Absolutely Halal Malaysia Dengan Pelbagai Produk Halal Untuk Semua

Absolutely Halal Malaysia Dengan Pelbagai Produk Halal Untuk Semua

Bertempat di Mid Valley Exhibition Centre (MVEC), telah berlangsungnya expo halal edisi pertama “Absolutely Halal Malaysia (AHM)” yang dianjurkan oleh Idea Max Event (M) Sdn Bhd bermula dari 26hb Julai – 28 Julai 2019.

Masa pameran bermula seawal pukul 10 pagi dan berakhir pada jam 10 malam setiap hari selama 3 hari acara berlangsung.

Bagus juga expo ini diadakan kerana semua sudah sedia maklum yang industri Halal di Malaysia ini memang sedang meningkat dengan ketara, ini memberi peluang kepada peniaga mempromosikan serta menjana lebih banyak jualan dan mendapat prospek jualan baharu serta peluang perniagaan B2C (Business to Consumer) dan B2B (Business to Business) dan mengembangkan perniagaan di seluruh dunia.

Expo Halal Buat Semua Tak Kira Bangsa Dan Ugama

Expo Absolutely Halal Malaysia ini juga merupakan satu platform yang hebat buat pembeli, profesional industri dan juga pengguna yang dijangka bakal menarik ramai warga tempatan dan luar negara sepanjang acara berlangsung yang dijangka lebih dari 80,000 pelawat sepanjang expo berlangsung.

Saya sebagai pembeli dan pengguna, bila tahu ada expo absolutely halal Malaysia ini diadakan, hari pertama expo berlangsung, seawal pukul 11 pagi lagi saya dah tercegak di Mid Valley. Punyalah excited..hehehe.

“ABSOLUTELY HALAL MALAYSIA” EDISI PERTAMA DI MID VALLEY

Jom Ke Expo Halal Yang Sedang Berlangsung Di Mid Valley

Sepanjang expo berlangsung, apa yang menariknya, kemasukkan kedalam dewan expo adalah percuma, dah lah percuma, dapat goodies bag lagi (sementara stok masih ada).

Absolutely Halal Malaysia, Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

Terdapat 280 booth pameran dari syarikat dan produk yang berbeza. Haa … tak ke jadi rambang mata dibuatnya. Bila adanya expo expo sebegini, haruslah harga lebih murah dari harga dipasaran, maka memang happenning lah akak kau ni.

Kiri kanan terdapat ruang dewan yang menyediakan booth-booth dari syarikat yang berbeza. Nak masuk mana-mana dewan dulu pun boleh, serious memang seronok tengok pelbagai produk yang berstatus halal seperti produk-produk makanan, minuman, kosmetik dan pharmaceutical termasuklah hawker street food yang ada sepanjang expo berlangsung dan semuanya dijual dengan harga yang sangat berbaloi-baloi.

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

Dah namanya expo halal, jadi tak adalah was-was kita nak merasa atau membeli makanan yang dijual. Sepanjang jalan kebanyakkan booth yang saya singgah, mereka akan bagi tester untuk kita merasa, haa..kenyang perut lah dibuatnya asyik merasa sepanjang jalan..hahaha.

Pelbagai Produk Halal Dan Murah Di Expo Halal Mid Valley

Crazy Sale Di Expo @ Mid Valley

Bila kita beli makanan, nak makan terus dekat sana pun boleh sebab terdapat ruang untuk kita menikmati makanan yang dibeli.

Tempat yang saya sempat singgah masa ke expo ni memang banyak, nak tulis satu-satu booth mana yang saya singgah atau beli memang tak cukup tangan nanti, so saya share mana yang sempat aje lah ya.

  • Booth 2078 – Sinar Keberkatan Ent (Otak-Otak FT)

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

  • Booth 2046 – 2049 – Malaysian Palm Oil Council (MPOC)

hawker street food Dengan Pelbagai produk Halal

  • Booth 1009 – D’Era Pouch Industries Sdn Bhd (Sardine Viral)

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

  • Booth 1018 – TSL Bestmas Manufacturing Sdn Bhd 

Booth 1018 - TSL Bestmas Manufacturing Sdn Bhd 

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

  • Booth 1077 – 1078 – Sky-Length Trading Sdn Bhd

Booth 1077 – 1078 - Sky-Length Trading Sdn Bhd

  • Booth 2063 – Gold Leaf Marketing Sdn Bhd

Jom Ramai-Ramai Ke Expo ABSOLUTELY HALAL MALAYSIA” Di Mid Valley

  • Booth 1088 – Omnomnom Mochi

Jom Ramai-Ramai Ke Expo ABSOLUTELY HALAL MALAYSIA” Di Mid Valley

  • Booth 1079 – Sushika

Booth 1079 - Sushika

  • Booth 2096 – MZ Nusantara Trading

Absolutely Halal Malaysia, Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

  • Booth 2054 – 2055 – KMT

Booth 2054 – 2055 - KMT

Kalau korang berkesempatan, boleh tengok cooking demo dari chef terkemuka. Boleh rasa masakan mereka dan bolehlah bergambar dengan chef yang korang minat.

Bukan itu sahaja, terdapat juga sesi bertemu dan berbual bersama selebriti kegemaran ramai. Masa ni korang nak tanya macam-macam pun boleh. Bergambar kenangan dengan mereka, lagilah boleh, so jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Terdapat juga cabutan bertuah tau, jangan lupa sertai juga ya..mana tahu rezeki berpihak pada anda.

Apa yang best, jika anda tidak mempunyai cash lebih, boleh aje gunakan menggunakan kod Promosi Maybank QRPay dan AHM. Menarik ke idok? Harus lah menarik kan! So cepat-cepatlah download apps tu ya!

  • Murah Zone

Pelbagai Produk Murah Di Murah Zone

Di murah zone ni lagilah rambang mata dibuatnya, itu nak, ini nak..semua nak masukkan dalam bakul. Murah gila dari luar kawasan zone. Tak percaya korang kena pergi sendirilah tengok.

Pelbagai Produk Murah Di Murah Zone

Pelbagai Produk Murah Di Murah Zone

Pelbagai Produk Halal Di Murah Zone

Kewujudan Expo Absolutely Halal Malaysia ini diadakan supaya dapat memupuk dan memberikan gambaran yang jelas tentang halal di mana konsep halal tidak hanya untuk makanan, tetapi juga sesuai untuk semua tanpa mengira kaum dan agama, dan ini sejajar dengan konsep Halal Malaysia – Halal Bagi Semua.

Expo Halal ABSOLUTELY HALAL MALAYSIA Di Mid Valley

Wajah wajah happy setelah bershopping

Expo Halal, Idea Max Event (M) Sdn Bhd, Mid Valley Exhibition Centre, Halal Malaysia, Halal Bagi Semua, Promosi Maybank QRPay, hawker street food, Pelbagai produk Halal, Halal

Hasil produk halal yang sempat di beli di Absolutely Halal Malaysia

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari :

FACEBOOK | INSTAGRAM