DAY 3

 

KARTIKA SARI DI JALAN DAGO ( kek lapis bandung )

Awal pagi bergegas breakfast lepas tu tunggu driver si Bayu datang ambik 

kita semua ke Kartika Sari. Tempat kek lapis di Jalan Dago. Dulu masa 

datang ke sini banyak jugak aku borong kek lapis, tapi sekarang keluar 

dengan tangan kosong je. Rasa pun dah tak berapa sedap dan harga ya 

ampunnn…mahal sangat. So keluar dengan tangan kosong je. Tapi anak aku 

sempat posing2 dengan Santa klaus kat sana..hehehe. Last-last aku order 

gan driver aku aje , aku dah rasa yang dia bawak untuk kita rasa..not bad 

n lagi sedap dari Kartika Sari punya..murah pun murah.

                                  



KE JALAN CIHAMPELAS 122, BELI KEREPEK N KACANG (PUTRA)



 
LUNCH DI NASI PADANG SEDERHANA DAN KE SAUNG ANGKLUNG UDJO ( BAMBOO MUSICAL PERFORMANCE )

Lunch dulu sebelum tengok Angklung..makan penting, kena ikut time.

                                                     

Lepas makan baru kita bergerak ke Jalan Padasuka tempat persembahan 

Angklung yang akan kita tonton nanti. Satu jam perjalanan dari town 

Bandung ke tempat tu so apa lagi tidur le dalam van..hehehe 


                                      

                                   

Tempat ni memang jarang orang dari Malaysia datang, mugkin kurang 

publisiti atau orang datang ke bandung untuk shopping je..

Bagi aku, aku suka tengok dan menjelajah tempat yang menarik dan melihat 

kebudayaan mereka. Memang Angklung di Malaysia pun ada tapi tak de lah 

buat satu tempat untuk anak2 kecil belajar dan buat persembahan hari-

hari. Mula2 aku ingat boring..tapi alhamdulillah enjoy tengok anak2 kecik 

dan remaja pandai main Angklung. Kita pun tak ketinggalan di ajar main 

Angklung tau..siap satu dewan tu bergema alunan music yg kita penonton 

main, di ajar oleh anak pada UDJO yang mengasaskan tempat itu.

Memang enjoy sangat. Cuba lah datang ke sini, memang tak rugi…

Budak ni main Angklung siap pandang sana sini lagi, tapi siap ada melody 
 
lagi. Dah hafal mana yang dia nak goyang kan..so cute..