ini bertindak sebagai pelapik dan pelindung tempat pembedahan. Ciri rekaannya juga membantu menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka

Kebaikkan Memakai Bengkung, Bengkung Moden Opah, Bengkung Opah, Bengkung

 

MATERIAL BENGKUNG OPAH

  • Fabrik dari Cotton Scrub yang sejuk.
  • Pelekat Velcro yang kuat dan tidak mudah tanggal.
  • Lapikan pelekat yang tidak berbulu.
  • Melekat di badan dan pinggang.
  • 3 panel Bengkung
  • Lebar/panjang : 38″
  • Tinggi : 14″
  • Free Size Fix S – XXL

 

Cara Pemakaian Bengkung Customade Untuk Ibu Bersalin Cesarean

Jika bersalin melalui kaedah pembedahan (cesarean) juga boleh pakai bengkung moden ini. Pasti ramai yang risau takut terkena luka pada jahitan. Sebenarnya ada cara-cara yang ramai tidak tahu kalau ingin memakai bengkung.

Kami kongsikan rahsia ini :-

1. Sebelum memakai bengkung tutup jahitan dengan pad sanitary yang panjang lembut (tuala wanita) bukan bentuk maxi. Tampalkan dengan cotton tape seperti tape balut luka..

2. Boleh sapukan minyak barut/panas atau krim sebelum memakai bengkung.

Ini bertujuan supaya apabila batuk atau bersin ada penahan dibahagian luka dan supaya jahitan tidak bergesel pada bengkung. Sipemakai juga akan rasa lebih selesa.

Cubalah memang praktikal dan akan rasa sangat selesa.

Harga Promosi Bengkung Opah

Harga asal RM180/: Harga Promosi RM150
* Free postage Semenanjung
* RM10 postage Sabah/Sarawak
*RM60 postage Singapore/Brunei/Indonesia

Berminat dapatkan bengkung ini ? Boleh Whatsapp/Sms >>> 0192172162 <<< atau layari facebook page >>Bengkung Opah<<