BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner Di Pergola Poolside Royale Chulan Bukit Bintang (Kredit Image : Ellie Toh)

Buat mereka yang sukakan hidangan bbq tapi tidak mempunyai masa atau merasa leceh untuk membakar sediri di rumah, apa kata anda datang beramai-ramai menikmati menu all-in-one untuk BBQ Buffet Dinner yang sedap dan segar di Royale Chulan Bukit Bintang.

Anda boleh menikmati sepuas-puasnya ayam panggang, hidangan makanan laut, kambing panggang dan daging panggang yang segar terus dari panggangan serta hidangan menu antarabangsa serta pencuci mulut yang menunggu masa untuk dimakan!

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Kosongkan perut anda jika datang ke sini kerana pelbagai pilihan makanan yang pasti anda tidak boleh tolak untuk menikmatinya.

BBQ Buffet Dinner Di Pergola Poolside Royale Chulan Bukit Bintang

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Pilihan makanan laut yang cukup segar

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Udang segar yang boleh dipanggang atau di makan begitu sahaja (Image by Ellie)

Saya bertuah kerana dapat menikmati hidangan BBQ yang cukup lazat yang diadakan di Pergola Poolside Royale  Chulan Bukit Bintang, merupakan tempat yang sangat sempurna untuk melepaskan diri dari kepenatan bekerja.

BBQ Buffet Dinner di sini menyediakan hidangan dari tenaga chef yang berpengalaman luas. Memandangkan buffet ini bertemakan antarabangsa, maka tersedia juga pelbagai menu hidangan Barat dan Asia termasuk juga hidangan BBQ seperti kambing panggang, daging panggang, makanan laut, ayam dan sayur-sayuran, tidak lupa juga salad, pasta, pencuci mulut dan banyak lagi. 

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Kredit Image : Ellie

Aroma kambing panggang menusuk ke hidung saya dan membangkitkan selera makan saya. Memang tak sah kalau saya tak ambil kambing panggang kegemaran saya tu. Dimakan pula bersama black paper sos ..fuhhh nikmat tak terkata.

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Kredit Image – Ellie Toh

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Satay Daging Dan Ayam

Jika anda memang tidak boleh makan tanpa nasi, turut terhidang nasi goreng dan lauk pauk untuk dinikmati. Selera melayu saya ni memang nasi dan lauk pauk tak boleh tinggal.

Satu lagi, kalau ada mee goreng, pantang tak ambik kalau nampak, mee goreng disini memang sedap teramat, sampai 2 kali saya tambah tau..hehehe. Sedap sangat. Manakala jika anda turut ingin menikmati pasta, anda boleh ke gerai pasta dan chef akan terus masakkan pasta on the spot mengikut pilihan yang anda inginkan.

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Pasta yang dimasak terus mengikut pilihan anda

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Bila dah macam-macam makan, yang terakhir kenalah makan dessert pulak. Rugi tau kalau tak makan dessert di sini. Saya ni kalau dessert dah ada depan mata..walaupun perut dah kenyang tapi semua saya nak cuba..hehehe.

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Secara keseluruhan menikmati BBQ Buffet Dinner di Pergola Poolside Royale  Chulan Bukit Bintang cukup memuaskan saya, keluarga dan rakan-rakan kerana disini mempunyai pelbagai hidangan yang menyelerakan, lepas makan aje terus duduk di tepi swimming pool sambil borak-borak dan bergambar dengan rakan-rakan, happening sangat!

Friday BBQ Buffet Dinner Di Pergola Poolside Royale Chulan Bukit Bintang

Bersama rakan-rakan blogger

Tak perlu nak rushing-rushing balik atau datang untuk menikmati buffet di sini kerana, buffet ni hanya diadakan pada hari Jumaat sahaja. Lepas kerja hari Jumaat tu bolehlah datang ke sini dan balik pun tak perlu nak cepat-cepat sebab hari Sabtu kan dah cuti, ambil peluang bersantai dan menikmati hidangan BBQ ditepi kolam renang.

 BBQ Buffet Dinner, Friday BBQ Buffet Dinner, Royale Chulan Bukit Bintang, Pergola Poolside, Hidangan BBQ Sedap, Setiap Jumaat

Harga Friday BBQ Buffet Dinner adalah seperti berikut :

Dewasa – RM88.00 nett
Kanak-kanak/ Senior Citizen – Rm44.00 nett
Rm60.00 nett for room guest (dewasa sahaja)

Time: 7.00pm to 10.00pm

Venue:

Pergola Poolside, Level 3,
Royale Chulan Bukit Bintang