Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Nation Kini Membuka Cawangan Pertamanya Di Malaysia

Bertuahnya kita kerana akhirnya Barbeque Nation kini telah membuka cawangan pertamanya di Malaysia yang mana terdapat lebih daripada 115+ restoran di seluruh dunia.

Berkonsep DIY (buat sendiri hidangan anda), pengunjung boleh memilih bermacam hidangan mengikut citarasa sendiri dari pelbagai jenis hidangan bufet, dari hidangan daging hinggalah kehidangan vegetarian.

Menariknya, restoran ini merupakan perintis kepada masakan DIY dengan berkonsepkan “ Live Grill On The Table“. Turut menawarkan masakan Mediterranean, Amerika, Oriental, Asia dan India.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Semasa saya di restoran ini, kami dihidangkan dengan bbq skewers dengan cara memanggang sendiri. Selain menawarkan menu yang lazat, suasana di restoran ini juga memainkan peranan dengan mengikuti tema.

Berkesempatan menikmati makanan di Barbeque Nation bersama anak dan rakan-rakan blogger, kami turut berasa kagum dengan hiasan dan susun atur restoran yang cukup kemas dan cantik dengan perhiasan kayu dan dinding kayu/bata serta lukisan yang unik.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Nation Dengan Hidangan Yang Sungguh Menyelerkan

Pastikan bila datang ke sini anda kosongkan perut sebab makanan disini memang banyak dan kita boleh makan sampai kenyang. Makanan yang tersedia sangat lazat dan kaya dengan masakan asli India, tapi ianya tidak terlalu pedas mengikut rasa citarasa pelanggan di sini.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Selain daripada hidangan grill, terdapat juga pilihan hidangan terus dari dapur terbuka mereka iaitu pasta seperti cabonara, bolognese dan juga pesto hinggalah ke indian dosa, naans dll. Tidak lupa salad, pencuci mulut seperti churros dan wafel dengan es krim! Yummy!

Hidangan Yang Tidak Mengecewakan

Satu persatu hidangan yang ada di Barbeque Nation saya cuba. Memang puashati sangat-sangat sehingga terasa rugi pulak kalau tak mencuba hidangan lainya..hehehe.

Antara yang saya nikmati pada hari tersebut adalah burnt garlic chicken tikka, chicken shish tawook, mutton mint seekh, hariyali fish tikka, arabic prawns and fried chicken 65 dan grilled pineapple.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Owhh ya, terdapat satu bendera kecil dihadapan kami, fungsi bendera selagi kita tak bengkokkan kayu bendera tersebut, makanya staff di sana akan hantar lagi dan lagi bbq skewer dan letakkan di atas pemanggang tersebut. Satu pengalaman yang mengasyikkan!

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Untuk peringatan, seeloknya makan BBQ terlebih dahulu, jangan jadi macam saya..pergi bufet terlebih dahulu..haa bila nak makan bbq perut dah kenyang sangat, tapi kami makan jugak lah..rugi pulak kalau tak makan..akhirnya nak bangun pun susah..hehehe.

Jika anda seorang yang inginkan perut diisi dengan nasi, terdapat juga bamboo biryani, coconut biryani dan lain-lain lagi. Nasi bryani di makan pula dengan lauk pauk masakan India yang membangkitkan selera untuk makan banyak..hehehe.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Mutton Briyani

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Chicken Briyani

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Aloo Tomatar

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Chennai Egg Curry

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Chilli Garlic Tofu

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Mutton Korma

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Butter Chicken

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Mix Vegetable Palak

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Hidangan Yang Harus Dicuba

Terus terang cakap. Inilah hidangan yang paling saya suka, pertama kali saya cuba hidangan ni terus jatuh cinta. Lain dari yang lain.

Tak cukup ambil satu, saya ambil dua dan kemudian ketiga kalinya..hehehe. Bila makanan tu sedap, hilang terus rasa malu. Serious anda yang datang ke sini harus cuba hidangan di bawah ni.

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Dahi Balla

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Samosa

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Mutton Dosa

Barbeque Terbaik, Barbeque Nation, Membuka Cawangan Pertamanya, Di Malaysia, Pavilion, Bukit Bintang, Live Grill On The Table, masakan asli India, BBQ

Dahi Puri

Fuhh memang tak rugi betul makan di Barbeque Nation ni, dah lah sedap, harga pulak memang berpatutan sangat.

So dah tengok gambar-gambar ni terasa nak cuba tak? Kalau nak cuba dan ingin menikmati kelainan dalam menikmati hidangan yang selalu anda makan, memang anda patut datang ke Barbeque Nation, pasti anda akan puashati!

Info lanjut boleh layari :

FacebookWebsite 

Level 9, Elite Pavilion Mall, 168,
Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Kuala Lumpur, Malaysia