ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

ALPS Medical Centre

Mesti ramai yang tertanya-tanya, Alps Medical Centre menyediakan khidmat rawatan sama macam hospital biasa/swasta ke? Haaa sebab tu anda kena baca entry ni sampai habis dulu supaya anda tahu jawapan tentang perkhidmatan apa yang disediakan di Alps Medical Centre ni.

Anda nak cantik? Anda juga inginkan tubuh badan sihat? Atau anda ingin mengetahui samada anda mempunyai penyakit yang merbahaya? Kini semuanya bukan lagi mustahil untuk anda dapatkan rawatan kecantikan dan kesihatan di bawah satu bumbung apabila tertubuhnya ALPS MEDICAL CENTRE yang menawarkan penjagaan kesihatan yang berkualiti tinggi kepada masyarakat serta menyediakan peralatan moden untuk keselesaan mereka yang menerima rawatan disini.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

ALPS Medical Centre dimiliki dan diuruskan oleh TMC Global Holdings Sdn. Bhd. merupakan sebuah syarikat subsidiari ALPS Global Holdings Bhd. Pusat perubatan berkenaan memainkan peranan penting dalam operasi kumpulan penjagaan kesihatan berkenaan.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Berpeluang berkunjung ke ALPS MEDICAL CENTRE yang terletak di Menara See Hoy Chan, mata terus terpaku dengan dekorasi dan hiasan dalam medical centre ni, nampak mewah dan selesa sangat. Layanan yang diberi oleh pasukan perubatan mereka cukup profesional dan berpengalaman serta kakitangan sokongan yang mesra dan berdedikasi, ini membuatkan kita berasa cukup yakin dengan perkhidmatan mereka.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Alps Medical Centre Pusat Perubatan Butik Signatur

Saya juga turut bertuah kerana berpeluang berjumpa dengan pengasas Alps Medical Centre iaitu Profesor Dato’ Sri SK Tham. Walaupun baru pulang dari USA tapi tetapi masih melayan kami dengan ramah dan beliau sempat memberitahu kami semua sejarah penubuhan Alps.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Pada hari tersebut, Dato Sri Tham turut memberitahu pada kami yang hadir :-

ALPS Medical Centre merupakan sebuah pusat perubatan butik signatur yang menyediakan perkhidmatan bermutu dan mencipta rekod yang memberangsangkan dalam bidang perubatan estetika, kosmetik, rekonstruktif dan pemakanan untuk gaya hidup yang lebih sihat sejak tahun 2016.

“Sebagai penyedia perkhidmatan yang terkenal dan pilihan di Malaysia serta rantau ini, ALPS terus mengambil langkah dalam memperkenalkan inovasi-inovasi baharu bersama penyediaan persekitaran rawatan yang terbaik bagi keselesaan pelanggan kami”.

Selain itu, apa yang menariknya, terbaharu ALPS Medical Centre turut menyediakan perkhidmatan saringan kesihatan, khasnya pengesanan awal kanser bagi pelanggan seawal usia 30 tahun. Haa..yang ni anda patut buat untuk mengetahui samada anda atau keluarga anda ada penyakit merbahaya terutama kanser. Kalau kita tahu awal-awal bolehlah kita mencegah atau merawat.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Ibu saya juga merupakan pesakit kanser tahap 4 dan tahun 2018 baru sahaja meninggalkan kami buat selama-lamanya. Selama ini kami sekeluarga tidak dapat mengesan lebih awal penyakit ibu, memang amat menyedihkan bila tahu aje dah stage 4.

Disebabkan itu, bagi saya, memang seeloknya jika penyakit ini dapat dikesan awal sebelum merebak menjadi lebih teruk lagi. Menurut kata Profesor Dato’ Sri SK Tham, terdapat 5 jenis penyakit kanser utama yang dialami rakyat negara ini iaitu kanser payudara, kanser usus, kanser paru-paru, kanser serviks dan kanser tekak. Penyakit ini boleh sembuh sekiranya pengesanan awal dapat dijalankan dan pesakit mendapatkan rawatan yang diperlukan lebih awal.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Bagi mereka yang mementingkan kecantikan pula, ini merupakan berita baik buat anda kerana selain perkhidmatan saringan kesihatan, ALPS Medical Centre juga merupakan pakar dalam bidang perkhidmatan aestetik seperti suntikan botox, chemical peel, Q-Switch Laser, Thermage, Cryolipolysis dan  injectable dermal fillers, manakala rawatan kosmetik yang disediakan termasuk liposuction, pembetulan kelopak mata, pemindahan lemak dan augmentasi bibir.

Ramai di antara kita berasa kurang keyakinan dalam diri apabila usia makin meningkat, apabila usia makin meningkat kedut dan kendur akan jelas kelihatan disebabkan kolegen, elastin dan lemak dalam badan makin berkurangan. Maka ramailah yang sanggup berhabis duit pergi ke pusat kecantikkan untuk menegangkan kulit wajah, tapi masih tidak mendapatkan hasil yang diinginkan, malah ada kes jadi lebih teruk. Sebab itu pastikan tempat yang anda pergi untuk mendapatkan rawatan betul-betul diiktiraf atau tidak, bukan main terjah aje.

Di Alps Medical Centre anda tak perlu risau kerana di sini turut mempunyai kelayakan dan pensijilan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, selain merupakan ahli Majlis Pelancongan Kesihatan Malaysia (MHTC) dan Persatuan Perubatan Anti-Penuaan Aestetik Rejeneratif Malaysia (SAAaRMM).

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Justeru, bagi anda yang mula risau dengan perubahan wajah dan tubuh. Anda juga boleh lakukan rawatan kecantikan disini. Jika anda tak pasti untuk lakukan rawatan yang bersesuaian, ALPS juga menyediakan khidmat rundingan serta panduan pemakanan profesional untuk gaya hidup yang lebih sihat.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Dr Benjamin George Jr – senior consultant surgeon
Consultant Plastic, Aesthetic, Reconstructive & Cosmetic Surgeon

Info Yang Anda Perlu Tahu Mengenai ALPS Medical Centre

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

ALPS Medical Centre telah bertapak sebagai sebuah pusat perubatan butik yang bereputasi tinggi dan pilihan ramai di Malaysia serta rantau ini dengan menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dalam bidang penuaan yang sihat, perubatan plastik, rekonstruktif, kosmetik dan estetika terkini, serta perkhidmatan kesejahteraan pada kadar berpatutan.

ALPS Global Holdings Bhd, ALPS Medical Centre, ALPS Medical Clinic, perkhidmatan aestetik, Pusat perubatan, pusat perubatan butik, Pusat Perubatan Butik Signatur, rawatan kosmetik, TMC Global Holdings Sdn. Bhd

Terdiri daripada pengamal perubatan dan kakitangan penjagaan kesihatan yang profesional dan berpengalaman, ALPS Medical Centre turut dilengkapi dengan peralatan berteknologi terkini dan kemudahan kelas dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan ALPS Medical Centre, hubungi talian 03-2161 6133 atau 03-2163 8133, email ask@alpsmedical.com.

Bagi mengetahui kempen-kempen, berita mahupun aktiviti terkini mengenainya, ikuti laman sosial

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM